What’s A Hair Transplant in Ojai CA – Local Doctors

Hair Restoration

(888) 660-8079

Ojai, CA

  • Effective
  • FREE Quote
  • Certified Experts
  • 100% CA Licensed Experts
open 24 hours - 7 days a week

(888) 660-8079

schedule an inspection & free quote

Ojai Hair Restoration428 Reviews.
Affordable, Top Rated, Certified
Ojai Hair Restoration
Ojai, CA 93023 USA
Phone: (888) 660-8079

Call Now

(888) 660-8079

open 24 hours - 7 days a week

Ojai CA 93023 Ojai CA 93023
Home > California > What’s A Hair Transplant in Ojai CA – Local Doctors

1. Question: What is hair transplantation or hair restoration surgery in Ojai, California?

Answer: Hair transplant is the very same thing as hair remediation surgery. It is a small, outpatient surgical procedure, that takes from 4 to 8 hours depending on the number of grafts (typically 1000 to 3500 grafts) that are transplanted. Much of the time the client is merely sitting watching movies while the professionals cut and prepare the grafts using a microscopic lense. It involves transplanting grafts of hair roots that will grow and remain with the client for the rest of his life. These transplanted grafts are surgically donated by the client’s own irreversible hair location (the sides above and behind the ears, and the back of the head location of the scalp. The hair transplant cosmetic surgeon doesn’t give the patient any new hair. He re-arranges the patient’s hair, completing the thin sparse locations, giving the patient an incredible impression of more hair!

2. Concern: Does the doctor use “plug” transplants?

Response: No. The plug transplant technique was performed in the 50s, 60s, 70s, and 80s. The plugs were large tuffs of hair, 10 – 30 hairs per tuff. Today the cutting-edge permits the physician to use follicular unit implants that includes 1 to 4 hairs per graft. The follicular unit graft technique offers the patient a natural appearance and the hair transplant is undetectable.

3. Question: Why doesn’t transplanted hair fall out?

Answer: The hairs surgically drawn from the patient’s long-term donor area (sides and back of scalp) are genetically configured not to fall out. The hair in the patient’s thinning location (normally the front, mid-scalp, and crown area) is generally genetically configured to be somewhat susceptible to fall out as the individual ages.

4. Concern: Is a hair transplant painful and exactly what about the anesthesia?

Response: Ojai, CA cosmetic surgeons and other transplant doctors that are up to date in their technique offer a pain-free experience. The medical professional numbs the scalp throughout surgical treatment and usually offers the client a moderate sedative. Generally the patient watches movies (DVD) during the surgery.

5. Question: Will the patient miss time from his job after surgical treatment?

Answer: Many clients will have the ability to go back to work in 1-2 days after surgical treatment. For appearance sake the client may opt to take a couple of additional days off work. Dr. Halby typically doesn’t shave the surrounding hair and for that reason the patient can in numerous cases comb his hair in such a manner to hide the current hair transplantation.

6. Question: Can I work out after surgery?

Answer: Clients are not to do laborious workout, taking care with their new grafts for 3-4 days after surgery. Clients are to avoid raising heavy weights for 1 week.

7. Question: Why do ladies lose hair?

Answer: The common pattern of female pattern baldness is not the like that of male pattern baldness. In Females the hair is normally thin over the entire head, although the frontal hairline is normally maintained. Moderate loss of hair of the crown may happen in ladies, however only seldom does it go totally bald as it often performs in males.

A few of the typical reasons for female hair loss in Ojai, CA are:

a) Hypothyroidism – low thyroid hormonal agent may trigger thinning and/or patchy hair loss.

b) Telogen effluvium – there is shedding of hair involving the entire scalp. This might be chronic, but on the other hand it might be acute following tension to the body such as high fever, starvation, blood loss, and so on

c) Pregnancy, hormone changes, and low estrogen (a hormonal agent that counteracts the balding effect of testosterone).

d) Alopecia areata – an illness of unknown cause that comes and goes consistently and results in a patchy hair loss to the scalp and/or eyebrow.

e) Loose anagen syndrome – a condition that triggers shedding of hair prior to the hair’s normal growth cydcle is completed.

f) Trichotillomania – a condition whereby the individual compulsively plucks his own hair resulting in irreversible loss of hair.

g) Extreme harsh chemical hair styling.

h) Androgenetic alopecia – diffuse genetic pattern hair loss.

i) Traction alopecia – in some cases caused by duplicated tight braiding.

j) Aging.

8. Does Rogaine (minoxidil) assistance with loss of hair?

Answer: Rogaine may assist somewhat for some people (males or women). Only a 6-12 month trial will inform if it will assist you.

9. Does Propecia assist?

Answer: Propecia might help somewhat for some men. Only a 6-12 month trial will inform if it will help you. Propecia is not FDA approved for usage in ladies. Females of childbearing age need to not take it because there has actually been some cases of associated birth defects in the male fetus.

Hair Loss ProceduresDandruff And Hair Loss

  • What’s A Hair Transplant in La Honda CA – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in o Neals CA – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Borrego Springs CA – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Big sur CA – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Eldridge CA – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Bonita CA – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in San Gregorio CA – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Cabazon CA – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in North Hills CA – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Greenwood CA – Local Doctors
  • Local Results

    • Store Locator - Suntegrity Skincare - Natural Protection ...


      Abbie Major Skin Love. 919 N 86th Way, Scottsdale, AZ 85257 (480) 678-3889. Website. View On Map. Get Directions. ABC Home Furnishings, Inc. 888 Broadway, New York, NY 10003
    • Pasadena's Suicide Bridge - Weird California


      Comments: CRAIG NAJARIAN of NORTHRIDGE, CA on 2018-03-06 said: Worked armed security at derelict abandoned Vista Del Arroyo Hotel 1974 through 1976, 3-11 p.m. shift before it was converted to Federal Court and I can attest that the place was creepy, especially at night.
    • http://www.pageinsider.com/


      We would like to show you a description here but the site won’t allow us.
    • Google


      Search the world's information, including webpages, images, videos and more. Google has many special features to help you find exactly what you're looking for.
    • The Most Important Thing to Do If Someone Confides in You ...


      I still work to mend the brokenness in my soul from Double Abuse… even today.
    • Eat Wild - California


      Click here to find a farm or ranch near you, or browse the alphabetical listings below.. Visit our California Beyond the Farm page for stores, restaurants, markets and buying clubs that sell grassfed meats and dairy products.
    • SpeedyHunt.com - People Search Engine


      Copyrights © 2018 SpeedyHunt.com All rights reserved. SpeedyHunt’s mission is to give people easy and affordable access to public record information.
    • Index of Cults and Religions | Watchman Fellowship, Inc.


      Index of Cults and Religions. By the Staff of Watchman Fellowship, Inc. Introduction. This Index contains brief definitions, descriptions or cross references on over 1,200 religious organizations and beliefs, as well as world religions (including Christianity) and related doctrines.
    • A History of the Yosemite Firefall


      A History and Personal Remembrance of the Yosemite Firefall
    • YES® Natural & Organic Lubricant Reviews - YEStimonials


      YES® natural & organic lubricant reviews. See what our customers think of YES® and see how they rate our natural lubricants. Read the reviews Here.

    Cash & Check Our Ojai Hair Restoration experts accept all forms of cash and checks payments.

    Credit Card Yes, credit card payment is accepted by our Ojai experts.

    Offers & Discounts Special offers may be available in Ojai CA. Ask when you call.

    Other Options Other payment options may be available. Please call for more info.