What’s A Hair Transplant in Punta Gorda FL – Local Doctors

Hair Restoration

(888) 660-8079

Punta Gorda, FL

  • Effective
  • FREE Quote
  • Certified Experts
  • 100% FL Licensed Experts
open 24 hours - 7 days a week

(888) 660-8079

schedule an inspection & free quote

Punta Gorda Hair Restoration43 Reviews.
Affordable, Top Rated, Certified
Punta Gorda Hair Restoration
Punta Gorda, FL 33927 USA
Phone: (888) 660-8079

Call Now

(888) 660-8079

open 24 hours - 7 days a week

Punta Gorda FL 33927 Punta Gorda FL 33927
Home > Florida > What’s A Hair Transplant in Punta Gorda FL – Local Doctors

1. Question: Exactly what is hair transplantation or hair restoration surgical treatment in Punta Gorda, Florida?

Answer: Hair transplant is the exact same thing as hair repair surgery. It is a small, outpatient surgical procedure, that takes from 4 to 8 hours depending upon the variety of grafts (generally 1000 to 3500 grafts) that are transplanted. Much of the time the client is simply sitting seeing movies while the specialists cut and prepare the grafts using a microscope. It involves transplanting grafts of hair follicles that will grow and stay with the patient for the rest of his life. These transplanted grafts are surgically contributed by the client’s own permanent hair area (the sides above and behind the ears, and the back of the head area of the scalp. The hair transplant surgeon does not provide the patient any brand-new hair. He re-arranges the patient’s hair, filling in the thin sporadic locations, giving the client an incredible illusion of more hair!

2. Question: Does the doctor usage “plug” transplants?

Answer: No. The plug transplant technique was done in the 50s, 60s, 70s, and 80s. The plugs were big tuffs of hair, 10 – 30 hairs per tuff. Today the state of the art allows the physician to use follicular system implants that includes 1 to 4 hairs per graft. The follicular unit graft approach provides the client a natural appearance and the transplantation is undetected.

3. Question: Why does not transplanted hair fall out?

Answer: The hairs surgically taken from the client’s long-term donor location (sides and back of scalp) are genetically programmed not to fall out. The hair in the patient’s thinning area (generally the front, mid-scalp, and crown location) is normally genetically programmed to be somewhat prone to fall out as the specific grows older.

4. Question: Is a hair transplantation unpleasant and what about the anesthesia?

Answer: Punta Gorda, FL surgeons and other transplant medical professionals that are up to date in their technique supply a pain-free experience. The physician numbs the scalp during surgery and normally offers the client a moderate sedative. Generally the patient watches movies (DVD) during the surgery.

5. Question: Will the patient miss out on time from his job after surgery?

Response: Many patients will have the ability to go back to operate in 1-2 days after surgical treatment. For look sake the client may select to take a few extra days off work. Dr. Halby normally does not shave the surrounding hair and therefore the patient can in a lot of cases comb his hair in such a manner to conceal the recent hair transplantation.

6. Concern: Can I work out after surgical treatment?

Answer: Patients are not to do strenuous workout, being mindful with their new grafts for 3-4 days after surgery. Clients are to prevent raising heavy weights for 1 week.

7. Concern: Why do women lose hair?

Answer: The common pattern of female pattern baldness is not the like that of male pattern baldness. In Ladies the hair is typically thin over the entire head, although the frontal hairline is generally protected. Moderate hair loss of the crown might happen in women, however only seldom does it go totally bald as it often does in males.

Some of the typical reasons for female loss of hair in Punta Gorda, FL are:

a) Hypothyroidism – low thyroid hormone may trigger thinning and/or patchy loss of hair.

b) Telogen effluvium – there is shedding of hair including the entire scalp. This may be persistent, but on the other hand it might be acute following stress to the body such as high fever, hunger, blood loss, and so on

c) Pregnancy, hormone modifications, and low estrogen (a hormone that neutralizes the baldness effect of testosterone).

d) Alopecia areata – a disease of unidentified cause that reoccurs consistently and leads to an irregular loss of hair to the scalp and/or eyebrow.

e) Loose anagen syndrome – a condition that triggers shedding of hair prior to the hair’s regular development cydcle is completed.

f) Trichotillomania – a condition whereby the specific compulsively plucks his own hair leading to irreversible loss of hair.

g) Excessive extreme chemical hair styling.

h) Androgenetic alopecia – diffuse genetic pattern loss of hair.

i) Traction alopecia – in some cases triggered by duplicated tight braiding.

j) Aging.

