What’s A Hair Transplant in Olamon ME – Local Doctors

Hair Restoration

(888) 660-8079

Olamon, ME

  • Effective
  • FREE Quote
  • Certified Experts
  • 100% ME Licensed Experts
open 24 hours - 7 days a week

(888) 660-8079

schedule an inspection & free quote

Olamon Hair Restoration417 Reviews.
Affordable, Top Rated, Certified
Olamon Hair Restoration
Olamon, ME 04467 USA
Phone: (888) 660-8079

Call Now

(888) 660-8079

open 24 hours - 7 days a week

Olamon ME 04467 Olamon ME 04467
Home > Maine > What’s A Hair Transplant in Olamon ME – Local Doctors

1. Concern: What is hair transplantation or hair repair surgical treatment in Olamon, Maine?

Answer: Hair transplant is the same thing as hair repair surgical treatment. It is a minor, outpatient surgery, that draws from 4 to 8 hours depending on the number of grafts (typically 1000 to 3500 grafts) that are transplanted. Much of the time the patient is simply sitting watching motion pictures while the professionals cut and prepare the grafts utilizing a microscopic lense. It includes transplanting grafts of hair roots that will grow and stay with the client for the rest of his life. These transplanted grafts are surgically donated by the client’s own long-term hair location (the sides above and behind the ears, and the back of the head location of the scalp. The hair transplant cosmetic surgeon doesn’t provide the patient any brand-new hair. He re-arranges the client’s hair, filling out the thin sparse locations, offering the client a remarkable impression of more hair!

2. Concern: Does the physician use “plug” transplants?

Response: No. The plug transplant technique was done in the 50s, 60s, 70s, and 80s. The plugs were large tuffs of hair, 10 – 30 hairs per tuff. Today the cutting-edge allows the doctor to utilize follicular system implants that consists of 1 to 4 hairs per graft. The follicular unit graft approach gives the client a natural look and the hair transplant is undetected.

3. Concern: Why does not transplanted hair fall out?

Answer: The hairs surgically drawn from the client’s irreversible donor location (sides and back of scalp) are genetically set not to fall out. The hair in the client’s thinning location (normally the front, mid-scalp, and crown area) is normally genetically set to be rather susceptible to fall out as the specific gets older.

4. Concern: Is a hair transplant painful and what about the anesthesia?

Answer: Olamon, ME surgeons and other transplant doctors that are up to date in their technique provide a pain-free experience. The medical professional numbs the scalp during surgery and typically offers the patient a moderate sedative. Typically the client watches films (DVD) throughout the surgery.

5. Concern: Will the client miss out on time from his job after surgical treatment?

Answer: Most patients will be able to return to operate in 1-2 days after surgical treatment. For appearance sake the client may opt to take a few additional days off work. Dr. Halby normally doesn’t shave the surrounding hair and for that reason the patient can in numerous cases comb his hair in such a way to hide the current hair transplantation.

6. Question: Can I exercise after surgery?

Response: Clients are not to do difficult workout, being careful with their new grafts for 3-4 days after surgery. Patients are to avoid raising heavy weights for 1 week.

7. Concern: Why do females lose hair?

Answer: The common pattern of female pattern baldness is not the same as that of male pattern baldness. In Women the hair is usually thin over the whole head, although the frontal hairline is usually preserved. Moderate loss of hair of the crown might occur in females, however just rarely does it go totally bald as it regularly does in males.

Some of the typical reasons for female loss of hair in Olamon, ME are:

a) Hypothyroidism – low thyroid hormonal agent might cause thinning and/or irregular hair loss.

b) Telogen effluvium – there is shedding of hair involving the entire scalp. This might be chronic, but on the other hand it might be acute following tension to the body such as high fever, hunger, blood loss, etc.

c) Pregnancy, hormonal changes, and low estrogen (a hormonal agent that counteracts the baldness effect of testosterone).

d) Alopecia areata – an illness of unknown cause that reoccurs consistently and leads to a patchy hair loss to the scalp and/or eyebrow.

e) Loose anagen syndrome – a condition that causes shedding of hair prior to the hair’s regular development cydcle is finished.

f) Trichotillomania – a condition whereby the private compulsively plucks his own hair resulting in long-term loss of hair.

g) Extreme severe chemical hair styling.

h) Androgenetic alopecia – scattered genetic pattern loss of hair.

i) Traction alopecia – often brought on by duplicated tight braiding.

j) Aging.

8. Does Rogaine (minoxidil) help with hair loss?

Answer: Rogaine may help somewhat for some individuals (males or women). Only a 6-12 month trial will inform if it will assist you.

9. Does Propecia help?

Answer: Propecia may assist somewhat for some males. Only a 6-12 month trial will tell if it will help you. Propecia is not FDA authorized for use in females. Women of childbearing age should not take it because there has actually been some cases of associated birth problems in the male fetus.

What’s A Hair TransplantMen’s Hair Transplant Surgery Cost

Cash & Check Our Olamon Hair Restoration experts accept all forms of cash and checks payments.

Credit Card Yes, credit card payment is accepted by our Olamon experts.

Offers & Discounts Special offers may be available in Olamon ME. Ask when you call.

Other Options Other payment options may be available. Please call for more info.