What’s A Hair Transplant in Streamwood IL – Local Doctors

Hair Restoration

(888) 660-8079

Streamwood, IL

  • Effective
  • FREE Quote
  • Certified Experts
  • 100% IL Licensed Experts
open 24 hours - 7 days a week

(888) 660-8079

schedule an inspection & free quote

Streamwood Hair Restoration417 Reviews.
Affordable, Top Rated, Certified
Streamwood Hair Restoration
Streamwood, IL 60107 USA
Phone: (888) 660-8079

Call Now

(888) 660-8079

open 24 hours - 7 days a week

Streamwood IL 60107 Streamwood IL 60107
Home > Illinois > What’s A Hair Transplant in Streamwood IL – Local Doctors

1. Concern: Exactly what is hair transplant or hair restoration surgery in Streamwood, Illinois?

Answer: Hair hair transplant is the exact same thing as hair remediation surgery. It is a minor, outpatient surgery, that takes from 4 to 8 hours depending on the variety of grafts (generally 1000 to 3500 grafts) that are transplanted. Much of the time the patient is simply sitting watching films while the service technicians cut and prepare the grafts using a microscope. It involves transplanting grafts of hair follicles that will grow and stay with the client for the rest of his life. These transplanted grafts are surgically contributed by the client’s own long-term hair area (the sides above and behind the ears, and the back of the head location of the scalp. The hair transplantation surgeon does not provide the client any new hair. He re-arranges the patient’s hair, filling out the thin sparse locations, offering the patient a remarkable illusion of more hair!

2. Concern: Does the doctor usage “plug” transplants?

Answer: No. The plug transplant method was done in the 50s, 60s, 70s, and 80s. The plugs were large tuffs of hair, 10 – 30 hairs per tuff. Today the cutting-edge enables the physician to utilize follicular unit grafts that includes 1 to 4 hairs per graft. The follicular unit graft method offers the client a natural appearance and the transplant is undetected.

3. Concern: Why doesn’t transplanted hair fall out?

Answer: The hairs surgically drawn from the client’s irreversible donor area (sides and back of scalp) are genetically set not to fall out. The hair in the client’s thinning location (typically the front, mid-scalp, and crown location) is usually genetically set to be rather prone to fall out as the private ages.

4. Concern: Is a hair transplant unpleasant and what about the anesthesia?

Answer: Streamwood, IL cosmetic surgeons and other transplant physicians that depend on date in their strategy provide a pain-free experience. The medical professional numbs the scalp during surgery and usually offers the patient a mild sedative. Normally the client views movies (DVD) throughout the surgery.

5. Concern: Will the patient miss time from his job after surgery?

Answer: A lot of patients will have the ability to go back to work in 1-2 days after surgery. For appearance sake the client might opt to take a few extra days off work. Dr. Halby normally doesn’t shave the surrounding hair and for that reason the patient can in most cases comb his hair in such a manner to hide the recent hair transplant.

6. Concern: Can I work out after surgical treatment?

Answer: Patients are not to do laborious workout, being mindful with their brand-new grafts for 3-4 days after surgery. Patients are to prevent lifting heavy weights for 1 week.

7. Concern: Why do ladies lose hair?

Response: The typical pattern of female pattern baldness is not the very same as that of male pattern baldness. In Females the hair is generally thin over the entire head, although the frontal hairline is normally maintained. Moderate loss of hair of the crown may happen in ladies, but just rarely does it go completely bald as it often performs in men.

