What’s A Hair Transplant in North New Portland ME – Local Doctors

Hair Restoration

(888) 660-8079

North New Portland, ME

  • Effective
  • FREE Quote
  • Certified Experts
  • 100% ME Licensed Experts
open 24 hours - 7 days a week

(888) 660-8079

schedule an inspection & free quote

North New Portland Hair Restoration434 Reviews.
Affordable, Top Rated, Certified
North New Portland Hair Restoration
North New Portland, ME 04961 USA
Phone: (888) 660-8079

Call Now

(888) 660-8079

open 24 hours - 7 days a week

North New Portland ME 04961 North New Portland ME 04961
Home > Maine > What’s A Hair Transplant in North New Portland ME – Local Doctors

1. Question: What is hair transplantation or hair remediation surgery in North New Portland, Maine?

Response: Hair transplant is the exact same thing as hair remediation surgery. It is a small, outpatient surgery, that takes from 4 to 8 hours depending on the variety of grafts (usually 1000 to 3500 grafts) that are transplanted. Much of the time the client is simply sitting viewing motion pictures while the specialists cut and prepare the grafts using a microscope. It includes transplanting grafts of hair follicles that will grow and remain with the patient for the rest of his life. These transplanted grafts are surgically donated by the patient’s own permanent hair location (the sides above and behind the ears, and the back of the head area of the scalp. The hair transplantation cosmetic surgeon does not provide the client any new hair. He re-arranges the client’s hair, filling in the thin sparse areas, offering the client an amazing illusion of more hair!

2. Concern: Does the physician use “plug” transplants?

Answer: No. The plug transplant approach was performed in the 50s, 60s, 70s, and 80s. The plugs were big tuffs of hair, 10 – 30 hairs per tuff. Today the state of the art allows the physician to utilize follicular system implants that consists of 1 to 4 hairs per graft. The follicular unit graft approach gives the client a natural appearance and the hair transplant is undetectable.

3. Question: Why does not transplanted hair fall out?

Answer: The hairs surgically taken from the client’s long-term donor location (sides and back of scalp) are genetically set not to fall out. The hair in the client’s thinning area (normally the front, mid-scalp, and crown area) is typically genetically programmed to be rather vulnerable to fall out as the private gets older.

4. Concern: Is a hair transplant unpleasant and exactly what about the anesthesia?

Answer: North New Portland, ME cosmetic surgeons and other transplant physicians that are up to date in their technique offer a pain-free experience. The doctor numbs the scalp during surgical treatment and usually offers the patient a moderate sedative. Typically the client watches movies (DVD) throughout the surgery.

5. Question: Will the patient miss time from his job after surgery?

Answer: The majority of patients will be able to go back to work in 1-2 days after surgery. For look sake the client might decide to take a couple of extra days off work. Dr. Halby usually does not shave the surrounding hair and therefore the patient can in most cases comb his hair in such a manner to conceal the current hair transplantation.

6. Concern: Can I work out after surgery?

Response: Patients are not to do exhausting exercise, being mindful with their new grafts for 3-4 days after surgical treatment. Patients are to avoid lifting heavy weights for 1 week.

7. Question: Why do women lose hair?

Answer: The common pattern of female pattern baldness is not the exact same as that of male pattern baldness. In Women the hair is typically thin over the whole head, although the frontal hairline is normally maintained. Moderate hair loss of the crown may take place in ladies, however only seldom does it go absolutely bald as it frequently does in guys.

Some of the typical reasons for female loss of hair in North New Portland, ME are:

a) Hypothyroidism – low thyroid hormonal agent may trigger thinning and/or patchy hair loss.

b) Telogen effluvium – there is shedding of hair including the entire scalp. This may be chronic, but on the other hand it could be severe following tension to the body such as high fever, starvation, blood loss, etc.

c) Pregnancy, hormone changes, and low estrogen (a hormone that counteracts the baldness effect of testosterone).

d) Alopecia areata – an illness of unknown cause that reoccurs repeatedly and leads to an irregular loss of hair to the scalp and/or eyebrow.

e) Loose anagen syndrome – a condition that causes shedding of hair before the hair’s normal development cydcle is finished.

f) Trichotillomania – a condition where the private compulsively plucks his own hair leading to irreversible loss of hair.

g) Extreme harsh chemical hair styling.

h) Androgenetic alopecia – diffuse hereditary pattern hair loss.

i) Traction alopecia – sometimes brought on by repeated tight braiding.

j) Aging.

