What’s A Hair Transplant in Vicksburg MS – Local Doctors

Hair Restoration

(888) 660-8079

Vicksburg, MS

  • Effective
  • FREE Quote
  • Certified Experts
  • 100% MS Licensed Experts
open 24 hours - 7 days a week

(888) 660-8079

schedule an inspection & free quote

Vicksburg Hair Restoration418 Reviews.
Affordable, Top Rated, Certified
Vicksburg Hair Restoration
Vicksburg, MS 39180 USA
Phone: (888) 660-8079

Call Now

(888) 660-8079

open 24 hours - 7 days a week

Vicksburg MS 39180 Vicksburg MS 39180
Home > Mississippi > What’s A Hair Transplant in Vicksburg MS – Local Doctors

1. Question: Exactly what is hair transplantation or hair repair surgery in Vicksburg, Mississippi?

Answer: Hair transplant is the very same thing as hair repair surgery. It is a small, outpatient surgical treatment, that draws from 4 to 8 hours depending upon the number of grafts (normally 1000 to 3500 grafts) that are transplanted. Much of the time the patient is simply sitting viewing films while the service technicians cut and prepare the grafts utilizing a microscope. It includes transplanting grafts of hair roots that will grow and stay with the client for the rest of his life. These transplanted grafts are surgically donated by the patient’s own long-term hair area (the sides above and behind the ears, and the back of the head area of the scalp. The hair transplantation surgeon does not offer the client any new hair. He re-arranges the client’s hair, filling out the thin sporadic areas, offering the patient a remarkable illusion of more hair!

2. Concern: Does the medical professional usage “plug” transplants?

Response: No. The plug transplant approach was carried out in the 50s, 60s, 70s, and 80s. The plugs were large tuffs of hair, 10 – 30 hairs per tuff. Today the state of the art enables the physician to utilize follicular system grafts that consists of 1 to 4 hairs per graft. The follicular system graft method provides the client a natural appearance and the transplant is undetectable.

3. Question: Why does not transplanted hair fall out?

Answer: The hairs surgically drawn from the patient’s permanent donor area (sides and back of scalp) are genetically configured not to fall out. The hair in the client’s thinning area (normally the front, mid-scalp, and crown location) is generally genetically programmed to be rather vulnerable to fall out as the individual grows older.

4. Concern: Is a hair transplant painful and what about the anesthesia?

Answer: Vicksburg, MS surgeons and other transplant medical professionals that are up to date in their method offer a pain-free experience. The physician numbs the scalp during surgery and generally offers the client a moderate sedative. Typically the patient enjoys movies (DVD) during the surgical treatment.

5. Question: Will the patient miss out on time from his task after surgical treatment?

Answer: Most patients will have the ability to return to work in 1-2 days after surgery. For appearance sake the patient may pick to take a few additional days off work. Dr. Halby typically doesn’t shave the surrounding hair and therefore the patient can in most cases comb his hair in such a manner to hide the current hair transplant.

6. Question: Can I exercise after surgery?

Response: Patients are not to do exhausting exercise, being cautious with their new grafts for 3-4 days after surgery. Clients are to avoid raising heavy weights for 1 week.

7. Concern: Why do women lose hair?

Answer: The typical pattern of female pattern baldness is not the like that of male pattern baldness. In Females the hair is usually thin over the entire head, although the frontal hairline is usually preserved. Moderate hair loss of the crown may occur in females, however just rarely does it go completely bald as it frequently performs in guys.

Some of the typical causes of female loss of hair in Vicksburg, MS are:

a) Hypothyroidism – low thyroid hormone might cause thinning and/or irregular loss of hair.

b) Telogen effluvium – there is shedding of hair involving the entire scalp. This may be chronic, but on the other hand it might be acute list below stress to the body such as high fever, starvation, blood loss, and so on

c) Pregnancy, hormonal changes, and low estrogen (a hormonal agent that combats the baldness effect of testosterone).

d) Alopecia areata – a disease of unknown cause that reoccurs consistently and leads to a patchy loss of hair to the scalp and/or eyebrow.

e) Loose anagen syndrome – a condition that triggers shedding of hair before the hair’s regular development cydcle is finished.

f) Trichotillomania – a condition where the specific compulsively plucks his own hair leading to long-term loss of hair.

g) Extreme harsh chemical hair styling.

h) Androgenetic alopecia – scattered genetic pattern hair loss.

i) Traction alopecia – often brought on by duplicated tight braiding.

j) Aging.

8. Does Rogaine (minoxidil) aid with hair loss?

Answer: Rogaine may help somewhat for some people (men or females). Just a 6-12 month trial will inform if it will assist you.

9. Does Propecia assist?

Answer: Propecia may help somewhat for some men. Only a 6-12 month trial will tell if it will help you. Propecia is not FDA authorized for usage in females. Ladies of childbearing age need to not take it due to the fact that there has been some cases of associated abnormality in the male fetus.

Receding Hairline TreatmentStop Balding

  • What’s A Hair Transplant in Elliott MS – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Port Gibson MS – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Belzoni MS – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Collins MS – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Waynesboro MS – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Rienzi MS – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Benoit MS – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Richland MS – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Raymond MS – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Iuka MS – Local Doctors
  • Local Results

    • The 50 States:Mississippi- TeachersFirst


      Geography and Landforms: Mississippi is bordered by Tennessee on the north and the Gulf of Mexico on the south. On the east, Mississippi borders Alabama, and on the west, Arkansas and Louisiana.
    • Early History, Hancock County, MS « Russell Guerin


      Advance apology to readers by the authors: This comprehensive history of Hancock County Ms deserves to be available on the World Wide Web. Countless hours have gone into its creation and researchers ought to be able to avail themselves to its offering.
    • http://legal.hibustudio.com/client-site-terms-and-conditions/privacy-policy.html


      We would like to show you a description here but the site won’t allow us.
    • HistoricalShop.com--Confederate Documents


      The Civil War Confederate Documents/Letters: 3010A - D. H. ANDERSON OF RICHMOND PHOTOGRAPHER, Postal envelope, CW period.Embossed with the logo of that Richmond photographer, goldenrod paper envelope.
    • HistoricalShop.com--Confederate Autographs


      3017 - GENERAL ISAAC TREMBLE, Document in Trimble's hand signed as Commander, April 22nd, 1861 in Baltimore authorizing the delivery of a derringer pistol to a Leslie Buckler.Thus a war dated document during the period Trimble was destroying railroads to delay any Union advance.
    • Painting Contractor | Painting Contractor USA Nationwide ...


      Painting Contractor USA is the leading nationwide painting company that specializes in industrial and commercial facilities. We also specialize in factories and warehouses. We have the expertise to complete all sizes of painting projects. Painting Contractor USA is committed to providing quality painting services with customer satisfaction and dependability that can't be beat.
    • 15 Things You Might Not Know About Mississippi | Mental Floss


      The "Greenlight a Vet" project is a simple way to remind yourself and others about the sacrifices veterans have made for our country, and to show your appreciation to them.Simply purchase a green ...
    • Middle Tennessee Civil War Relics


      Home; Terms; New Items; Artillery; Buckles; Bullets; Buttons; Coins & Currency; Wholesale Civil War Artifact Displays; Documents; Images; Miscellaneous Excavated

    Cash & Check Our Vicksburg Hair Restoration experts accept all forms of cash and checks payments.

    Credit Card Yes, credit card payment is accepted by our Vicksburg experts.

    Offers & Discounts Special offers may be available in Vicksburg MS. Ask when you call.

    Other Options Other payment options may be available. Please call for more info.