What’s A Hair Transplant in Pittsfield VT – Local Doctors

Hair Restoration

(888) 660-8079

Pittsfield, VT

  • Effective
  • FREE Quote
  • Certified Experts
  • 100% VT Licensed Experts
open 24 hours - 7 days a week

(888) 660-8079

schedule an inspection & free quote

Pittsfield Hair Restoration427 Reviews.
Affordable, Top Rated, Certified
Pittsfield Hair Restoration
Pittsfield, VT 05762 USA
Phone: (888) 660-8079

Call Now

(888) 660-8079

open 24 hours - 7 days a week

Pittsfield VT 05762 Pittsfield VT 05762
Home > Vermont > What’s A Hair Transplant in Pittsfield VT – Local Doctors

1. Question: What is hair transplantation or hair repair surgery in Pittsfield, Vermont?

Answer: Hair transplant is the exact same thing as hair restoration surgery. It is a small, outpatient surgical procedure, that takes from 4 to 8 hours depending on the number of grafts (normally 1000 to 3500 grafts) that are transplanted. Much of the time the patient is merely sitting viewing motion pictures while the professionals cut and prepare the grafts utilizing a microscope. It includes transplanting grafts of hair roots that will grow and remain with the client for the rest of his life. These transplanted grafts are surgically donated by the patient’s own irreversible hair location (the sides above and behind the ears, and the back of the head area of the scalp. The hair transplant surgeon does not give the client any brand-new hair. He re-arranges the patient’s hair, filling out the thin sparse areas, giving the patient a fantastic impression of more hair!

2. Concern: Does the physician use “plug” transplants?

Answer: No. The plug transplant method was done in the 50s, 60s, 70s, and 80s. The plugs were big tuffs of hair, 10 – 30 hairs per tuff. Today the state of the art enables the physician to use follicular unit grafts that includes 1 to 4 hairs per graft. The follicular system graft approach provides the patient a natural look and the hair transplant is undetected.

3. Question: Why does not transplanted hair fall out?

Answer: The hairs surgically drawn from the client’s permanent donor location (sides and back of scalp) are genetically configured not to fall out. The hair in the client’s thinning area (generally the front, mid-scalp, and crown area) is usually genetically programmed to be somewhat susceptible to fall out as the individual gets older.

4. Concern: Is a hair transplantation agonizing and what about the anesthesia?

Response: Pittsfield, VT cosmetic surgeons and other transplant doctors that depend on date in their method provide a pain-free experience. The medical professional numbs the scalp throughout surgical treatment and usually offers the patient a moderate sedative. Generally the client sees movies (DVD) during the surgical treatment.

5. Concern: Will the patient miss time from his job after surgery?

Answer: A lot of patients will be able to go back to operate in 1-2 days after surgical treatment. For appearance sake the client might opt to take a few additional days off work. Dr. Halby usually does not shave the surrounding hair and therefore the client can oftentimes comb his hair in such a manner to hide the current hair transplant.

6. Concern: Can I exercise after surgery?

Answer: Patients are not to do difficult workout, bewaring with their brand-new grafts for 3-4 days after surgery. Patients are to prevent lifting heavy weights for 1 week.

7. Concern: Why do females lose hair?

Response: The typical pattern of female pattern baldness is not the like that of male pattern baldness. In Women the hair is usually thin over the whole head, although the frontal hairline is normally maintained. Moderate loss of hair of the crown might take place in ladies, but only seldom does it go completely bald as it regularly performs in men.

Some of the common causes of female loss of hair in Pittsfield, VT are:

a) Hypothyroidism – low thyroid hormonal agent might cause thinning and/or patchy hair loss.

b) Telogen effluvium – there is shedding of hair involving the whole scalp. This may be chronic, however on the other hand it could be severe following stress to the body such as high fever, starvation, blood loss, and so on

c) Pregnancy, hormone modifications, and low estrogen (a hormonal agent that counteracts the balding effect of testosterone).

d) Alopecia areata – an illness of unidentified cause that comes and goes repeatedly and results in a patchy loss of hair to the scalp and/or eyebrow.

e) Loose anagen syndrome – a condition that triggers shedding of hair before the hair’s normal development cydcle is finished.

f) Trichotillomania – a condition whereby the individual compulsively plucks his own hair resulting in long-term hair loss.

g) Extreme extreme chemical hair styling.

h) Androgenetic alopecia – scattered hereditary pattern loss of hair.

i) Traction alopecia – often brought on by duplicated tight braiding.

j) Aging.

