What’s A Hair Transplant in Sugar Land TX – Local Doctors

Hair Restoration

(888) 660-8079

Sugar Land, TX

  • Effective
  • FREE Quote
  • Certified Experts
  • 100% TX Licensed Experts
open 24 hours - 7 days a week

(888) 660-8079

schedule an inspection & free quote

Sugar Land Hair Restoration431 Reviews.
Affordable, Top Rated, Certified
Sugar Land Hair Restoration
Sugar Land, TX 77478 USA
Phone: (888) 660-8079

Call Now

(888) 660-8079

open 24 hours - 7 days a week

Sugar Land TX 77478 Sugar Land TX 77478
Home > Texas > What’s A Hair Transplant in Sugar Land TX – Local Doctors

1. Question: Exactly what is hair transplant or hair restoration surgery in Sugar Land, Texas?

Answer: Hair transplant is the exact same thing as hair repair surgical treatment. It is a small, outpatient surgery, that draws from 4 to 8 hours depending upon the number of grafts (normally 1000 to 3500 grafts) that are transplanted. Much of the time the patient is merely sitting viewing movies while the technicians cut and prepare the grafts using a microscope. It involves transplanting grafts of hair follicles that will grow and stay with the patient for the rest of his life. These transplanted grafts are surgically donated by the client’s own irreversible hair area (the sides above and behind the ears, and the back of the head location of the scalp. The hair transplant cosmetic surgeon does not give the client any new hair. He re-arranges the client’s hair, filling in the thin sporadic areas, providing the patient an incredible impression of more hair!

2. Concern: Does the physician usage “plug” transplants?

Answer: No. The plug transplant approach was carried out in the 50s, 60s, 70s, and 80s. The plugs were big tuffs of hair, 10 – 30 hairs per tuff. Today the cutting-edge permits the medical professional to use follicular unit implants that includes 1 to 4 hairs per graft. The follicular unit graft method offers the client a natural appearance and the hair transplant is undetected.

3. Question: Why does not transplanted hair fall out?

Answer: The hairs surgically taken from the patient’s irreversible donor area (sides and back of scalp) are genetically programmed not to fall out. The hair in the patient’s thinning area (usually the front, mid-scalp, and crown area) is typically genetically configured to be rather prone to fall out as the individual ages.

4. Question: Is a hair transplantation agonizing and what about the anesthesia?

Response: Sugar Land, TX surgeons and other transplant doctors that are up to date in their technique provide a pain-free experience. The physician numbs the scalp during surgery and normally provides the patient a mild sedative. Usually the client enjoys motion pictures (DVD) during the surgery.

5. Question: Will the client miss time from his task after surgical treatment?

Answer: The majority of clients will have the ability to return to work in 1-2 days after surgery. For look sake the client may opt to take a couple of extra days off work. Dr. Halby generally does not shave the surrounding hair and therefore the patient can in a lot of cases comb his hair in such a way to hide the current hair transplantation.

6. Concern: Can I exercise after surgical treatment?

Answer: Clients are not to do strenuous workout, being mindful with their brand-new grafts for 3-4 days after surgery. Clients are to prevent lifting heavy weights for 1 week.

7. Concern: Why do ladies lose hair?

Answer: The common pattern of female pattern baldness is not the like that of male pattern baldness. In Females the hair is generally thin over the whole head, although the frontal hairline is generally maintained. Moderate loss of hair of the crown might take place in ladies, however only rarely does it go completely bald as it often does in men.

Some of the typical reasons for female hair loss in Sugar Land, TX are:

a) Hypothyroidism – low thyroid hormone may cause thinning and/or patchy loss of hair.

b) Telogen effluvium – there is shedding of hair including the entire scalp. This may be chronic, however on the other hand it could be severe list below tension to the body such as high fever, hunger, blood loss, etc.

c) Pregnancy, hormone modifications, and low estrogen (a hormonal agent that neutralizes the baldness impact of testosterone).

d) Alopecia areata – a disease of unknown cause that comes and goes consistently and results in a patchy hair loss to the scalp and/or eyebrow.

e) Loose anagen syndrome – a condition that triggers shedding of hair before the hair’s regular development cydcle is completed.

f) Trichotillomania – a condition where the individual compulsively plucks his own hair resulting in long-term loss of hair.

g) Excessive harsh chemical hair styling.

h) Androgenetic alopecia – diffuse hereditary pattern loss of hair.

i) Traction alopecia – in some cases triggered by duplicated tight braiding.

j) Aging.

