What’s A Hair Transplant in Roma TX – Local Doctors

Hair Restoration

(888) 660-8079

Roma, TX

  • Effective
  • FREE Quote
  • Certified Experts
  • 100% TX Licensed Experts
open 24 hours - 7 days a week

(888) 660-8079

schedule an inspection & free quote

Roma Hair Restoration424 Reviews.
Affordable, Top Rated, Certified
Roma Hair Restoration
Roma, TX 78584 USA
Phone: (888) 660-8079

Call Now

(888) 660-8079

open 24 hours - 7 days a week

Roma TX 78584 Roma TX 78584
Home > Texas > What’s A Hair Transplant in Roma TX – Local Doctors

1. Concern: Exactly what is hair transplantation or hair remediation surgical treatment in Roma, Texas?

Response: Hair transplantation is the same thing as hair remediation surgical treatment. It is a small, outpatient surgery, that draws from 4 to 8 hours depending upon the variety of grafts (typically 1000 to 3500 grafts) that are transplanted. Much of the time the patient is simply sitting viewing movies while the professionals cut and prepare the grafts using a microscopic lense. It involves transplanting grafts of hair roots that will grow and remain with the client for the rest of his life. These transplanted grafts are surgically contributed by the client’s own long-term hair area (the sides above and behind the ears, and the back of the head location of the scalp. The hair transplant cosmetic surgeon doesn’t provide the patient any brand-new hair. He re-arranges the client’s hair, completing the thin sporadic locations, giving the client a fantastic impression of more hair!

2. Question: Does the doctor use “plug” transplants?

Answer: No. The plug transplant method was done in the 50s, 60s, 70s, and 80s. The plugs were large tuffs of hair, 10 – 30 hairs per tuff. Today the cutting-edge allows the medical professional to utilize follicular unit implants that consists of 1 to 4 hairs per graft. The follicular system graft technique gives the client a natural appearance and the hair transplant is undetected.

3. Question: Why doesn’t transplanted hair fall out?

Answer: The hairs surgically taken from the patient’s long-term donor location (sides and back of scalp) are genetically configured not to fall out. The hair in the patient’s thinning location (usually the front, mid-scalp, and crown area) is normally genetically configured to be somewhat prone to fall out as the private ages.

4. Question: Is a hair transplant unpleasant and exactly what about the anesthesia?

Answer: Roma, TX surgeons and other transplant doctors that depend on date in their technique offer a pain-free experience. The doctor numbs the scalp throughout surgical treatment and usually gives the client a mild sedative. Generally the client watches motion pictures (DVD) throughout the surgery.

5. Concern: Will the patient miss time from his task after surgical treatment?

Answer: Many clients will have the ability to return to operate in 1-2 days after surgical treatment. For appearance sake the client may decide to take a few extra days off work. Dr. Halby generally does not shave the surrounding hair and therefore the patient can in most cases comb his hair in such a way to hide the recent hair transplantation.

6. Question: Can I exercise after surgery?

Answer: Patients are not to do difficult exercise, being careful with their brand-new grafts for 3-4 days after surgical treatment. Patients are to prevent lifting heavy weights for 1 week.

7. Question: Why do ladies lose hair?

Answer: The normal pattern of female pattern baldness is not the same as that of male pattern baldness. In Women the hair is usually thin over the whole head, although the frontal hairline is typically maintained. Moderate loss of hair of the crown may happen in females, however just rarely does it go completely bald as it regularly carries out in males.

A few of the common reasons for female hair loss in Roma, TX are:

a) Hypothyroidism – low thyroid hormonal agent may cause thinning and/or irregular loss of hair.

b) Telogen effluvium – there is shedding of hair involving the entire scalp. This might be chronic, but on the other hand it could be acute list below tension to the body such as high fever, hunger, blood loss, etc.

c) Pregnancy, hormonal modifications, and low estrogen (a hormonal agent that neutralizes the baldness effect of testosterone).

d) Alopecia areata – an illness of unknown cause that comes and goes repeatedly and results in an irregular hair loss to the scalp and/or eyebrow.

e) Loose anagen syndrome – a condition that triggers shedding of hair before the hair’s typical growth cydcle is completed.

f) Trichotillomania – a condition whereby the private compulsively plucks his own hair leading to permanent loss of hair.

g) Extreme extreme chemical hair styling.

h) Androgenetic alopecia – diffuse genetic pattern hair loss.

i) Traction alopecia – sometimes triggered by repeated tight braiding.

j) Aging.

