What’s A Hair Transplant in Southampton PA – Local Doctors

Hair Restoration

(888) 660-8079

Southampton, PA

  • Effective
  • FREE Quote
  • Certified Experts
  • 100% PA Licensed Experts
open 24 hours - 7 days a week

(888) 660-8079

schedule an inspection & free quote

Southampton Hair Restoration415 Reviews.
Affordable, Top Rated, Certified
Southampton Hair Restoration
Southampton, PA 18966 USA
Phone: (888) 660-8079

Call Now

(888) 660-8079

open 24 hours - 7 days a week

Southampton PA 18966 Southampton PA 18966
Home > Pennsylvania > What’s A Hair Transplant in Southampton PA – Local Doctors

1. Question: What is hair transplantation or hair remediation surgery in Southampton, Pennsylvania?

Answer: Hair transplant is the exact same thing as hair restoration surgical treatment. It is a minor, outpatient surgical treatment, that takes from 4 to 8 hours depending on the number of grafts (usually 1000 to 3500 grafts) that are transplanted. Much of the time the client is simply sitting viewing movies while the specialists cut and prepare the grafts using a microscopic lense. It includes transplanting grafts of hair roots that will grow and remain with the patient for the rest of his life. These transplanted grafts are surgically donated by the patient’s own permanent hair area (the sides above and behind the ears, and the back of the head location of the scalp. The hair transplantation cosmetic surgeon does not give the client any brand-new hair. He re-arranges the patient’s hair, filling in the thin sporadic areas, offering the patient a remarkable impression of more hair!

2. Concern: Does the medical professional usage “plug” transplants?

Response: No. The plug transplant method was carried out in the 50s, 60s, 70s, and 80s. The plugs were large tuffs of hair, 10 – 30 hairs per tuff. Today the cutting-edge enables the doctor to use follicular system implants that includes 1 to 4 hairs per graft. The follicular unit graft method provides the client a natural appearance and the transplant is undetectable.

3. Question: Why does not transplanted hair fall out?

Answer: The hairs surgically taken from the patient’s irreversible donor location (sides and back of scalp) are genetically configured not to fall out. The hair in the client’s thinning area (normally the front, mid-scalp, and crown location) is normally genetically programmed to be rather prone to fall out as the private grows older.

4. Question: Is a hair transplant uncomfortable and what about the anesthesia?

Answer: Southampton, PA surgeons and other transplant physicians that are up to date in their technique provide a pain-free experience. The medical professional numbs the scalp throughout surgical treatment and generally gives the client a moderate sedative. Typically the client enjoys motion pictures (DVD) throughout the surgery.

5. Question: Will the client miss out on time from his task after surgery?

Answer: The majority of clients will have the ability to return to work in 1-2 days after surgery. For look sake the patient may select to take a couple of extra days off work. Dr. Halby normally doesn’t shave the surrounding hair and for that reason the patient can in numerous cases comb his hair in such a way to hide the current hair transplantation.

6. Concern: Can I exercise after surgical treatment?

Response: Patients are not to do difficult exercise, being mindful with their new grafts for 3-4 days after surgical treatment. Patients are to prevent lifting heavy weights for 1 week.

7. Question: Why do women lose hair?

Answer: The typical pattern of female pattern baldness is not the like that of male pattern baldness. In Women the hair is typically thin over the whole head, although the frontal hairline is normally protected. Moderate hair loss of the crown might take place in ladies, but just seldom does it go totally bald as it regularly carries out in men.

A few of the common reasons for female hair loss in Southampton, PA are:

a) Hypothyroidism – low thyroid hormone may trigger thinning and/or patchy hair loss.

b) Telogen effluvium – there is shedding of hair involving the entire scalp. This may be chronic, but on the other hand it could be intense list below tension to the body such as high fever, hunger, blood loss, and so on

c) Pregnancy, hormonal modifications, and low estrogen (a hormone that neutralizes the baldness impact of testosterone).

d) Alopecia areata – an illness of unknown cause that reoccurs repeatedly and results in a patchy hair loss to the scalp and/or eyebrow.

e) Loose anagen syndrome – a condition that causes shedding of hair prior to the hair’s regular growth cydcle is completed.

f) Trichotillomania – a condition whereby the individual compulsively plucks his own hair leading to irreversible loss of hair.

g) Excessive extreme chemical hair styling.

h) Androgenetic alopecia – scattered hereditary pattern loss of hair.

i) Traction alopecia – sometimes triggered by duplicated tight braiding.

j) Aging.