8. Does Rogaine (minoxidil) assist with hair loss?

Answer: Rogaine might help rather for some people (males or ladies). Just a 6-12 month trial will inform if it will assist you.

9. Does Propecia assist?

Response: Propecia might help somewhat for some males. Just a 6-12 month trial will tell if it will assist you. Propecia is not FDA approved for use in ladies. Females of childbearing age must not take it because there has been some cases of associated birth defects in the male fetus.

Receding Hairline TreatmentHair
Loss Supplements

  • What’s A Hair Transplant in Breckenridge TX – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Falls City TX – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Jefferson TX – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Wharton TX – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Bulverde TX – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Brownsboro TX – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Dawson TX – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Clay TX – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Lampasas TX – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Liverpool TX – Local Doctors
  • Local Results

    • Hair Loss - Sugar Land, TX


      Hairpieces, wigs, and hair weaves can cover hair loss. Your doctor can recommend medications that can help male and female pattern baldness. Additionally, cosmetic procedures can change the appearance of your scalp or hair.
    • Best 30 Hair Loss in Sugar Land, TX with Reviews - YP.com


      Hair Loss in Sugar Land on YP.com. See reviews, photos, directions, phone numbers and more for the best Hair Replacement in Sugar Land, TX.
    • Sugar Land Hair Restoration - The Best Hair Restoration ...


      The Best Hair Restoration Experts in Sugar Land, TX. Hair restoration services to give you the full head of hair you're looking for.
    • Hair Restoration Houston | Hair Loss Treatment Sugar Land ...


      PRP Hair Restoration. Finally, a treatment that restores natural hair growth! Our team at Houston Dermatology and Plastic Surgery is committed to helping you look and feel your best, and to finding long-term solutions to everyday problems experienced by our patients in Houston, Katy, Sugar Land and adjoining communities in Texas.
    • Sugar Land TX Dermatologist Doctors - Hair Loss Home ...


      Sugar Land Texas Dermatologist Doctors physician directory - Causes of hair loss in men or in women include thyroid disease, alopecia areata, telogen effluvium, and tinea capitis. Hair loss prevention and treatment may involve minoxidil (Rogaine) or finasteride (Propecia).
    • Hormone Pellet Therapy for Hair Loss in Sugar Land, TX


      Hormone pellet therapy for hair loss in Sugar Land, TX. Hormone imbalance in menopause and andropause causes hair loss that is treatable with hormone pellet therapy.
    • Medical Spas | Sugar Land | Renew Laser and Skin | Hair ...


      hair restoration Platelet-Rich Plasma For Hair Loss PRP is one of the most effective and safest ways to restore hair follicles on the scalp and eye brows as well as preventing further hair loss or thinning. It may take a while for hair follicles to be completely activated. Patients typically see results anywhere from 4-6 months after treatment. PRP can regrow hair on men and women of all ages that suffer from hair loss from a medical condition, stress, or aging.
    • Mens Hair Transplant, Sugar Land Texas - Happy again!


      A businessman from Sugar Land, Texas is happy again after under going a hair transplant! Mr. “L.I.” from Sugar Land Texas, recently had hair transplant surgery with Dr. Carlos Puig at Physicians Hair Restoration Center in Houston. He commented to us of how good it feels to have to flip his hair out of his field of vision for the first time in over 35 years! PHRC helps people everyday feel better through hair transplant surgery.
    • PRP for Hair Restoration Houston TX | Dr. Shel Wellness Spa


      PRP for Hair Restoration Houston PRP for Hair Restoration in greater Houston and Sugar Land, Texas Hair loss can be an embarrassing issue, which greatly impacts the way you look and feel about yourself as a whole. Not only can hair loss take a toll on you physically, but it can also leave you feeling helpless and frustrated. While there are ...
    • Hair Restoration, Houston | Hair Transplant, Houston


      The quick facts of female hair loss are: Only approximately 40% of women who are losing their hair have genetically inherited female pattern hair loss. Hair restoration surgery is possibly the most successful option for permanent results. Female pattern hair loss can affect the donor area in approximately 20% of those with the complication.

    Cash & Check Our Sugar Land Hair Restoration experts accept all forms of cash and checks payments.

    Credit Card Yes, credit card payment is accepted by our Sugar Land experts.

    Offers & Discounts Special offers may be available in Sugar Land TX. Ask when you call.

    Other Options Other payment options may be available. Please call for more info.