8. Does Rogaine (minoxidil) help with hair loss?

Answer: Rogaine may assist somewhat for some people (males or women). Only a 6-12 month trial will tell if it will assist you.

9. Does Propecia help?

Response: Propecia might assist somewhat for some guys. Only a 6-12 month trial will tell if it will assist you. Propecia is not FDA approved for usage in ladies. Women of childbearing age must not take it since there has been some cases of associated birth flaws in the male fetus.

Laser Hair CombRapid
Hair Loss

  • What’s A Hair Transplant in Premont TX – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Canton TX – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Ozona TX – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Mart TX – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Reagan TX – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Helotes TX – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Centerville TX – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Quemado TX – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Justin TX – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Meridian TX – Local Doctors
  • Local Results

    • Texas Center for Hair Restoration - Dallas, TX


      Welcome to the Texas Center for Hair Restoration—a place where you can change the way you look and feel while at work and play. Plano, TX hair transplant surgeon, Dr. Joseph Yaker, specializes exclusively in hair loss and hair restoration treatments for men and women.
    • Home | CJ Hair Restoration - Pflugerville, Texas


      HOME. Bring your hair back to life with CJ Hair Restoration in Pflugerville, TX. We strive to restore your hair back to a healthy state. At our salon, we have a team of skilled hair experts who work towards styling your hair with its well-being in mind. We combine science with beauty to produce promising results. There is a lot to learn about how hair works and our team is here to share it ...
    • Hair Restoration | Hair Replacement | Wigs | Fort Worth Texas


      Hair Restoration Institute of DFW, Hair Restoration, Hair Replacement, Custom Wigs Fort Worth Texas. Proven hair loss treatment, hair replacement for women and men.
    • Hair Transplants Dallas - Lam Institute for Hair Restoration


      Dr. Sam Lam of Lam Institute for Hair Restoration is the premier destination for Hair Transplants for men and women in Dallas, TX
    • Hair Restoration Institute of DFW - Downtown - Fort Worth, TX


      Hair Restoration Institute of DFW (HRI of DFW) is the most experienced hair restoration facility in the DFW area. We offer every … Learn more about Hair Restoration Institute of DFW , Opens a popup. Specialties. Medical Specialists in guaranteed Hair Restoration. Hair Restoration Institute of DFW (HRI of DFW) is the most experienced hair restoration facility in the DFW area. We offer every ...
    • Hair Transplant Before & After - Armani Medical


      Dr. Armani and his team performed hair restoration for me in February 2015. I am very pleased with the results. Additionally, Dr. Armani is very easy to talk to and extremely patient and careful. I would recommend him to anyone considering hair restoration. Thanks.
    • MAXiM Hair Restoration – Houston, Texas


      MAXIM Hair Restoration, in picturesque, upscale and beautiful Houston, Texas, offers a broad range of surgical hair transplant procedures and non-surgical hair loss solutions for both men and women. The first step towards a great head of hair is to schedule a complimentary consultation with our staff and 25 year experienced hair transplant surgeon Dr. Abramson at our Houston office.
    • Houston Hair Transplant | Dr. Jezic - Hair Restoration


      Dr. Jezic is a Houston hair transplant surgery expert. Follicular hair restoration with the Artas robot. For FUE consults, call 713-864-2300. Follicular hair restoration with the Artas robot. For FUE consults, call 713-864-2300.
    • Hair Restoration Treatment for Dallas/Fort Worth ...


      NeoGraft Dallas is Dallas’ premiere hair restoration treatment clinic. Our procedure lets you regrow your own hair naturally, without surgery.
    • Hair Restoration, Houston | Hair Transplant, Houston


      Hair Restoration services in Houston offering 300 free grafts, provided by an experienced and highly qualified physician, to restore your hair and your confidence. We specialize in men's and women's hair transplants.Contact us today for a confidential and free consultation.

    Cash & Check Our Roma Hair Restoration experts accept all forms of cash and checks payments.

    Credit Card Yes, credit card payment is accepted by our Roma experts.

    Offers & Discounts Special offers may be available in Roma TX. Ask when you call.

    Other Options Other payment options may be available. Please call for more info.