What’s A Hair Transplant in Pettisville OH – Local Doctors

Hair Restoration

(888) 660-8079

Pettisville, OH

  • Effective
  • FREE Quote
  • Certified Experts
  • 100% OH Licensed Experts
open 24 hours - 7 days a week

(888) 660-8079

schedule an inspection & free quote

Pettisville Hair Restoration44 Reviews.
Affordable, Top Rated, Certified
Pettisville Hair Restoration
Pettisville, OH 43553 USA
Phone: (888) 660-8079

Call Now

(888) 660-8079

open 24 hours - 7 days a week

Pettisville OH 43553 Pettisville OH 43553
Home > Ohio > What’s A Hair Transplant in Pettisville OH – Local Doctors

1. Question: What is hair transplantation or hair remediation surgical treatment in Pettisville, Ohio?

Response: Hair transplant is the same thing as hair remediation surgical treatment. It is a small, outpatient surgical procedure, that takes from 4 to 8 hours depending on the variety of grafts (typically 1000 to 3500 grafts) that are transplanted. Much of the time the client is merely sitting viewing motion pictures while the specialists cut and prepare the grafts using a microscope. It includes transplanting grafts of hair follicles that will grow and remain with the patient for the rest of his life. These transplanted grafts are surgically donated by the patient’s own irreversible hair location (the sides above and behind the ears, and the back of the head location of the scalp. The hair transplant surgeon does not provide the client any new hair. He re-arranges the client’s hair, filling out the thin sparse locations, offering the client an amazing impression of more hair!

2. Concern: Does the doctor use “plug” transplants?

Answer: No. The plug transplant technique was done in the 50s, 60s, 70s, and 80s. The plugs were large tuffs of hair, 10 – 30 hairs per tuff. Today the state of the art enables the medical professional to utilize follicular system implants that includes 1 to 4 hairs per graft. The follicular system graft method offers the patient a natural appearance and the hair transplant is undetectable.

3. Question: Why doesn’t transplanted hair fall out?

Answer: The hairs surgically taken from the patient’s permanent donor location (sides and back of scalp) are genetically configured not to fall out. The hair in the client’s thinning location (usually the front, mid-scalp, and crown location) is usually genetically configured to be rather vulnerable to fall out as the private grows older.

4. Concern: Is a hair transplantation painful and exactly what about the anesthesia?

Answer: Pettisville, OH surgeons and other transplant physicians that are up to date in their technique provide a pain-free experience. The medical professional numbs the scalp throughout surgical treatment and usually gives the client a moderate sedative. Typically the client watches movies (DVD) during the surgical treatment.

5. Question: Will the patient miss time from his task after surgery?

Response: A lot of clients will be able to go back to work in 1-2 days after surgical treatment. For appearance sake the patient might opt to take a few additional day of rests work. Dr. Halby typically doesn’t shave the surrounding hair and therefore the patient can in a lot of cases comb his hair in such a way to hide the recent hair transplantation.

6. Concern: Can I exercise after surgery?

Answer: Patients are not to do laborious exercise, taking care with their new grafts for 3-4 days after surgery. Clients are to prevent lifting heavy weights for 1 week.

7. Question: Why do women lose hair?

Answer: The typical pattern of female pattern baldness is not the like that of male pattern baldness. In Females the hair is typically thin over the whole head, although the frontal hairline is generally protected. Moderate hair loss of the crown may happen in females, but just hardly ever does it go completely bald as it regularly does in men.

A few of the common reasons for female loss of hair in Pettisville, OH are:

a) Hypothyroidism – low thyroid hormone may cause thinning and/or patchy hair loss.

b) Telogen effluvium – there is shedding of hair including the entire scalp. This might be chronic, but on the other hand it could be severe following tension to the body such as high fever, hunger, blood loss, etc.

c) Pregnancy, hormonal modifications, and low estrogen (a hormonal agent that counteracts the balding effect of testosterone).

d) Alopecia areata – a disease of unidentified cause that comes and goes repeatedly and results in an irregular loss of hair to the scalp and/or eyebrow.

e) Loose anagen syndrome – a condition that causes shedding of hair before the hair’s typical development cydcle is finished.

f) Trichotillomania – a condition where the specific compulsively plucks his own hair leading to irreversible hair loss.

g) Excessive severe chemical hair styling.

h) Androgenetic alopecia – scattered hereditary pattern loss of hair.

i) Traction alopecia – sometimes triggered by repeated tight braiding.

j) Aging.

8. Does Rogaine (minoxidil) assist with loss of hair?

Answer: Rogaine may assist rather for some individuals (men or females). Only a 6-12 month trial will tell if it will assist you.

9. Does Propecia assist?

Answer: Propecia might assist rather for some males. Just a 6-12 month trial will tell if it will assist you. Propecia is not FDA approved for use in females. Ladies of childbearing age need to not take it since there has actually been some cases of associated abnormality in the male fetus.

Hair Thinning
Cure
Dandruff And Hair Loss

Cash & Check Our Pettisville Hair Restoration experts accept all forms of cash and checks payments.

Credit Card Yes, credit card payment is accepted by our Pettisville experts.

Offers & Discounts Special offers may be available in Pettisville OH. Ask when you call.

Other Options Other payment options may be available. Please call for more info.