What’s A Hair Transplant in Woodberry Forest VA – Local Doctors

Hair Restoration

(888) 660-8079

Woodberry Forest, VA

  • Effective
  • FREE Quote
  • Certified Experts
  • 100% VA Licensed Experts
open 24 hours - 7 days a week

(888) 660-8079

schedule an inspection & free quote

Woodberry Forest Hair Restoration44 Reviews.
Affordable, Top Rated, Certified
Woodberry Forest Hair Restoration
Woodberry Forest, VA 22989 USA
Phone: (888) 660-8079

Call Now

(888) 660-8079

open 24 hours - 7 days a week

Woodberry Forest VA 22989 Woodberry Forest VA 22989
Home > Virginia > What’s A Hair Transplant in Woodberry Forest VA – Local Doctors

1. Question: What is hair transplantation or hair repair surgery in Woodberry Forest, Virginia?

Answer: Hair hair transplant is the same thing as hair restoration surgical treatment. It is a minor, outpatient surgery, that takes from 4 to 8 hours depending on the variety of grafts (generally 1000 to 3500 grafts) that are transplanted. Much of the time the patient is simply sitting viewing films while the specialists cut and prepare the grafts utilizing a microscope. It involves transplanting grafts of hair roots that will grow and remain with the client for the rest of his life. These transplanted grafts are surgically donated by the patient’s own permanent hair area (the sides above and behind the ears, and the back of the head location of the scalp. The hair transplant cosmetic surgeon does not offer the patient any new hair. He re-arranges the patient’s hair, completing the thin sporadic areas, providing the client a remarkable impression of more hair!

2. Concern: Does the physician usage “plug” transplants?

Answer: No. The plug transplant method was performed in the 50s, 60s, 70s, and 80s. The plugs were big tuffs of hair, 10 – 30 hairs per tuff. Today the state of the art enables the physician to utilize follicular unit implants that includes 1 to 4 hairs per graft. The follicular unit graft technique gives the client a natural look and the transplant is undetected.

3. Concern: Why doesn’t transplanted hair fall out?

Response: The hairs surgically drawn from the client’s irreversible donor location (sides and back of scalp) are genetically programmed not to fall out. The hair in the client’s thinning location (normally the front, mid-scalp, and crown location) is usually genetically configured to be rather vulnerable to fall out as the individual ages.

4. Concern: Is a hair transplantation painful and what about the anesthesia?

Answer: Woodberry Forest, VA surgeons and other transplant doctors that depend on date in their technique supply a pain-free experience. The medical professional numbs the scalp during surgical treatment and usually offers the client a moderate sedative. Usually the patient views motion pictures (DVD) throughout the surgery.

5. Concern: Will the patient miss time from his job after surgery?

Answer: The majority of clients will have the ability to return to work in 1-2 days after surgical treatment. For appearance sake the client may decide to take a few additional days off work. Dr. Halby normally does not shave the surrounding hair and for that reason the patient can in numerous cases comb his hair in such a manner to hide the recent hair transplant.

6. Question: Can I work out after surgical treatment?

Response: Patients are not to do laborious exercise, bewaring with their brand-new grafts for 3-4 days after surgery. Clients are to prevent raising heavy weights for 1 week.

7. Concern: Why do women lose hair?

Answer: The typical pattern of female pattern baldness is not the same as that of male pattern baldness. In Females the hair is normally thin over the entire head, although the frontal hairline is typically protected. Moderate hair loss of the crown may take place in women, however only rarely does it go absolutely bald as it often carries out in guys.

Some of the typical causes of female hair loss in Woodberry Forest, VA are:

a) Hypothyroidism – low thyroid hormone may trigger thinning and/or irregular loss of hair.

b) Telogen effluvium – there is shedding of hair involving the whole scalp. This might be chronic, however on the other hand it might be severe list below tension to the body such as high fever, hunger, blood loss, etc.

c) Pregnancy, hormonal modifications, and low estrogen (a hormonal agent that neutralizes the baldness impact of testosterone).

d) Alopecia areata – a disease of unidentified cause that reoccurs consistently and leads to a patchy loss of hair to the scalp and/or eyebrow.

e) Loose anagen syndrome – a condition that triggers shedding of hair before the hair’s regular development cydcle is finished.

f) Trichotillomania – a condition where the specific compulsively plucks his own hair leading to long-term loss of hair.

g) Excessive harsh chemical hair styling.

h) Androgenetic alopecia – scattered genetic pattern loss of hair.

i) Traction alopecia – often triggered by duplicated tight braiding.

j) Aging.

8. Does Rogaine (minoxidil) aid with hair loss?

Answer: Rogaine might help rather for some individuals (males or females). Only a 6-12 month trial will tell if it will help you.

9. Does Propecia help?

Answer: Propecia may assist somewhat for some males. Just a 6-12 month trial will inform if it will help you. Propecia is not FDA approved for use in females. Ladies of childbearing age ought to not take it because there has been some cases of associated abnormality in the male fetus.

Stop BaldingReceding Hairline Treatment

  • What’s A Hair Transplant in Dunn Loring VA – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Dulles VA – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Monterey VA – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Lebanon VA – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Lignum VA – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Chantilly VA – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Heathsville VA – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Lovingston VA – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Roanoke VA – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Alberta VA – Local Doctors
  • Local Results

    Cash & Check Our Woodberry Forest Hair Restoration experts accept all forms of cash and checks payments.

    Credit Card Yes, credit card payment is accepted by our Woodberry Forest experts.

    Offers & Discounts Special offers may be available in Woodberry Forest VA. Ask when you call.

    Other Options Other payment options may be available. Please call for more info.