What’s A Hair Transplant in Olympia WA – Local Doctors

Hair Restoration

(888) 660-8079

Olympia, WA

  • Effective
  • FREE Quote
  • Certified Experts
  • 100% WA Licensed Experts
open 24 hours - 7 days a week

(888) 660-8079

schedule an inspection & free quote

Olympia Hair Restoration48 Reviews.
Affordable, Top Rated, Certified
Olympia Hair Restoration
Olympia, WA 98501 USA
Phone: (888) 660-8079

Call Now

(888) 660-8079

open 24 hours - 7 days a week

Olympia WA 98501 Olympia WA 98501
Home > Washington > What’s A Hair Transplant in Olympia WA – Local Doctors

1. Question: What is hair transplantation or hair restoration surgery in Olympia, Washington?

Answer: Hair hair transplant is the very same thing as hair repair surgery. It is a minor, outpatient surgery, that draws from 4 to 8 hours depending on the variety of grafts (usually 1000 to 3500 grafts) that are transplanted. Much of the time the client is simply sitting enjoying films while the specialists cut and prepare the grafts using a microscope. It includes transplanting grafts of hair follicles that will grow and remain with the patient for the rest of his life. These transplanted grafts are surgically contributed by the patient’s own long-term hair location (the sides above and behind the ears, and the back of the head area of the scalp. The hair transplant surgeon doesn’t give the client any new hair. He re-arranges the patient’s hair, filling in the thin sparse areas, offering the patient a remarkable impression of more hair!

2. Question: Does the medical professional use “plug” transplants?

Answer: No. The plug transplant technique was done in the 50s, 60s, 70s, and 80s. The plugs were large tuffs of hair, 10 – 30 hairs per tuff. Today the state of the art allows the medical professional to use follicular system implants that includes 1 to 4 hairs per graft. The follicular unit graft technique offers the client a natural appearance and the hair transplant is undetected.

3. Question: Why doesn’t transplanted hair fall out?

Response: The hairs surgically drawn from the client’s irreversible donor area (sides and back of scalp) are genetically set not to fall out. The hair in the patient’s thinning area (usually the front, mid-scalp, and crown area) is usually genetically set to be rather vulnerable to fall out as the individual grows older.

4. Question: Is a hair transplantation uncomfortable and what about the anesthesia?

Response: Olympia, WA surgeons and other transplant doctors that are up to date in their technique offer a pain-free experience. The physician numbs the scalp during surgery and generally gives the client a moderate sedative. Generally the client sees movies (DVD) throughout the surgical treatment.

5. Concern: Will the client miss out on time from his task after surgical treatment?

Answer: The majority of patients will be able to return to operate in 1-2 days after surgical treatment. For appearance sake the client may opt to take a few additional day of rests work. Dr. Halby usually does not shave the surrounding hair and therefore the patient can oftentimes comb his hair in such a manner to conceal the recent hair transplant.

6. Question: Can I work out after surgical treatment?

Answer: Patients are not to do strenuous exercise, being mindful with their brand-new grafts for 3-4 days after surgical treatment. Clients are to prevent raising heavy weights for 1 week.

7. Concern: Why do women lose hair?

Answer: The typical pattern of female pattern baldness is not the like that of male pattern baldness. In Ladies the hair is typically thin over the whole head, although the frontal hairline is usually protected. Moderate hair loss of the crown might take place in women, but just seldom does it go completely bald as it frequently performs in men.

Some of the typical causes of female loss of hair in Olympia, WA are:

a) Hypothyroidism – low thyroid hormonal agent might trigger thinning and/or patchy hair loss.

b) Telogen effluvium – there is shedding of hair involving the entire scalp. This might be chronic, however on the other hand it might be severe list below tension to the body such as high fever, hunger, blood loss, etc.

c) Pregnancy, hormone changes, and low estrogen (a hormone that neutralizes the baldness effect of testosterone).

d) Alopecia areata – an illness of unidentified cause that comes and goes consistently and leads to a patchy hair loss to the scalp and/or eyebrow.

e) Loose anagen syndrome – a condition that triggers shedding of hair before the hair’s typical growth cydcle is completed.

f) Trichotillomania – a condition where the individual compulsively plucks his own hair leading to long-term loss of hair.

g) Excessive harsh chemical hair styling.

h) Androgenetic alopecia – diffuse hereditary pattern loss of hair.

i) Traction alopecia – sometimes brought on by duplicated tight braiding.

j) Aging.