8. Does Rogaine (minoxidil) aid with loss of hair?

Response: Rogaine might help rather for some individuals (guys or ladies). Just a 6-12 month trial will tell if it will assist you.

9. Does Propecia help?

Answer: Propecia might help somewhat for some men. Only a 6-12 month trial will inform if it will help you. Propecia is not FDA approved for usage in women. Ladies of childbearing age ought to not take it because there has been some cases of associated abnormality in the male fetus.

Stop BaldingMen Hair Transplant

  • What’s A Hair Transplant in Jasper FL – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Pembroke Pines FL – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in North Port FL – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Bradenton FL – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Seffner FL – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Live Oak FL – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Wildwood FL – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Dundee FL – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Indiantown FL – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Key Biscayne FL – Local Doctors
  • Local Results

    • Suncoast Aesthetics – World Class Medical Spa | Skin Care ...


      Our med spa offers the full spectrum of innovative, age-reversing treatments geared to rejuvenate your complexion, get rid of stubborn fat and body hair, and replenish lost stores of collagen & elastin to restore youthfulness & an overall sexier you. Call us and schedule your free consultation today.
    • Florida Skin Center - Dermatologist Fort Myers, FL


      Dermatologist Locations in Fort Myers, Cape Coral, Lehigh Acres, & Punta Gorda, FL
    • SW Pit Stop LLC - Services


      We offer mobile detailing services in Port Charlotte, North Port, Venice, Englewood, Boca Grande, Bradenton, St. Petersburg, Sarasota, Punta Gorda, Arcadia, and Fort ...
    • Crown Paradise Club Puerto Vallarta - Puerto Vallarta ...


      2018 Exceptional Values Family: One child 12 and under Stays & Eats Free per paying adult (maximum two kids in Family Room). 2019 Exceptional Values Family: First child 12 & under Stays & Eats Free per paying adult (maximum three kids in Family Room; restrictions apply). Crown Paradise Club Puerto Vallarta is the ultimate all-inclusive family resort. This family paradise is located on one of ...
    • High Springs, Florida > Business Industries: Yellow Pages ...


      Choose an Industry In High Springs You can add a business for just $49.95 per year. To add a business please submit your business info here.
    • Business Listings and Content in Lakewood, WA


      TACOMA – Voters said yes to restore the Pierce County Library System’s funding. In the Nov. 6 general election, the majority of voters approved a levy lid lift with a 50.21 percent approval rate, w…
    • Painting Contractor | Painting Contractor USA Nationwide ...


      Painting Contractor USA is the leading nationwide painting company that specializes in industrial and commercial facilities. We also specialize in factories and warehouses. We have the expertise to complete all sizes of painting projects. Painting Contractor USA is committed to providing quality painting services with customer satisfaction and dependability that can't be beat.
    • # 8x6 In Candles With Timers - 8x10 Outdoor Storage Sheds ...


      8x6 In Candles With Timers Storage Sheds Albuquerque Nm Storage Sheds Delivered Houston 8x6 In Candles With Timers Steel Yard Garden Shed Door Wood Garages And Storage Sheds Heartland Industries Sheds Storage Sheds Prefab Wood Storage Shed » Class Plans For Woodworking Teachers 8x6 In Candles With Timers Small Rubbermaid Storage Shed Storage Sheds Canada 8x6 In Candles With Timers Garden ...
    • The Odessa File: People of Schuyler County


      The latest breaking news on Odessa NY and Schuyler County, including sports, business, government, and people, with calendar of events and classified ads.
    • Shannon County, Missouri - Obituaries - R


      Arthur 'Wayne' Rader 29 Sep 1943 - 09 Mar 2010 . Arthur 'Wayne' Rader was born on September 29, 1943 and died March 9, 2010 at St. John's Regional Health Center, Springfield, Missouri, surrounded by family and friends.

    Cash & Check Our Punta Gorda Hair Restoration experts accept all forms of cash and checks payments.

    Credit Card Yes, credit card payment is accepted by our Punta Gorda experts.

    Offers & Discounts Special offers may be available in Punta Gorda FL. Ask when you call.

    Other Options Other payment options may be available. Please call for more info.