What’s A Hair Transplant in Timber Lake SD – Local Doctors

Hair Restoration

(888) 660-8079

Timber Lake, SD

  • Effective
  • FREE Quote
  • Certified Experts
  • 100% SD Licensed Experts
open 24 hours - 7 days a week

(888) 660-8079

schedule an inspection & free quote

Timber Lake Hair Restoration425 Reviews.
Affordable, Top Rated, Certified
Timber Lake Hair Restoration
Timber Lake, SD 57656 USA
Phone: (888) 660-8079

Call Now

(888) 660-8079

open 24 hours - 7 days a week

Timber Lake SD 57656 Timber Lake SD 57656
Home > South Dakota > What’s A Hair Transplant in Timber Lake SD – Local Doctors

1. Concern: What is hair transplantation or hair restoration surgery in Timber Lake, South Dakota?

Response: Hair transplant is the exact same thing as hair repair surgery. It is a small, outpatient surgery, that takes from 4 to 8 hours depending on the variety of grafts (usually 1000 to 3500 grafts) that are transplanted. Much of the time the patient is merely sitting watching films while the specialists cut and prepare the grafts using a microscopic lense. It includes transplanting grafts of hair follicles that will grow and remain with the client for the rest of his life. These transplanted grafts are surgically contributed by the patient’s own irreversible hair location (the sides above and behind the ears, and the back of the head location of the scalp. The hair transplantation surgeon does not offer the patient any new hair. He re-arranges the patient’s hair, completing the thin sparse areas, providing the patient a remarkable impression of more hair!

2. Concern: Does the doctor use “plug” transplants?

Answer: No. The plug transplant method was done in the 50s, 60s, 70s, and 80s. The plugs were large tuffs of hair, 10 – 30 hairs per tuff. Today the state of the art allows the doctor to use follicular system implants that consists of 1 to 4 hairs per graft. The follicular system graft approach provides the patient a natural look and the transplant is undetectable.

3. Concern: Why doesn’t transplanted hair fall out?

Answer: The hairs surgically taken from the client’s irreversible donor location (sides and back of scalp) are genetically configured not to fall out. The hair in the client’s thinning location (usually the front, mid-scalp, and crown area) is usually genetically configured to be rather prone to fall out as the specific gets older.

4. Concern: Is a hair transplantation unpleasant and what about the anesthesia?

Response: Timber Lake, SD surgeons and other transplant doctors that are up to date in their strategy supply a pain-free experience. The medical professional numbs the scalp during surgical treatment and typically provides the client a moderate sedative. Usually the patient sees motion pictures (DVD) throughout the surgical treatment.

5. Question: Will the patient miss out on time from his job after surgery?

Answer: Many clients will be able to return to work in 1-2 days after surgery. For look sake the patient may opt to take a few extra day of rests work. Dr. Halby typically does not shave the surrounding hair and for that reason the client can oftentimes comb his hair in such a manner to conceal the recent hair transplantation.

6. Question: Can I exercise after surgical treatment?

Answer: Clients are not to do laborious exercise, being careful with their new grafts for 3-4 days after surgical treatment. Patients are to avoid lifting heavy weights for 1 week.

7. Concern: Why do women lose hair?

Answer: The typical pattern of female pattern baldness is not the exact same as that of male pattern baldness. In Ladies the hair is usually thin over the entire head, although the frontal hairline is normally protected. Moderate loss of hair of the crown may happen in females, but just hardly ever does it go absolutely bald as it regularly performs in guys.

A few of the common causes of female hair loss in Timber Lake, SD are:

a) Hypothyroidism – low thyroid hormonal agent might cause thinning and/or patchy hair loss.

b) Telogen effluvium – there is shedding of hair including the entire scalp. This may be chronic, however on the other hand it might be acute list below stress to the body such as high fever, starvation, blood loss, etc.

c) Pregnancy, hormonal modifications, and low estrogen (a hormonal agent that counteracts the baldness effect of testosterone).

d) Alopecia areata – a disease of unidentified cause that reoccurs repeatedly and leads to an irregular hair loss to the scalp and/or eyebrow.

e) Loose anagen syndrome – a condition that causes shedding of hair prior to the hair’s regular development cydcle is completed.

f) Trichotillomania – a condition where the individual compulsively plucks his own hair resulting in irreversible loss of hair.

g) Extreme severe chemical hair styling.

h) Androgenetic alopecia – scattered hereditary pattern loss of hair.

i) Traction alopecia – often brought on by repeated tight braiding.

j) Aging.

8. Does Rogaine (minoxidil) aid with hair loss?

Answer: Rogaine might assist rather for some people (men or females). Just a 6-12 month trial will inform if it will help you.

9. Does Propecia help?

Answer: Propecia might help somewhat for some men. Just a 6-12 month trial will tell if it will help you. Propecia is not FDA approved for use in females. Ladies of childbearing age must not take it due to the fact that there has been some cases of associated abnormality in the male fetus.

Hair Growth ClinicHerbal Remedy For
Hair Loss

  • What’s A Hair Transplant in Selby SD – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Mount Vernon SD – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Parker SD – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Florence SD – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Philip SD – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Castlewood SD – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Mellette SD – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Sioux Falls SD – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Armour SD – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Belle Fourche SD – Local Doctors
  • Local Results

    Cash & Check Our Timber Lake Hair Restoration experts accept all forms of cash and checks payments.

    Credit Card Yes, credit card payment is accepted by our Timber Lake experts.

    Offers & Discounts Special offers may be available in Timber Lake SD. Ask when you call.

    Other Options Other payment options may be available. Please call for more info.