What’s A Hair Transplant in Newcastle ME – Local Doctors

Hair Restoration

(888) 660-8079

Newcastle, ME

  • Effective
  • FREE Quote
  • Certified Experts
  • 100% ME Licensed Experts
open 24 hours - 7 days a week

(888) 660-8079

schedule an inspection & free quote

Newcastle Hair Restoration424 Reviews.
Affordable, Top Rated, Certified
Newcastle Hair Restoration
Newcastle, ME 04553 USA
Phone: (888) 660-8079

Call Now

(888) 660-8079

open 24 hours - 7 days a week

Newcastle ME 04553 Newcastle ME 04553
Home > Maine > What’s A Hair Transplant in Newcastle ME – Local Doctors

1. Question: What is hair transplant or hair repair surgery in Newcastle, Maine?

Answer: Hair hair transplant is the same thing as hair repair surgery. It is a small, outpatient surgery, that draws from 4 to 8 hours depending on the number of grafts (typically 1000 to 3500 grafts) that are transplanted. Much of the time the patient is simply sitting viewing films while the service technicians cut and prepare the grafts using a microscopic lense. It includes transplanting grafts of hair roots that will grow and stay with the patient for the rest of his life. These transplanted grafts are surgically contributed by the patient’s own permanent hair location (the sides above and behind the ears, and the back of the head area of the scalp. The hair transplantation cosmetic surgeon does not provide the patient any brand-new hair. He re-arranges the client’s hair, completing the thin sparse locations, offering the patient an incredible impression of more hair!

2. Question: Does the medical professional use “plug” transplants?

Answer: No. The plug transplant method was performed in the 50s, 60s, 70s, and 80s. The plugs were large tuffs of hair, 10 – 30 hairs per tuff. Today the cutting-edge enables the doctor to use follicular unit implants that includes 1 to 4 hairs per graft. The follicular unit graft technique provides the client a natural look and the transplant is undetected.

3. Question: Why doesn’t transplanted hair fall out?

Response: The hairs surgically taken from the patient’s irreversible donor location (sides and back of scalp) are genetically programmed not to fall out. The hair in the client’s thinning area (usually the front, mid-scalp, and crown location) is typically genetically configured to be rather prone to fall out as the individual grows older.

4. Question: Is a hair transplantation uncomfortable and exactly what about the anesthesia?

Answer: Newcastle, ME surgeons and other transplant medical professionals that depend on date in their method supply a pain-free experience. The medical professional numbs the scalp throughout surgery and generally offers the patient a mild sedative. Generally the client views films (DVD) throughout the surgery.

5. Question: Will the patient miss time from his task after surgical treatment?

Answer: The majority of patients will be able to go back to work in 1-2 days after surgical treatment. For appearance sake the client might opt to take a couple of extra days off work. Dr. Halby usually does not shave the surrounding hair and for that reason the patient can oftentimes comb his hair in such a manner to conceal the recent hair transplantation.

6. Concern: Can I exercise after surgical treatment?

Answer: Clients are not to do laborious workout, being mindful with their new grafts for 3-4 days after surgery. Clients are to prevent lifting heavy weights for 1 week.

7. Question: Why do females lose hair?

Answer: The typical pattern of female pattern baldness is not the like that of male pattern baldness. In Women the hair is typically thin over the whole head, although the frontal hairline is usually preserved. Moderate loss of hair of the crown may happen in females, however only hardly ever does it go absolutely bald as it often does in guys.

A few of the common causes of female loss of hair in Newcastle, ME are:

a) Hypothyroidism – low thyroid hormone may cause thinning and/or patchy hair loss.

b) Telogen effluvium – there is shedding of hair involving the entire scalp. This might be chronic, however on the other hand it might be intense list below tension to the body such as high fever, hunger, blood loss, and so on

c) Pregnancy, hormone changes, and low estrogen (a hormonal agent that neutralizes the baldness result of testosterone).

d) Alopecia areata – an illness of unknown cause that comes and goes repeatedly and leads to an irregular hair loss to the scalp and/or eyebrow.

e) Loose anagen syndrome – a condition that triggers shedding of hair prior to the hair’s regular development cydcle is finished.

f) Trichotillomania – a condition where the individual compulsively plucks his own hair leading to irreversible hair loss.

g) Extreme severe chemical hair styling.

h) Androgenetic alopecia – diffuse genetic pattern loss of hair.

i) Traction alopecia – in some cases triggered by repeated tight braiding.

j) Aging.

