What’s A Hair Transplant in Prescott WA – Local Doctors

Hair Restoration

(888) 660-8079

Prescott, WA

  • Effective
  • FREE Quote
  • Certified Experts
  • 100% WA Licensed Experts
open 24 hours - 7 days a week

(888) 660-8079

schedule an inspection & free quote

Prescott Hair Restoration416 Reviews.
Affordable, Top Rated, Certified
Prescott Hair Restoration
Prescott, WA 99348 USA
Phone: (888) 660-8079

Call Now

(888) 660-8079

open 24 hours - 7 days a week

Prescott WA 99348 Prescott WA 99348
Home > Washington > What’s A Hair Transplant in Prescott WA – Local Doctors

1. Concern: Exactly what is hair transplantation or hair repair surgical treatment in Prescott, Washington?

Answer: Hair transplant is the same thing as hair repair surgical treatment. It is a small, outpatient surgical procedure, that takes from 4 to 8 hours depending on the number of grafts (generally 1000 to 3500 grafts) that are transplanted. Much of the time the patient is merely sitting watching motion pictures while the service technicians cut and prepare the grafts utilizing a microscopic lense. It involves transplanting grafts of hair roots that will grow and remain with the client for the rest of his life. These transplanted grafts are surgically contributed by the patient’s own permanent hair location (the sides above and behind the ears, and the back of the head area of the scalp. The hair transplant surgeon does not give the patient any new hair. He re-arranges the patient’s hair, filling in the thin sporadic locations, offering the patient an incredible illusion of more hair!

2. Concern: Does the doctor usage “plug” transplants?

Response: No. The plug transplant technique was carried out in the 50s, 60s, 70s, and 80s. The plugs were big tuffs of hair, 10 – 30 hairs per tuff. Today the cutting-edge permits the doctor to utilize follicular system implants that includes 1 to 4 hairs per graft. The follicular unit graft technique gives the patient a natural appearance and the transplant is undetectable.

3. Concern: Why does not transplanted hair fall out?

Answer: The hairs surgically taken from the patient’s long-term donor area (sides and back of scalp) are genetically configured not to fall out. The hair in the patient’s thinning area (typically the front, mid-scalp, and crown location) is normally genetically configured to be rather susceptible to fall out as the individual ages.

4. Question: Is a hair transplant unpleasant and exactly what about the anesthesia?

Answer: Prescott, WA surgeons and other transplant medical professionals that depend on date in their technique provide a pain-free experience. The physician numbs the scalp during surgery and usually gives the patient a moderate sedative. Usually the patient sees movies (DVD) throughout the surgery.

5. Question: Will the patient miss time from his task after surgical treatment?

Answer: Most clients will be able to return to operate in 1-2 days after surgery. For appearance sake the client may opt to take a few extra days off work. Dr. Halby generally doesn’t shave the surrounding hair and therefore the client can oftentimes comb his hair in such a manner to conceal the current hair transplantation.

6. Question: Can I exercise after surgical treatment?

Answer: Patients are not to do laborious workout, being careful with their new grafts for 3-4 days after surgical treatment. Patients are to avoid raising heavy weights for 1 week.

7. Question: Why do females lose hair?

Answer: The normal pattern of female pattern baldness is not the same as that of male pattern baldness. In Ladies the hair is generally thin over the entire head, although the frontal hairline is normally maintained. Moderate loss of hair of the crown may take place in ladies, however just seldom does it go completely bald as it regularly does in guys.

A few of the typical reasons for female hair loss in Prescott, WA are:

a) Hypothyroidism – low thyroid hormone might trigger thinning and/or irregular loss of hair.

b) Telogen effluvium – there is shedding of hair involving the entire scalp. This might be persistent, however on the other hand it could be severe list below stress to the body such as high fever, hunger, blood loss, and so on

c) Pregnancy, hormone modifications, and low estrogen (a hormonal agent that neutralizes the baldness effect of testosterone).

d) Alopecia areata – a disease of unknown cause that comes and goes consistently and results in a patchy hair loss to the scalp and/or eyebrow.

e) Loose anagen syndrome – a condition that causes shedding of hair prior to the hair’s normal development cydcle is finished.

f) Trichotillomania – a condition where the specific compulsively plucks his own hair resulting in irreversible hair loss.

g) Extreme extreme chemical hair styling.

h) Androgenetic alopecia – scattered genetic pattern hair loss.

i) Traction alopecia – in some cases brought on by duplicated tight braiding.

j) Aging.

8. Does Rogaine (minoxidil) aid with hair loss?

Response: Rogaine may assist rather for some individuals (guys or ladies). Just a 6-12 month trial will tell if it will help you.

9. Does Propecia help?

Answer: Propecia might help rather for some men. Only a 6-12 month trial will inform if it will assist you. Propecia is not FDA approved for use in women. Women of childbearing age should not take it due to the fact that there has been some cases of associated birth flaws in the male fetus.

Dandruff And Hair LossHair Shedding
Treatment

  • What’s A Hair Transplant in Port Ludlow WA – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Carnation WA – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in University Place WA – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Goldendale WA – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in White Swan WA – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Sprague WA – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Cashmere WA – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Clinton WA – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Cle Elum WA – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Hoodsport WA – Local Doctors
  • Local Results

    Cash & Check Our Prescott Hair Restoration experts accept all forms of cash and checks payments.

    Credit Card Yes, credit card payment is accepted by our Prescott experts.

    Offers & Discounts Special offers may be available in Prescott WA. Ask when you call.

    Other Options Other payment options may be available. Please call for more info.