What’s A Hair Transplant in Pemaquid ME – Local Doctors

Hair Restoration

(888) 660-8079

Pemaquid, ME

  • Effective
  • FREE Quote
  • Certified Experts
  • 100% ME Licensed Experts
open 24 hours - 7 days a week

(888) 660-8079

schedule an inspection & free quote

Pemaquid Hair Restoration423 Reviews.
Affordable, Top Rated, Certified
Pemaquid Hair Restoration
Pemaquid, ME 04558 USA
Phone: (888) 660-8079

Call Now

(888) 660-8079

open 24 hours - 7 days a week

Pemaquid ME 04558 Pemaquid ME 04558
Home > Maine > What’s A Hair Transplant in Pemaquid ME – Local Doctors

1. Concern: What is hair transplant or hair repair surgical treatment in Pemaquid, Maine?

Answer: Hair hair transplant is the exact same thing as hair repair surgical treatment. It is a small, outpatient surgery, that takes from 4 to 8 hours depending upon the number of grafts (generally 1000 to 3500 grafts) that are transplanted. Much of the time the patient is merely sitting seeing films while the service technicians cut and prepare the grafts using a microscope. It includes transplanting grafts of hair follicles that will grow and stay with the client for the rest of his life. These transplanted grafts are surgically contributed by the client’s own permanent hair location (the sides above and behind the ears, and the back of the head area of the scalp. The hair transplant surgeon does not offer the client any brand-new hair. He re-arranges the patient’s hair, filling in the thin sparse areas, offering the client an amazing illusion of more hair!

2. Concern: Does the medical professional usage “plug” transplants?

Answer: No. The plug transplant method was carried out in the 50s, 60s, 70s, and 80s. The plugs were large tuffs of hair, 10 – 30 hairs per tuff. Today the cutting-edge allows the doctor to use follicular unit implants that includes 1 to 4 hairs per graft. The follicular unit graft method offers the patient a natural appearance and the hair transplant is undetected.

3. Question: Why does not transplanted hair fall out?

Answer: The hairs surgically drawn from the client’s long-term donor area (sides and back of scalp) are genetically programmed not to fall out. The hair in the client’s thinning area (normally the front, mid-scalp, and crown area) is generally genetically programmed to be rather prone to fall out as the specific gets older.

4. Concern: Is a hair transplant painful and exactly what about the anesthesia?

Answer: Pemaquid, ME surgeons and other transplant doctors that depend on date in their technique provide a pain-free experience. The doctor numbs the scalp during surgical treatment and normally offers the patient a moderate sedative. Typically the patient enjoys motion pictures (DVD) during the surgical treatment.

5. Concern: Will the client miss time from his job after surgery?

Answer: The majority of patients will be able to return to operate in 1-2 days after surgical treatment. For appearance sake the client may opt to take a few extra day of rests work. Dr. Halby generally does not shave the surrounding hair and therefore the client can in many cases comb his hair in such a way to hide the recent hair transplantation.

6. Concern: Can I work out after surgical treatment?

Response: Patients are not to do exhausting exercise, taking care with their brand-new grafts for 3-4 days after surgical treatment. Patients are to avoid lifting heavy weights for 1 week.

7. Concern: Why do ladies lose hair?

Answer: The normal pattern of female pattern baldness is not the like that of male pattern baldness. In Women the hair is normally thin over the whole head, although the frontal hairline is typically preserved. Moderate loss of hair of the crown might happen in women, however only rarely does it go completely bald as it often carries out in guys.

