What’s A Hair Transplant in Spearman TX – Local Doctors

Hair Restoration

(888) 660-8079

Spearman, TX

  • Effective
  • FREE Quote
  • Certified Experts
  • 100% TX Licensed Experts
open 24 hours - 7 days a week

(888) 660-8079

schedule an inspection & free quote

Spearman Hair Restoration44 Reviews.
Affordable, Top Rated, Certified
Spearman Hair Restoration
Spearman, TX 79081 USA
Phone: (888) 660-8079

Call Now

(888) 660-8079

open 24 hours - 7 days a week

Spearman TX 79081 Spearman TX 79081
Home > Texas > What’s A Hair Transplant in Spearman TX – Local Doctors

1. Question: Exactly what is hair transplant or hair remediation surgery in Spearman, Texas?

Answer: Hair transplantation is the same thing as hair repair surgical treatment. It is a minor, outpatient surgery, that takes from 4 to 8 hours depending upon the variety of grafts (typically 1000 to 3500 grafts) that are transplanted. Much of the time the patient is simply sitting seeing motion pictures while the technicians cut and prepare the grafts using a microscope. It involves transplanting grafts of hair roots that will grow and stay with the client for the rest of his life. These transplanted grafts are surgically donated by the client’s own long-term hair area (the sides above and behind the ears, and the back of the head area of the scalp. The hair transplantation surgeon doesn’t provide the patient any new hair. He re-arranges the client’s hair, completing the thin sparse locations, providing the patient a fantastic illusion of more hair!

2. Question: Does the doctor use “plug” transplants?

Response: No. The plug transplant approach was done in the 50s, 60s, 70s, and 80s. The plugs were large tuffs of hair, 10 – 30 hairs per tuff. Today the state of the art permits the doctor to use follicular system grafts that includes 1 to 4 hairs per graft. The follicular unit graft approach provides the client a natural appearance and the transplantation is undetected.

3. Concern: Why does not transplanted hair fall out?

Answer: The hairs surgically drawn from the client’s long-term donor location (sides and back of scalp) are genetically configured not to fall out. The hair in the client’s thinning area (typically the front, mid-scalp, and crown location) is typically genetically programmed to be somewhat susceptible to fall out as the specific grows older.

4. Question: Is a hair transplant uncomfortable and what about the anesthesia?

Answer: Spearman, TX surgeons and other transplant physicians that are up to date in their strategy provide a pain-free experience. The medical professional numbs the scalp throughout surgery and typically gives the patient a moderate sedative. Usually the patient enjoys movies (DVD) throughout the surgery.

5. Question: Will the patient miss out on time from his job after surgical treatment?

Answer: A lot of patients will have the ability to go back to operate in 1-2 days after surgical treatment. For appearance sake the patient may select to take a couple of additional days off work. Dr. Halby usually doesn’t shave the surrounding hair and for that reason the client can in most cases comb his hair in such a way to conceal the recent hair transplant.

6. Concern: Can I exercise after surgery?

Answer: Patients are not to do strenuous workout, taking care with their new grafts for 3-4 days after surgical treatment. Clients are to avoid raising heavy weights for 1 week.

7. Concern: Why do ladies lose hair?

Answer: The normal pattern of female pattern baldness is not the same as that of male pattern baldness. In Ladies the hair is typically thin over the entire head, although the frontal hairline is typically protected. Moderate hair loss of the crown may occur in women, but just rarely does it go absolutely bald as it frequently carries out in guys.

Some of the common reasons for female loss of hair in Spearman, TX are:

a) Hypothyroidism – low thyroid hormone may trigger thinning and/or irregular hair loss.

b) Telogen effluvium – there is shedding of hair involving the whole scalp. This may be chronic, but on the other hand it could be intense list below stress to the body such as high fever, starvation, blood loss, and so on

c) Pregnancy, hormonal changes, and low estrogen (a hormone that neutralizes the baldness effect of testosterone).

d) Alopecia areata – a disease of unidentified cause that reoccurs consistently and leads to an irregular hair loss to the scalp and/or eyebrow.

e) Loose anagen syndrome – a condition that causes shedding of hair before the hair’s normal growth cydcle is completed.

f) Trichotillomania – a condition whereby the private compulsively plucks his own hair resulting in long-term loss of hair.

g) Excessive severe chemical hair styling.

h) Androgenetic alopecia – diffuse genetic pattern hair loss.

i) Traction alopecia – in some cases triggered by repeated tight braiding.

j) Aging.

8. Does Rogaine (minoxidil) assistance with loss of hair?

Answer: Rogaine might help rather for some individuals (males or women). Just a 6-12 month trial will tell if it will help you.

9. Does Propecia help?

Response: Propecia might help rather for some guys. Only a 6-12 month trial will tell if it will help you. Propecia is not FDA approved for use in females. Ladies of childbearing age need to not take it because there has actually been some cases of associated abnormality in the male fetus.

Hair Loss
Medication
Men Hair Transplant

Cash & Check Our Spearman Hair Restoration experts accept all forms of cash and checks payments.

Credit Card Yes, credit card payment is accepted by our Spearman experts.

Offers & Discounts Special offers may be available in Spearman TX. Ask when you call.

Other Options Other payment options may be available. Please call for more info.