What’s A Hair Transplant in Oak View CA – Local Doctors

Hair Restoration

(888) 660-8079

Oak View, CA

  • Effective
  • FREE Quote
  • Certified Experts
  • 100% CA Licensed Experts
open 24 hours - 7 days a week

(888) 660-8079

schedule an inspection & free quote

Oak View Hair Restoration433 Reviews.
Affordable, Top Rated, Certified
Oak View Hair Restoration
Oak View, CA 93022 USA
Phone: (888) 660-8079

Call Now

(888) 660-8079

open 24 hours - 7 days a week

Oak View CA 93022 Oak View CA 93022
Home > California > What’s A Hair Transplant in Oak View CA – Local Doctors

1. Question: Exactly what is hair transplantation or hair remediation surgery in Oak View, California?

Answer: Hair transplantation is the same thing as hair remediation surgery. It is a minor, outpatient surgical treatment, that draws from 4 to 8 hours depending on the variety of grafts (usually 1000 to 3500 grafts) that are transplanted. Much of the time the patient is simply sitting enjoying movies while the professionals cut and prepare the grafts utilizing a microscope. It involves transplanting grafts of hair follicles that will grow and stay with the client for the rest of his life. These transplanted grafts are surgically contributed by the patient’s own permanent hair area (the sides above and behind the ears, and the back of the head area of the scalp. The hair transplantation cosmetic surgeon does not offer the patient any new hair. He re-arranges the patient’s hair, completing the thin sporadic areas, giving the client a remarkable illusion of more hair!

2. Question: Does the doctor use “plug” transplants?

Answer: No. The plug transplant technique was performed in the 50s, 60s, 70s, and 80s. The plugs were large tuffs of hair, 10 – 30 hairs per tuff. Today the cutting-edge enables the doctor to use follicular unit grafts that includes 1 to 4 hairs per graft. The follicular unit graft method offers the client a natural appearance and the hair transplant is undetectable.

3. Question: Why does not transplanted hair fall out?

Answer: The hairs surgically taken from the client’s irreversible donor location (sides and back of scalp) are genetically set not to fall out. The hair in the client’s thinning area (generally the front, mid-scalp, and crown location) is typically genetically set to be somewhat susceptible to fall out as the individual grows older.

4. Concern: Is a hair transplant agonizing and what about the anesthesia?

Answer: Oak View, CA cosmetic surgeons and other transplant medical professionals that are up to date in their method offer a pain-free experience. The doctor numbs the scalp during surgery and typically offers the client a mild sedative. Usually the client watches movies (DVD) throughout the surgical treatment.

5. Question: Will the patient miss out on time from his job after surgical treatment?

Response: A lot of patients will be able to return to operate in 1-2 days after surgery. For appearance sake the patient might opt to take a couple of extra day of rests work. Dr. Halby generally does not shave the surrounding hair and for that reason the patient can in lots of cases comb his hair in such a manner to hide the recent hair transplantation.

6. Concern: Can I work out after surgical treatment?

Answer: Patients are not to do strenuous exercise, bewaring with their brand-new grafts for 3-4 days after surgical treatment. Clients are to prevent raising heavy weights for 1 week.

7. Question: Why do females lose hair?

Answer: The typical pattern of female pattern baldness is not the like that of male pattern baldness. In Females the hair is usually thin over the whole head, although the frontal hairline is typically maintained. Moderate hair loss of the crown may take place in females, but only hardly ever does it go totally bald as it regularly performs in men.

A few of the typical reasons for female hair loss in Oak View, CA are:

a) Hypothyroidism – low thyroid hormone might cause thinning and/or irregular loss of hair.

b) Telogen effluvium – there is shedding of hair involving the whole scalp. This may be persistent, however on the other hand it could be intense list below stress to the body such as high fever, hunger, blood loss, etc.

c) Pregnancy, hormone changes, and low estrogen (a hormone that counteracts the balding effect of testosterone).

d) Alopecia areata – a disease of unknown cause that reoccurs repeatedly and results in a patchy loss of hair to the scalp and/or eyebrow.

e) Loose anagen syndrome – a condition that triggers shedding of hair before the hair’s normal development cydcle is completed.

f) Trichotillomania – a condition where the individual compulsively plucks his own hair resulting in permanent loss of hair.

g) Extreme extreme chemical hair styling.

h) Androgenetic alopecia – scattered hereditary pattern loss of hair.

i) Traction alopecia – often triggered by duplicated tight braiding.

j) Aging.

