What’s A Hair Transplant in Sharon MA – Local Doctors

Hair Restoration

(888) 660-8079

Sharon, MA

  • Effective
  • FREE Quote
  • Certified Experts
  • 100% MA Licensed Experts
open 24 hours - 7 days a week

(888) 660-8079

schedule an inspection & free quote

Sharon Hair Restoration435 Reviews.
Affordable, Top Rated, Certified
Sharon Hair Restoration
Sharon, MA 02067 USA
Phone: (888) 660-8079

Call Now

(888) 660-8079

open 24 hours - 7 days a week

Sharon MA 02067 Sharon MA 02067
Home > Massachusetts > What’s A Hair Transplant in Sharon MA – Local Doctors

1. Concern: What is hair transplantation or hair restoration surgical treatment in Sharon, Massachusetts?

Answer: Hair transplantation is the same thing as hair restoration surgery. It is a minor, outpatient surgery, that takes from 4 to 8 hours depending on the number of grafts (generally 1000 to 3500 grafts) that are transplanted. Much of the time the patient is merely sitting seeing movies while the technicians cut and prepare the grafts utilizing a microscope. It involves transplanting grafts of hair follicles that will grow and stay with the client for the rest of his life. These transplanted grafts are surgically donated by the patient’s own long-term hair area (the sides above and behind the ears, and the back of the head area of the scalp. The hair transplant surgeon doesn’t provide the client any new hair. He re-arranges the patient’s hair, filling out the thin sparse areas, giving the patient an incredible impression of more hair!

2. Question: Does the doctor use “plug” transplants?

Answer: No. The plug transplant technique was carried out in the 50s, 60s, 70s, and 80s. The plugs were big tuffs of hair, 10 – 30 hairs per tuff. Today the state of the art allows the medical professional to utilize follicular unit grafts that includes 1 to 4 hairs per graft. The follicular unit graft technique provides the client a natural appearance and the hair transplant is undetected.

3. Question: Why doesn’t transplanted hair fall out?

Response: The hairs surgically taken from the client’s long-term donor area (sides and back of scalp) are genetically programmed not to fall out. The hair in the patient’s thinning location (usually the front, mid-scalp, and crown area) is normally genetically programmed to be somewhat prone to fall out as the individual ages.

4. Concern: Is a hair transplantation uncomfortable and exactly what about the anesthesia?

Answer: Sharon, MA surgeons and other transplant medical professionals that depend on date in their strategy provide a pain-free experience. The doctor numbs the scalp during surgical treatment and typically offers the client a mild sedative. Normally the client enjoys motion pictures (DVD) throughout the surgery.

5. Concern: Will the patient miss time from his task after surgery?

Response: The majority of patients will be able to go back to work in 1-2 days after surgical treatment. For appearance sake the patient might choose to take a few additional days off work. Dr. Halby typically doesn’t shave the surrounding hair and for that reason the patient can in a lot of cases comb his hair in such a way to hide the recent hair transplant.

6. Concern: Can I exercise after surgery?

Answer: Patients are not to do difficult workout, taking care with their new grafts for 3-4 days after surgery. Patients are to avoid lifting heavy weights for 1 week.

7. Concern: Why do females lose hair?

Answer: The normal pattern of female pattern baldness is not the like that of male pattern baldness. In Ladies the hair is normally thin over the entire head, although the frontal hairline is generally maintained. Moderate hair loss of the crown might take place in ladies, however just seldom does it go completely bald as it regularly does in men.

Some of the common causes of female loss of hair in Sharon, MA are:

a) Hypothyroidism – low thyroid hormone might cause thinning and/or irregular loss of hair.

b) Telogen effluvium – there is shedding of hair involving the entire scalp. This may be chronic, but on the other hand it could be acute list below tension to the body such as high fever, hunger, blood loss, and so on

c) Pregnancy, hormone modifications, and low estrogen (a hormonal agent that counteracts the balding effect of testosterone).

d) Alopecia areata – a disease of unidentified cause that comes and goes consistently and leads to a patchy loss of hair to the scalp and/or eyebrow.

e) Loose anagen syndrome – a condition that causes shedding of hair before the hair’s regular development cydcle is finished.

f) Trichotillomania – a condition where the individual compulsively plucks his own hair leading to irreversible loss of hair.

g) Extreme severe chemical hair styling.

h) Androgenetic alopecia – diffuse hereditary pattern hair loss.

i) Traction alopecia – in some cases caused by repeated tight braiding.

j) Aging.

8. Does Rogaine (minoxidil) aid with hair loss?

Answer: Rogaine might assist rather for some people (guys or women). Only a 6-12 month trial will tell if it will assist you.

9. Does Propecia help?

Answer: Propecia may assist somewhat for some guys. Only a 6-12 month trial will inform if it will assist you. Propecia is not FDA approved for use in females. Women of childbearing age ought to not take it because there has actually been some cases of associated abnormality in the male fetus.

Hair Replacement ServiceDandruff And Hair Loss

  • What’s A Hair Transplant in Westwood MA – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Westminster MA – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Hyde Park MA – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in South Grafton MA – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Hamilton MA – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Northborough MA – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in North Scituate MA – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Methuen MA – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Agawam MA – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Cambridge MA – Local Doctors
  • Local Results

    Cash & Check Our Sharon Hair Restoration experts accept all forms of cash and checks payments.

    Credit Card Yes, credit card payment is accepted by our Sharon experts.

    Offers & Discounts Special offers may be available in Sharon MA. Ask when you call.

    Other Options Other payment options may be available. Please call for more info.