What’s A Hair Transplant in Topawa AZ – Local Doctors

Hair Restoration

(888) 660-8079

Topawa, AZ

  • Effective
  • FREE Quote
  • Certified Experts
  • 100% AZ Licensed Experts
open 24 hours - 7 days a week

(888) 660-8079

schedule an inspection & free quote

Topawa Hair Restoration48 Reviews.
Affordable, Top Rated, Certified
Topawa Hair Restoration
Topawa, AZ 85639 USA
Phone: (888) 660-8079

Call Now

(888) 660-8079

open 24 hours - 7 days a week

Topawa AZ 85639 Topawa AZ 85639
Home > Arizona > What’s A Hair Transplant in Topawa AZ – Local Doctors

1. Question: Exactly what is hair transplantation or hair remediation surgery in Topawa, Arizona?

Answer: Hair transplantation is the very same thing as hair remediation surgery. It is a small, outpatient surgical procedure, that draws from 4 to 8 hours depending upon the variety of grafts (usually 1000 to 3500 grafts) that are transplanted. Much of the time the client is merely sitting enjoying motion pictures while the technicians cut and prepare the grafts using a microscopic lense. It involves transplanting grafts of hair roots that will grow and remain with the client for the rest of his life. These transplanted grafts are surgically contributed by the patient’s own irreversible hair location (the sides above and behind the ears, and the back of the head location of the scalp. The hair transplant cosmetic surgeon doesn’t offer the patient any new hair. He re-arranges the patient’s hair, filling in the thin sparse areas, giving the patient a fantastic illusion of more hair!

2. Concern: Does the physician usage “plug” transplants?

Answer: No. The plug transplant approach was carried out in the 50s, 60s, 70s, and 80s. The plugs were big tuffs of hair, 10 – 30 hairs per tuff. Today the state of the art allows the medical professional to utilize follicular unit implants that includes 1 to 4 hairs per graft. The follicular unit graft technique provides the patient a natural look and the transplant is undetectable.

3. Concern: Why doesn’t transplanted hair fall out?

Answer: The hairs surgically taken from the patient’s permanent donor location (sides and back of scalp) are genetically configured not to fall out. The hair in the patient’s thinning area (generally the front, mid-scalp, and crown location) is normally genetically set to be rather susceptible to fall out as the private grows older.

4. Concern: Is a hair transplant unpleasant and exactly what about the anesthesia?

Response: Topawa, AZ cosmetic surgeons and other transplant medical professionals that are up to date in their strategy offer a pain-free experience. The medical professional numbs the scalp during surgical treatment and usually offers the client a mild sedative. Generally the client sees motion pictures (DVD) during the surgical treatment.

5. Concern: Will the client miss out on time from his job after surgical treatment?

Response: Most clients will be able to return to operate in 1-2 days after surgical treatment. For look sake the patient might opt to take a couple of extra day of rests work. Dr. Halby typically does not shave the surrounding hair and for that reason the client can oftentimes comb his hair in such a manner to conceal the current hair transplant.

6. Question: Can I exercise after surgery?

Answer: Clients are not to do strenuous exercise, being mindful with their brand-new grafts for 3-4 days after surgical treatment. Clients are to prevent raising heavy weights for 1 week.

7. Concern: Why do females lose hair?

Answer: The common pattern of female pattern baldness is not the like that of male pattern baldness. In Ladies the hair is normally thin over the whole head, although the frontal hairline is typically preserved. Moderate hair loss of the crown might occur in ladies, but just hardly ever does it go totally bald as it regularly performs in guys.

Some of the common causes of female hair loss in Topawa, AZ are:

a) Hypothyroidism – low thyroid hormone might trigger thinning and/or irregular loss of hair.

b) Telogen effluvium – there is shedding of hair including the entire scalp. This may be persistent, however on the other hand it might be acute following tension to the body such as high fever, starvation, blood loss, and so on

c) Pregnancy, hormone changes, and low estrogen (a hormonal agent that counteracts the baldness effect of testosterone).

d) Alopecia areata – a disease of unidentified cause that comes and goes consistently and results in an irregular hair loss to the scalp and/or eyebrow.

e) Loose anagen syndrome – a condition that causes shedding of hair prior to the hair’s regular growth cydcle is completed.

f) Trichotillomania – a condition whereby the individual compulsively plucks his own hair resulting in permanent loss of hair.

g) Excessive harsh chemical hair styling.

h) Androgenetic alopecia – scattered genetic pattern loss of hair.

i) Traction alopecia – sometimes brought on by repeated tight braiding.

j) Aging.

8. Does Rogaine (minoxidil) assist with hair loss?

Answer: Rogaine might assist somewhat for some people (men or ladies). Only a 6-12 month trial will inform if it will help you.

9. Does Propecia assist?

Answer: Propecia might help rather for some males. Just a 6-12 month trial will tell if it will help you. Propecia is not FDA approved for usage in women. Ladies of childbearing age must not take it since there has actually been some cases of associated abnormality in the male fetus.

Biotin Hair LossLaser Hair Comb

Cash & Check Our Topawa Hair Restoration experts accept all forms of cash and checks payments.

Credit Card Yes, credit card payment is accepted by our Topawa experts.

Offers & Discounts Special offers may be available in Topawa AZ. Ask when you call.

Other Options Other payment options may be available. Please call for more info.