8. Does Rogaine (minoxidil) aid with hair loss?

Answer: Rogaine might help somewhat for some people (guys or ladies). Just a 6-12 month trial will inform if it will assist you.

9. Does Propecia help?

Response: Propecia might assist somewhat for some males. Just a 6-12 month trial will inform if it will assist you. Propecia is not FDA authorized for usage in women. Females of childbearing age ought to not take it because there has actually been some cases of associated birth flaws in the male fetus.

Rapid Hair LossLaser Hair Therapy

  • What’s A Hair Transplant in Vallejo CA – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Tarzana CA – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Winchester CA – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Valley Springs CA – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Merced CA – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Lancaster CA – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Healdsburg CA – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Orland CA – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in San Bruno CA – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Camino CA – Local Doctors
  • Local Results

    • In Hair Restoration Jobs, Employment | Indeed.com


      147 In Hair Restoration jobs available on Indeed.com. Apply to Technician, ... CA (4) Oak Brook, IL (4) Minneapolis, MN (4) Los Angeles, CA (4) San Francisco Bay Area, CA (4) ... We are a busy out-patient hair restoration clinic on the northwest side of Indianapolis. Is to enhance the quality of our patient's lives by helping them...
    • Hair Restoration Oakland, CA | Berkeley Hair Restoration


      Hair Restoration Topics. Causes of Hair Loss; Hair Transplantation; At The Cosmetic Surgical Center of El Cerrito, we specialize in surgical and non-surgical cosmetic surgery, skin rejuvenation, and hair restoration to achieve youthful and natural results for the residents of Oakland, Berkeley, and surrounding areas of California. Contact us today for a FREE initial consultation.
    • NeoGraft Hair Restoration Thousand Oaks, Restore Hairl ...


      Heather K. Thousand Oaks, CA 7/24/2013 Read More I was determined to find the best possible treatment for my skin cancer which was on the side of my nose. I am a woman photographer in the beauty industry and I was prepared to travel all the way from Sydney to Thousand Oaks.
    • Best 30 Hair Stylists in Oak View, CA with Reviews - YP.com


      Hair Stylists in Oak View on YP.com. See reviews, photos, directions, phone numbers and more for the best Hair Stylists in Oak View, CA. Start your search by typing in the business name below.
    • The Best Hair Stylists in Oak View, CA | WhoDoYou


      Hair stylist in Oak View, CA Locations › CA › Oak View, CA › Hair stylist. Business? Create a profile. All Oak View, CA Hair stylists All Oak View, CA Categories. Nearby Hair stylists. Ojai, CA (5 mi) Ventura, CA (10 mi) Santa Paula, CA (15 mi) Oxnard, CA (16 mi)
    • Oak View in Oxnard, CA with Reviews - YP.com


      From Business: At Oak View Fire Damage Control, we offer a fast, professional, and experienced services in commercial, residential, and emergency restoration services the 365 da…
    • Orange County Hair Loss Treatment | Restoration Surgeon


      Modena Hair Institute is a world-class hair loss treatment facility in Orange County CA, offering both FUE and Strip hair restoration surgery. ... Modena Hair Institute is a world-class hair loss treatment facility in Orange County CA, offering both FUE and Strip hair restoration surgery. Call now! ... View Videos. Featured on: ...
    • Modena Hair Transplant Institute - Irvine, CA - Yelp


      Modena Hair Transplant Institute is one of the leading providers for Hair Restoration Surgery. We specialize in both FUE and FUT procedures and can perform Hair, Beard, Eyebrow, Mustache, and Body Hair Restoration Surgery.
    • Milwaukee Hair Restoration - Official Site


      Milwaukee Hair Restoration and Hair Transplants. Hair restoration is part art, part science. The art is in the look of the outcome, and the skill and aesthetic of the artist is more important than the science of which brush is used on the canvas.
    • Hair Transplant San Francisco Bay Area: FUE (Artas) & FUT ...


      Miguel Canales, MD founded the Silicon Valley Hair Institute to bring advanced treatments for hair transplantation to San Francisco Bay Area patients. With an office in Foster City, California, and now one in Palo Alto, the Institute serves patients seeking Bay Area hair transplant services for men and women, from San Francisco to San Mateo to Palo Alto as well as San Jose Hair Transplant services.

    Cash & Check Our Oak View Hair Restoration experts accept all forms of cash and checks payments.

    Credit Card Yes, credit card payment is accepted by our Oak View experts.

    Offers & Discounts Special offers may be available in Oak View CA. Ask when you call.

    Other Options Other payment options may be available. Please call for more info.