8. Does Rogaine (minoxidil) aid with hair loss?

Answer: Rogaine may help somewhat for some individuals (men or ladies). Only a 6-12 month trial will inform if it will help you.

9. Does Propecia help?

Answer: Propecia may assist rather for some guys. Just a 6-12 month trial will tell if it will help you. Propecia is not FDA authorized for use in ladies. Ladies of childbearing age must not take it since there has actually been some cases of associated abnormality in the male fetus.

Receding Hairline TreatmentMen Hair Transplant

  • What’s A Hair Transplant in Machiasport ME – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Corinth ME – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Rangeley ME – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Boothbay Harbor ME – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in South Gardiner ME – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Olamon ME – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Alfred ME – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Harrington ME – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Cliff Island ME – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Burnham ME – Local Doctors
  • Local Results

    • Hairbuilders Of Portland – Hairbuilders Of Portland Hair ...


      Hair Replacement, Hair Loss Treatment & Restoration in Maine, New Hampshire and Northern New England. Hairbuilders of Portland is your source for the very best in non-surgical hair replacement. Providing treatment for baldness and hair loss in Maine, New Hampshire and New England, in a relaxing, respectful environment.
    • Hair Surgery: Hair Transplant Maine / Frontal Hairline ...


      Great Hair Transplants Serving Maine. No matter if you live in Bangor, Belfast, Saco, Eastport, Old Town, Portland or any other location in Maine, Great Hair Transplants is pleased to provide the finest hair transplant, hair restoration and hair loss prevention services for you.
    • Maine Hair transplant clinic - Remove the Bald Hair ...


      Maine Hair Transplant Clinic. ... Why are hair transplants in Portland, Lewiston, Bangor, South Portland, Auburn, Augusta, Maine so expensive . At Steve Latham Hair Clinic our prices are lower than most hair transplant clinics in Maine, less than 1/2 the price of Bosley. ... Nevada, New Hampshire, New Jersey, New Mexico, New York, North ...
    • Portland ME Dermatologist Doctors - Hair Loss Treatment ...


      Portland Maine Dermatologist Doctors physician directory - Causes of hair loss in men or in women include thyroid disease, alopecia areata, telogen effluvium, and tinea capitis. Hair loss prevention and treatment may involve minoxidil (Rogaine) or finasteride (Propecia).
    • New England Center for Hair Restoration - North ...


      New England Center for Hair Restoration, located in North Attleborough near Boston, offers hair loss patients an array of surgical and non-surgical solutions, cellular therapies, revision surgery, eyebrow and eyelash restoration and more!
    • Hair Transplant Near Portland, OR – Free Consultation : Bosley


      A trained Bosley counselor will help you understand the causes of your hair loss, discuss your options and work with you to develop a personalized hair restoration plan. Bosley Portland Reviews See what real patients have to say about their Bosley Portland experience.
    • Hair Replacement in Portland, ME - Yellowpages.com


      Hair Replacement in Portland on YP.com. See reviews, photos, directions, phone numbers and more for the best Hair Replacement in Portland, ME. Start your search by typing in the business name below.
    • Hair Transplant Surgery | Bangor Plastic and Hand Surgery ...


      Once transplanted, the healthy hair follicles will continue to grow naturally at the new site. At Bangor Plastic and Hand Surgery, we specialize in Follicular Unit Transplantation (FUT) and Follicular Unit Extraction (FUE) hair transplant procedures.
    • Gabel Hair Restoration Portland OR - Hair Transplants ...


      Dr. Gabel is one of the worlds most sought after hair restoration physicians in the country. He has won numerous awards and has been featured in some of the ... So far it's 4 days since my procedure and just looking at where my new hairline will be has me pretty stoked. ... PORTLAND OFFICE. 12115 SW 70th Avenue Suite 200 Portland, OR 97223. 503 ...
    • Hair Transplant & Hair Restoration : Bosley


      Bosley Hair Transplant - Permanent Hair Restoration. Get your free Info Kit and ... from the donor area is carefully transplanted into the scalp in the recipient area to match the patient’s previous hair growth pattern, where the new hair will continue to grow as usual.

    Cash & Check Our North New Portland Hair Restoration experts accept all forms of cash and checks payments.

    Credit Card Yes, credit card payment is accepted by our North New Portland experts.

    Offers & Discounts Special offers may be available in North New Portland ME. Ask when you call.

    Other Options Other payment options may be available. Please call for more info.