A few of the common causes of female hair loss in Pemaquid, ME are:

a) Hypothyroidism – low thyroid hormone may cause thinning and/or irregular hair loss.

b) Telogen effluvium – there is shedding of hair involving the whole scalp. This might be persistent, however on the other hand it could be intense list below stress to the body such as high fever, hunger, blood loss, etc.

c) Pregnancy, hormone modifications, and low estrogen (a hormone that combats the balding effect of testosterone).

d) Alopecia areata – a disease of unidentified cause that reoccurs consistently and results in an irregular loss of hair to the scalp and/or eyebrow.

e) Loose anagen syndrome – a condition that triggers shedding of hair prior to the hair’s regular development cydcle is completed.

f) Trichotillomania – a condition whereby the specific compulsively plucks his own hair leading to long-term loss of hair.

g) Extreme harsh chemical hair styling.

h) Androgenetic alopecia – scattered hereditary pattern loss of hair.

i) Traction alopecia – in some cases brought on by repeated tight braiding.

j) Aging.

8. Does Rogaine (minoxidil) assist with loss of hair?

Response: Rogaine may assist somewhat for some people (men or ladies). Only a 6-12 month trial will tell if it will assist you.

9. Does Propecia help?

Answer: Propecia might assist somewhat for some guys. Only a 6-12 month trial will inform if it will assist you. Propecia is not FDA approved for usage in ladies. Ladies of childbearing age should not take it because there has actually been some cases of associated abnormality in the male fetus.

Stop BaldingHair Growth Clinic

  • What’s A Hair Transplant in Brooksville ME – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Greenbush ME – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Sunset ME – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Orrs Island ME – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Stockton Springs ME – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Etna ME – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Lagrange ME – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Castine ME – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Manchester ME – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Grand Isle ME – Local Doctors
  • Local Results

    • Mens Hair Loss Treatments Over The Counter Pemaquid Maine ...


      Mens Hair Loss Treatments Over The Counter Pemaquid Maine 04558 Hair transplant is a relatively basic and outpatient procedure. It takes a few hours to half a day to complete. Offered your hair grows about 1/2 inch monthly, you can expect to see some growth within a couple of months, and fairly full growth in a year.
    • 1 Hair Loss Treatment Listing Near Pemaquid Beach, ME


      Find Hair Loss Treatment in Pemaquid Beach, ME. Hair Loss Treatment reviews, phone number, address and map. Find the best Hair Loss Treatment in Pemaquid Beach, ME. The purpose of Hair Loss Treatment is to help men and women who are suffering from hair loss to regrow all or part of their hair. Hair ...
    • Restore Hair - Official Site


      RESTORE Hair is Chicago's leader in hair restoration and hair transplantation for both men and women. Our F.U.E method is a permanent, safe & pain-free way to regrow your hair with no scar or stitches. We also offer non-surgical options. See why Brian Urlacher and thousands more have chosen RESTORE.
    • Hair Fall Cure Norridgewock ME 04957 - New Hair


      Laser hair transplant in Norridgewock, Maine is the rather new-ish hair remediation treatment that has actually been triggering debate between the hair loss surgeons, patients and possible clients!
    • Hair Transplants & Hair Loss Restoration in CT, MA, RI ...


      Whether you’re looking for hair restoration centers in Boston or hair restoration centers in Connecticut, the best hair transplant needs the best hair restoration surgeon. To get the best FUE (IGT™) or FUT hair transplant, choose DiStefano Hair Loss Restoration Centers.
    • Hair Transplant Procedures: Average Cost, What to Expect ...


      The price of a hair transplant will depend largely on the amount of hair you’re moving, but it generally ranges from $4,000 to $15,000. Most insurance plans don’t cover it.
    • Hair Replacement Clinic | Hair X Volume Booht Round Pond ...


      Hair transplantation is a relatively basic and outpatient procedure. It takes a couple of hours to half a day to finish. Given your hair grows about 1/2 inch each month, you can expect to see some growth within a couple of months, and fairly full growth in a year.

    Cash & Check Our Pemaquid Hair Restoration experts accept all forms of cash and checks payments.

    Credit Card Yes, credit card payment is accepted by our Pemaquid experts.

    Offers & Discounts Special offers may be available in Pemaquid ME. Ask when you call.

    Other Options Other payment options may be available. Please call for more info.