8. Does Rogaine (minoxidil) aid with hair loss?

Answer: Rogaine might assist rather for some individuals (men or females). Only a 6-12 month trial will inform if it will assist you.

9. Does Propecia help?

Answer: Propecia might help somewhat for some males. Only a 6-12 month trial will inform if it will assist you. Propecia is not FDA authorized for usage in ladies. Women of childbearing age should not take it since there has actually been some cases of associated abnormality in the male fetus.

Hair Thinning
Cure
Rapid
Hair Loss

  • What’s A Hair Transplant in New Tripoli PA – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Hatfield PA – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Somerset PA – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Blooming Glen PA – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Perryopolis PA – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Monongahela PA – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Myerstown PA – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Trevorton PA – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Langhorne PA – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Elizabethtown PA – Local Doctors
  • Local Results

    • Hair Transplant in Southampton - The Maitland Clinic


      Hair Transplant in Southampton – Local Hair Loss Clinic The Maitland Clinic is an internationally-renowned hair transplant clinic based close to Southampton, providing world-class hair restoration procedures including FUE and FUT.
    • Southampton Hair Services - The Best Hair Stylists and ...


      Hair Services in Southampton, PA Find the best Hair Stylists and Hair Salons in Southampton. Common hair services include basic hair cuts, professional hair styling, coloring, highlights, hair treatments and cleansing. Specialized hair services may include hair restoration, wigs and hairpieces, hair extensions, and hair removal.
    • Philadelphia Hair Transplant Center, P.C. in Southampton ...


      Philadelphia Hair Transplant Center, P.C. is a Pennsylvania Professional Corporation filed on June 9, 1994. The company's filing status is listed as Active and its File Number is 2584795.The company's principal address is 1636 Mcnelis Dr, Southampton, PA 18966.
    • Bosley Medical Hair Restoration - Philadelphia | Hair ...


      If you’re looking for hair restoration services in Philadelphia, PA, Bosley is one of the leaders in hair transplantation and non-surgical hair restoration treatments.
    • Best 30 Hair Restoration in Bensalem, PA with Reviews - YP.com


      Bensalem, PA; Hair Restoration; Hair Restoration in Bensalem, PA. About Search Results. About Search Results. YP - The Real Yellow Pages SM - helps you find the right local businesses to meet your specific needs. Search results are sorted by a combination of factors to give you a set of choices in response to your search criteria. These factors ...
    • Revolutionary Hair Restoration with NeoGraft - Pittsburgh, PA


      Hair loss can take a serious toll on your confidence and self-esteem and make you appear much older than you feel.. NeoGraft® hair restoration surgery is a fast, simple, and effective way to reclaim a full, youthful head of hair.. Excited to learn more about this advanced hair loss treatment?
    • Ani White Cosmetics - Home | Facebook


      Melissa and Ani have also waxed me before and made me feel like every expierance at Ani White cosmetics is one you walk away from feeling glamorous! Dara is the master in the back making it all run like a well oiled ship.
    • NeoGraft Hair Restoration in Pittsburgh, PA


      The NeoGraft Hair Transplant System can restore a patient’s hair in a few short hours, with no surgery, little downtime, and with lasting results. ... little to no pain or downtime, and it lasts a lifetime. If hair restoration is a concern you have, the NeoGraft Hair Transplant System may be the right choice for you. ... PA 15108 412-701-4000 ...
    • GINIGS.COM


      At Gini G's Hair Design Studio, we know that HAIR is the difference. We specialize in fine, thin hair, including hair loss. Offering 25 years experience in creative hair styling solutions and hair replacement, with two convenient locations in Bucks County, PA and Center City Philadelphia.
    • NeoGraft | Plastic Surgery in Philadelphia


      NeoGraft™ in Philadelphia, PA. Located in Bala Cynwyd and serving Philadelphia and South Jersey, Dr. Paul M. Glat, MD, FACS, performs NeoGraft™hair restoration. Visit our hair restoration page to learn more about the procedures offered by Dr. Glat. NeoGraft™ Is Changing Hair Restoration.

    Cash & Check Our Southampton Hair Restoration experts accept all forms of cash and checks payments.

    Credit Card Yes, credit card payment is accepted by our Southampton experts.

    Offers & Discounts Special offers may be available in Southampton PA. Ask when you call.

    Other Options Other payment options may be available. Please call for more info.