What’s A Hair Transplant in Orono ME – Local Doctors

Hair Restoration

(888) 660-8079

Orono, ME

  • Effective
  • FREE Quote
  • Certified Experts
  • 100% ME Licensed Experts
open 24 hours - 7 days a week

(888) 660-8079

schedule an inspection & free quote

Orono Hair Restoration433 Reviews.
Affordable, Top Rated, Certified
Orono Hair Restoration
Orono, ME 04469 USA
Phone: (888) 660-8079

Call Now

(888) 660-8079

open 24 hours - 7 days a week

Orono ME 04469 Orono ME 04469
Home > Maine > What’s A Hair Transplant in Orono ME – Local Doctors

1. Question: What is hair transplant or hair remediation surgery in Orono, Maine?

Answer: Hair transplant is the very same thing as hair remediation surgical treatment. It is a small, outpatient surgery, that draws from 4 to 8 hours depending upon the number of grafts (typically 1000 to 3500 grafts) that are transplanted. Much of the time the patient is merely sitting watching movies while the specialists cut and prepare the grafts utilizing a microscopic lense. It includes transplanting grafts of hair roots that will grow and remain with the patient for the rest of his life. These transplanted grafts are surgically contributed by the patient’s own long-term hair location (the sides above and behind the ears, and the back of the head location of the scalp. The hair transplant surgeon doesn’t provide the patient any brand-new hair. He re-arranges the patient’s hair, filling in the thin sporadic locations, giving the client a fantastic impression of more hair!

2. Question: Does the doctor use “plug” transplants?

Response: No. The plug transplant method was done in the 50s, 60s, 70s, and 80s. The plugs were large tuffs of hair, 10 – 30 hairs per tuff. Today the state of the art enables the medical professional to utilize follicular system implants that consists of 1 to 4 hairs per graft. The follicular system graft method offers the patient a natural look and the hair transplant is undetected.

3. Question: Why doesn’t transplanted hair fall out?

Answer: The hairs surgically taken from the client’s irreversible donor area (sides and back of scalp) are genetically configured not to fall out. The hair in the client’s thinning area (normally the front, mid-scalp, and crown location) is typically genetically configured to be somewhat vulnerable to fall out as the specific ages.

4. Concern: Is a hair transplantation painful and what about the anesthesia?

Answer: Orono, ME surgeons and other transplant doctors that are up to date in their technique offer a pain-free experience. The physician numbs the scalp throughout surgery and usually offers the patient a mild sedative. Generally the client views motion pictures (DVD) throughout the surgical treatment.

5. Question: Will the patient miss out on time from his job after surgery?

Answer: The majority of patients will have the ability to go back to operate in 1-2 days after surgery. For look sake the client may opt to take a couple of additional day of rests work. Dr. Halby generally doesn’t shave the surrounding hair and therefore the patient can oftentimes comb his hair in such a way to hide the current hair transplant.

6. Question: Can I exercise after surgery?

Response: Patients are not to do difficult exercise, taking care with their new grafts for 3-4 days after surgical treatment. Clients are to prevent raising heavy weights for 1 week.

7. Concern: Why do women lose hair?

Answer: The normal pattern of female pattern baldness is not the like that of male pattern baldness. In Ladies the hair is generally thin over the whole head, although the frontal hairline is usually maintained. Moderate hair loss of the crown may take place in females, but only seldom does it go absolutely bald as it regularly does in males.

Some of the typical causes of female hair loss in Orono, ME are:

a) Hypothyroidism – low thyroid hormone may cause thinning and/or irregular hair loss.

b) Telogen effluvium – there is shedding of hair including the whole scalp. This might be chronic, but on the other hand it might be severe following tension to the body such as high fever, starvation, blood loss, and so on

c) Pregnancy, hormonal changes, and low estrogen (a hormone that combats the balding effect of testosterone).

d) Alopecia areata – an illness of unknown cause that comes and goes consistently and leads to an irregular loss of hair to the scalp and/or eyebrow.

e) Loose anagen syndrome – a condition that triggers shedding of hair prior to the hair’s typical growth cydcle is completed.

f) Trichotillomania – a condition where the individual compulsively plucks his own hair leading to permanent hair loss.

g) Extreme harsh chemical hair styling.

h) Androgenetic alopecia – scattered genetic pattern loss of hair.

i) Traction alopecia – often brought on by repeated tight braiding.

j) Aging.

8. Does Rogaine (minoxidil) aid with loss of hair?

Answer: Rogaine may assist somewhat for some people (guys or ladies). Just a 6-12 month trial will inform if it will assist you.

9. Does Propecia assist?

Answer: Propecia may help somewhat for some guys. Only a 6-12 month trial will inform if it will assist you. Propecia is not FDA authorized for usage in females. Females of childbearing age ought to not take it since there has actually been some cases of associated birth defects in the male fetus.

Hair Replacement
Procedure
Hair Transplant For Women Cost

  • What’s A Hair Transplant in Thorndike ME – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Corinth ME – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in South Gardiner ME – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Hudson ME – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Rumford ME – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in New Vineyard ME – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Wesley ME – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Vanceboro ME – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Mount Desert ME – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Eddington ME – Local Doctors
  • Local Results

    • # Anti Aging Skin Care Products - Olay Pro X Anti Aging ...


      ★ Anti Aging Skin Care Products - Olay Pro X Anti Aging Eye Restoration Reviews Diy Natural Skin Care For Black Women The Skin Clinic Sevenoaks
    • # Skinworks School Of Advanced Skin Care - Dr Oz Anti ...


      Skinworks School Of Advanced Skin Care Doterra Anti Aging Recipes. Skinworks School Of Advanced Skin Care How Does Ipl Skin Rejuvenation Work Skin Care Doctors Orono Minnesota Skinworks School Of Advanced Skin Care Korean Skin Care Brand List Organic Skin Care Perth Best Skin Care Products To Prevent Aging
    • # Skin Care Routine For Spot Prone Skin - Best Anti ...


      Skin Care Routine For Spot Prone Skin - Best Anti Wrinkle Cream For Over 40 Skin Care Routine For Spot Prone Skin Skin Care Doctors Pa How To Make Organic Skin Cream
    • # Loreal Anti Wrinkle Products - Organic Skin Care Brands ...


      Loreal Anti Wrinkle Products - Organic Skin Care Brands Review Loreal Anti Wrinkle Products Anti Aging Vitamins Minerals And Amino Acids Laser Skin Rejuvenation Plano Tx
    • Student Loan Default Rates by School by State | SLR


      Quick Navigation IntroductionAverage Default Rates by School TypeAverage Default Rates by StateStudent Loan Default Rates by SchoolFindings & AnalysisMethodology IntroductionNowadays, the majority of students aren't just leaving their graduation ceremonies with diplomas - they are also leaving with a bundle of student loan debt.
    • SponsorPitch - Sponsors


      Google is an American multinational technology company specializing in Internet-related services and products. These include online advertising technologies, search, cloud computing, and software.[5]
    • Google


      Search the world's information, including webpages, images, videos and more. Google has many special features to help you find exactly what you're looking for.

    Cash & Check Our Orono Hair Restoration experts accept all forms of cash and checks payments.

    Credit Card Yes, credit card payment is accepted by our Orono experts.

    Offers & Discounts Special offers may be available in Orono ME. Ask when you call.

    Other Options Other payment options may be available. Please call for more info.