8. Does Rogaine (minoxidil) assist with loss of hair?

Answer: Rogaine may assist somewhat for some people (males or females). Just a 6-12 month trial will tell if it will help you.

9. Does Propecia assist?

Response: Propecia may help rather for some guys. Only a 6-12 month trial will inform if it will assist you. Propecia is not FDA approved for use in ladies. Women of childbearing age must not take it due to the fact that there has been some cases of associated abnormality in the male fetus.

Hair Shedding TreatmentMen Hair Transplant

  • What’s A Hair Transplant in Oakfield ME – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Brooklin ME – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Orrs Island ME – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Harrington ME – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Washburn ME – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Addison ME – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Pemaquid ME – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Strong ME – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Athens ME – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Greene ME – Local Doctors
  • Local Results

    • Hair Restoration Solutions in Newcastle - Vinci Hair Clinic


      Hair Restoration Solutions in Newcastle, England. At Vinci Hair Clinic Newcastle, you can benefit from a variety of hair restoration services tailored to your individual needs and goals. We offer medical treatments such as PRP and mesotherapy, as well as FUE and FUT hair transplants and Vinci micro scalp pigmentation.
    • Hair Loss Centre Newcastle - Hair Regrowth Treatment


      TAKE THE FIRST STEP TODAY IN NEWCASTLE! Hair Loss Newcastle Discover how you can REGROW YOUR HAIR at a FREE Consultation Ashley & Martin has been regrowing and restoring hair since 1964. After 50 years, we’ve mastered it. In fact, our hair regrowth patients enjoy a 98% success rate.
    • Hair Transplant Medonsley | Hair Loss Clinic ...


      We’ve a local Restoration Hair Loss Clinic which has been operating in Medonsley. Our hair transplantation clinics here in Medonsley . compassionate, discreet, experienced and knowledgeable Hair Loss Clinic.
    • Hair Loss Clinics Newcastle Upon Tyne - WhatClinic.com


      CMC - Newcastle. Services offered by the clinics include hair loss solutions including hair restoration surgery and hair restoration systems and cosmetic services including teeth whitening, weight loss assistance and facial enhancement and rejuvenation procedures.
    • Samson Hair Restoration - Hair Loss Centers - 2187 ...


      If you are searching for a hair restoration center in Los Angeles, it may benefit you to contact Samson Hair Restoration. The team understands how important it is to feel confident about your appearance, which often involves maintaining a full and healthy head of hair.
    • Home - New Generation Hair


      Male hair loss: From male pattern baldness to hereditary alopecia and everything in between, this section is dedicated to men and their hair loss. Female hair loss: It is a lot more common than you think and could be caused by a number of things. Learn more about thinning hair and balding in women.
    • UK's Premier Hair Transplant Provider - Outstanding ...


      FUT Hair Transplant The gold standard in hair transplantation, FUT or Follicular Unit Transfer is the hair transplant method whereby a follicular unit dense strip of tissue is removed from a patient’s scalp (typically back/sides of head), the individual hair grafts are then prepared using stereomicroscopy.
    • Hair Transplant Procedures: Average Cost, What to Expect ...


      This area is immediately hidden by the hair around it. Next, the surgeon’s team divides the strip of removed scalp into 500 to 2,000 tiny grafts, each with an individual hair or just a few hairs. The number and type of graft you get depends on your hair type, quality, color, and the size of the area where you’re getting the transplant.
    • Hair Transplant & Hair Restoration : Bosley


      Bosley is the world’s most experienced hair restoration expert, providing proven permanent hair transplant techniques and non-surgical hair loss solutions. With over 40 years of experience, Bosley is the acknowledged leader in the hair restoration industry.
    • Best 30 Hair Restoration in New Castle, DE with Reviews ...


      New Castle, DE; Hair Restoration; Hair Restoration in New Castle, DE. About Search Results. About Search Results. YP - The Real Yellow Pages SM - helps you find the right local businesses to meet your specific needs. Search results are sorted by a combination of factors to give you a set of choices in response to your search criteria. These ...

    Cash & Check Our Newcastle Hair Restoration experts accept all forms of cash and checks payments.

    Credit Card Yes, credit card payment is accepted by our Newcastle experts.

    Offers & Discounts Special offers may be available in Newcastle ME. Ask when you call.

    Other Options Other payment options may be available. Please call for more info.