A few of the common causes of female hair loss in Streamwood, IL are:

a) Hypothyroidism – low thyroid hormonal agent might trigger thinning and/or irregular hair loss.

b) Telogen effluvium – there is shedding of hair including the entire scalp. This may be chronic, however on the other hand it might be acute following tension to the body such as high fever, hunger, blood loss, etc.

c) Pregnancy, hormone modifications, and low estrogen (a hormonal agent that neutralizes the balding result of testosterone).

d) Alopecia areata – a disease of unknown cause that comes and goes repeatedly and results in a patchy hair loss to the scalp and/or eyebrow.

e) Loose anagen syndrome – a condition that triggers shedding of hair before the hair’s regular growth cydcle is completed.

f) Trichotillomania – a condition whereby the specific compulsively plucks his own hair resulting in permanent hair loss.

g) Extreme severe chemical hair styling.

h) Androgenetic alopecia – diffuse hereditary pattern hair loss.

i) Traction alopecia – often brought on by repeated tight braiding.

j) Aging.

8. Does Rogaine (minoxidil) aid with loss of hair?

Answer: Rogaine might help rather for some people (guys or women). Just a 6-12 month trial will tell if it will assist you.

9. Does Propecia assist?

Answer: Propecia may help somewhat for some men. Just a 6-12 month trial will inform if it will help you. Propecia is not FDA approved for usage in women. Ladies of childbearing age must not take it because there has been some cases of associated birth problems in the male fetus.

Laser Hair TherapyFrontal Baldness

  • What’s A Hair Transplant in Clifton IL – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Henry IL – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Channahon IL – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Geneva IL – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Jacksonville IL – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Carol Stream IL – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Stillman Valley IL – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Capron IL – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Carlinville IL – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Normal IL – Local Doctors
  • Local Results

    • Wig & Beauty | Hair Transplant Reviews in Streamwood


      Wig & Beauty offers a wide selection of hair loss treatments in Streamwood, IL. Hair Loss Specialists takes your hair restoration treatments seriously, that's why we've partnered with top hair transplant clinics such as Wig & Beauty.
    • Hair Loss| Hair Transplant Doctors


      Hair Loss Clinics in Streamwood, IL. Click a link below to find Streamwood Hair Loss Clinics in Streamwood. Bosley Medical Hair Restoration - Schaumburg. 1821 Walden Office Square Schaumburg, IL 60173. Phone: 877-409-8836 Restore Hair Transplant and Restoration - Schaumburg ...
    • Our Best Streamwood, IL Hair Restoration Specialists ...


      Find Top-Rated Streamwood Hair Restoration Specialists There are 0 top-rated hair restoration specialists in your area and 23 to avoid. After 20 years, it's now free to join.
    • Hair Restoration PRP Schaumburg, IL | Skin Rejuvenation


      Hair Restoration/PRP Schaumburg, IL. ... Because the majority of people experiencing hair loss would like to avoid the invasive hair restoration options available today, finding the best noninvasive hair restoration is often a top goal. PRP.
    • Schaumburg IL Dermatologist Doctors - Hair Loss Treatment ...


      Hair loss facts Hair loss is a very common condition and affects most people at some time in their lives. Hair loss from breakage of the hair shaft is different than hair loss due to decreased hair growth.
    • NeoGraft Chicago, Schaumburg, Naperville | NeoGraft Hair ...


      Fortunately, the technology and processes for hair restoration treatments have improved dramatically over time, resulting in one of the newest and most effective methods developed thus far. Neograft Hair Transplants Schaumburg, Naperville, Chicago. NeoGraft is a very advanced treatment for hair loss, and the first of its kind approved by the FDA.
    • Hair Classics - Streamwood, IL - Yelp


      5 reviews of Hair Classics "Just had the best layering hair cut. I'm used to high end salons but Doris's mastery has transformed my thin long hair into layers and more full look. Very pleased. Highly recommend!"
    • Restore Hair - Official Site


      RESTORE Hair is Chicago's leader in hair restoration and hair transplantation for both men and women. Our F.U.E method is a permanent, safe & pain-free way to regrow your hair with no scar or stitches.

    Cash & Check Our Streamwood Hair Restoration experts accept all forms of cash and checks payments.

    Credit Card Yes, credit card payment is accepted by our Streamwood experts.

    Offers & Discounts Special offers may be available in Streamwood IL. Ask when you call.

    Other Options Other payment options may be available. Please call for more info.