8. Does Rogaine (minoxidil) aid with loss of hair?

Answer: Rogaine might assist somewhat for some people (guys or women). Just a 6-12 month trial will tell if it will help you.

9. Does Propecia assist?

Answer: Propecia may assist rather for some guys. Only a 6-12 month trial will tell if it will help you. Propecia is not FDA authorized for use in women. Women of childbearing age must not take it because there has actually been some cases of associated abnormality in the male fetus.

Rapid Hair LossWhat’s A Hair Transplant

  • What’s A Hair Transplant in Danville VT – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in North Troy VT – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in West Halifax VT – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Waterbury VT – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Waterbury Center VT – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Bennington VT – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Jeffersonville VT – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Moretown VT – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Lyndonville VT – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Westminster Station VT – Local Doctors
  • Local Results

    • Best 30 Hair Salon in Pittsfield, VT with Reviews - YP.com


      Hair Salon in Pittsfield on YP.com. See reviews, photos, directions, phone numbers and more for the best Hair Stylists in Pittsfield, VT.
    • Pittsfield MA Dermatologist Doctors - Hair Loss Treatment ...


      Pittsfield Massachusetts Dermatologist Doctors physician directory - Causes of hair loss in men or in women include thyroid disease, alopecia areata, telogen effluvium, and tinea capitis. Hair loss prevention and treatment may involve minoxidil (Rogaine) or finasteride (Propecia).
    • Our Best Pittsfield, VT Hair Restoration Specialists ...


      Find Hair Restoration Specialists in Pittsfield, VT. Read Ratings and Reviews on Pittsfield, VT Hair Restoration Specialists on Angie’s List so you can pick the right Hair Transplant the first time.
    • Hair Replacement, Hair Restoration Specialists ...


      From our exclusive, discreet location in Burlington – Williston, Vermont, we offer the latest breakthrough technology in non-surgical hair replacement and hair restoration as well as state of the art hair loss treatment and prevention programs for men and women with all hair types.
    • Deb's Country Coiffures 55 Lower Michigan Rd Pittsfield ...


      Get directions, reviews and information for Deb's Country Coiffures in Pittsfield, VT.
    • Vermont Hair Loss Specialists


      Hair loss specialists in Vermont can provide you with hair transplant surgeons in your area.
    • Hair Transplant in Vermont & Hair Loss Treatment Vermont


      Dr. Carlos K. Wesley Hair Loss Center in Vermont Dr. Carlos K. Wesley Hair Transplantation Center is welcoming those who have fallen victim to chronic and acute hair loss. At our clinic your natural hair is restored through a sophisticated and advanced micro-surgical hair restoration technique applied by specialist doctors and cosmetic surgeons.
    • Men’s Hair Restoration | Hair Replacement Vermont


      HairBuilder's in Williston Vermont has been helping men and women with thinning hair and hair loss in the Burlington Vermont and New England area for over 30 years. At HairBuilder's, our caring, professional staff will work one-on-one with you to find the perfect hair loss solution for you.
    • Our Best Pittsfield, VT Hair Removal Services | Angie's List


      Find Hair Removal Services in Pittsfield, VT. Read Ratings and Reviews on Pittsfield, VT Hair Removal Services on Angie’s List so you can pick the right Hair Removal Service the first time.
    • Hair Surgery: Hair Transplant Vermont / Hair Regrowth ...


      Dr. Brett Bolton is the founder of Great Hair Transplants, a hair restoration clinic specializing in hair implants for both men and women. Our organization is internationally known and serves patients with genetic hair loss from all over the United States and the world.

    Cash & Check Our Pittsfield Hair Restoration experts accept all forms of cash and checks payments.

    Credit Card Yes, credit card payment is accepted by our Pittsfield experts.

    Offers & Discounts Special offers may be available in Pittsfield VT. Ask when you call.

    Other Options Other payment options may be available. Please call for more info.