What’s A Hair Transplant in Northport MI – Local Doctors

Hair Restoration

(888) 660-8079

Northport, MI

  • Effective
  • FREE Quote
  • Certified Experts
  • 100% MI Licensed Experts
open 24 hours - 7 days a week

(888) 660-8079

schedule an inspection & free quote

Northport Hair Restoration425 Reviews.
Affordable, Top Rated, Certified
Northport Hair Restoration
Northport, MI 49670 USA
Phone: (888) 660-8079

Call Now

(888) 660-8079

open 24 hours - 7 days a week

Northport MI 49670 Northport MI 49670
Home > Michigan > What’s A Hair Transplant in Northport MI – Local Doctors

1. Question: What is hair transplant or hair repair surgical treatment in Northport, Michigan?

Response: Hair transplant is the same thing as hair remediation surgical treatment. It is a small, outpatient surgery, that draws from 4 to 8 hours depending upon the variety of grafts (typically 1000 to 3500 grafts) that are transplanted. Much of the time the client is simply sitting enjoying films while the service technicians cut and prepare the grafts using a microscopic lense. It includes transplanting grafts of hair roots that will grow and stay with the patient for the rest of his life. These transplanted grafts are surgically contributed by the patient’s own irreversible hair area (the sides above and behind the ears, and the back of the head area of the scalp. The hair transplantation cosmetic surgeon does not provide the client any new hair. He re-arranges the client’s hair, filling out the thin sparse areas, providing the patient a fantastic impression of more hair!

2. Concern: Does the physician usage “plug” transplants?

Answer: No. The plug transplant technique was carried out in the 50s, 60s, 70s, and 80s. The plugs were big tuffs of hair, 10 – 30 hairs per tuff. Today the state of the art allows the doctor to use follicular system implants that consists of 1 to 4 hairs per graft. The follicular unit graft approach gives the patient a natural look and the transplant is undetected.

3. Question: Why does not transplanted hair fall out?

Answer: The hairs surgically taken from the patient’s permanent donor location (sides and back of scalp) are genetically set not to fall out. The hair in the patient’s thinning location (usually the front, mid-scalp, and crown area) is generally genetically programmed to be rather prone to fall out as the specific gets older.

4. Concern: Is a hair transplant agonizing and what about the anesthesia?

Answer: Northport, MI cosmetic surgeons and other transplant doctors that are up to date in their technique provide a pain-free experience. The physician numbs the scalp during surgical treatment and generally gives the client a moderate sedative. Generally the client views films (DVD) during the surgical treatment.

5. Question: Will the patient miss time from his job after surgical treatment?

Answer: A lot of patients will be able to return to operate in 1-2 days after surgical treatment. For appearance sake the patient may pick to take a couple of additional days off work. Dr. Halby typically doesn’t shave the surrounding hair and for that reason the client can in numerous cases comb his hair in such a way to hide the current hair transplant.

6. Concern: Can I exercise after surgical treatment?

Answer: Clients are not to do laborious workout, bewaring with their new grafts for 3-4 days after surgery. Clients are to avoid raising heavy weights for 1 week.

7. Concern: Why do females lose hair?

Answer: The typical pattern of female pattern baldness is not the like that of male pattern baldness. In Females the hair is typically thin over the entire head, although the frontal hairline is typically protected. Moderate loss of hair of the crown may happen in women, however just seldom does it go completely bald as it regularly does in males.

A few of the typical causes of female loss of hair in Northport, MI are:

a) Hypothyroidism – low thyroid hormone might cause thinning and/or irregular loss of hair.

b) Telogen effluvium – there is shedding of hair including the entire scalp. This may be persistent, but on the other hand it could be severe following stress to the body such as high fever, hunger, blood loss, etc.

c) Pregnancy, hormone changes, and low estrogen (a hormonal agent that combats the balding effect of testosterone).

d) Alopecia areata – a disease of unknown cause that reoccurs consistently and results in a patchy loss of hair to the scalp and/or eyebrow.

e) Loose anagen syndrome – a condition that triggers shedding of hair before the hair’s typical development cydcle is completed.

f) Trichotillomania – a condition where the private compulsively plucks his own hair resulting in irreversible loss of hair.

g) Extreme severe chemical hair styling.

h) Androgenetic alopecia – diffuse hereditary pattern hair loss.

i) Traction alopecia – in some cases caused by repeated tight braiding.

j) Aging.

8. Does Rogaine (minoxidil) assist with hair loss?

Answer: Rogaine may help somewhat for some individuals (guys or women). Only a 6-12 month trial will inform if it will assist you.

9. Does Propecia assist?

Response: Propecia may assist rather for some males. Just a 6-12 month trial will tell if it will help you. Propecia is not FDA authorized for use in ladies. Women of childbearing age must not take it due to the fact that there has actually been some cases of associated birth problems in the male fetus.

Men Hair
Transplant
Hair Transplant For Women Cost

  • What’s A Hair Transplant in Lake Orion MI – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Potterville MI – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Twin Lake MI – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Boyne City MI – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Clare MI – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Hopkins MI – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Conklin MI – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Birch Run MI – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Evart MI – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Tawas City MI – Local Doctors
  • Local Results

    Cash & Check Our Northport Hair Restoration experts accept all forms of cash and checks payments.

    Credit Card Yes, credit card payment is accepted by our Northport experts.

    Offers & Discounts Special offers may be available in Northport MI. Ask when you call.

    Other Options Other payment options may be available. Please call for more info.