8. Does Rogaine (minoxidil) help with loss of hair?

Answer: Rogaine might help somewhat for some people (guys or women). Only a 6-12 month trial will inform if it will assist you.

9. Does Propecia assist?

Answer: Propecia might help rather for some men. Only a 6-12 month trial will inform if it will help you. Propecia is not FDA authorized for usage in women. Females of childbearing age ought to not take it since there has been some cases of associated birth flaws in the male fetus.

Hair Growth ClinicHair Replacement Procedure

  • What’s A Hair Transplant in Newman Lake WA – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Coulee Dam WA – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Wilkeson WA – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Greenbank WA – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in North Bend WA – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Mountlake Terrace WA – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Goldendale WA – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Connell WA – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Pomeroy WA – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Graham WA – Local Doctors
  • Local Results

    • The Best 10 Hair Loss Centers in Olympia, WA - Last ...


      Best Hair Loss Centers in Olympia, WA - Northwest Hair Restoration, Continental Hair Replacement Center, Radiant Hair & Skin, Lana's Hair Extensions, Hair Club, Estefania Lorenzo Hair Boutique, Jack Bryant Hair Studio, Cheveux Design, Abyssinia,…
    • Hair Restoration in Olympia, WA - Yellowpages.com


      Hair Restoration in Olympia on YP.com. See reviews, photos, directions, phone numbers and more for the best Hair Replacement in Olympia, WA.
    • Olympia WA Dermatologist Doctors - Hair Loss Treatment ...


      Olympia Washington Dermatologist Doctors physician directory - Causes of hair loss in men or in women include thyroid disease, alopecia areata, telogen effluvium, and tinea capitis. Hair loss prevention and treatment may involve minoxidil (Rogaine) or finasteride (Propecia).
    • Northwest Hair Restoration | Hair Transplant | Dr. Robert ...


      At Northwest Hair Restoration in Tacoma, Seattle, and Spokane, WA, Dr. Robert Niedbalski offers surgical and nonsurgical hair loss treatment options including hair transplant surgery, FUE hair transplant surgery, FUT hair transplant surgery, ACell + PRP in Hair Transplant Surgery, ACell + PRP for Women, Stem Cell + PRP Therapy for Hair Loss, PRP Therapy for Hair Loss, AmnioFix® for Hair Loss, Eyebrow Transplant, and Facial Hair Transplant.
    • Our Best Olympia, WA Hair Restoration Specialists | Angie ...


      Find Hair Restoration Specialists in Olympia, WA. Read Ratings and Reviews on Olympia, WA Hair Restoration Specialists on Angie’s List so you can pick the right Hair Transplant the first time.
    • Best 30 Hair Restoration Centers in Olympia, WA with ...


      Hair Restoration Centers in Olympia on YP.com. See reviews, photos, directions, phone numbers and more for the best Hair Replacement in Olympia, WA.
    • Hair Loss Olympia | Hair Transplant Doctors


      Home > Find a Clinic > Washington > Hair Loss Clinics in Olympia, WA Hair Transplant Surgery Reviews & Doctors in Olympia, WA. Click a link below to find Olympia Hair Loss Clinics in Olympia `
    • Radiant Hair & Skin, LLC is a Hair Studio in Olympia, WA


      Radiant Hair & Skin, LLC is a Hair Studio in Olympia, WA My name is Renee Fox-Rowe and I run Radiant Hair & Skin, LLC , a private hair studio located in Olympia, WA. I have extensive experience in the hair industry and in working with many different kinds of clients, I have been able to build up the skills and expertise needed to treat your ...
    • Washington Hair Loss Specialists


      Home > find a clinic > Hair Loss Clinics in Washington Hair Loss Centers in Washington. Click a link below to find Washington hair loss centers in your area. Auburn Bellevue Bothell Bremerton Everett Federal Way Gig Harbor Issaquah Kent King county Kirkland Lynnwood Olympia Puyallup Redmond Renton Seattle Snohomish Tacoma
    • Northwest Hair Restoration - Tacoma, WA - yelp.com


      Founded by Robert Niedbalski, D.O., Northwest Hair Restoration provides individualized hair restoration treatment plans, including hair transplant surgery, using advanced ultra-refined follicular unit hair transplantation, which is considered the "gold standard" in hair replacement surgery.

    Cash & Check Our Olympia Hair Restoration experts accept all forms of cash and checks payments.

    Credit Card Yes, credit card payment is accepted by our Olympia experts.

    Offers & Discounts Special offers may be available in Olympia WA. Ask when you call.

    Other Options Other payment options may be available. Please call for more info.