What’s A Hair Transplant in Neptune NJ – Local Doctors

Hair Restoration

(888) 660-8079

Neptune, NJ

  • Effective
  • FREE Quote
  • Certified Experts
  • 100% NJ Licensed Experts
open 24 hours - 7 days a week

(888) 660-8079

schedule an inspection & free quote

Neptune Hair Restoration433 Reviews.
Affordable, Top Rated, Certified
Neptune Hair Restoration
Neptune, NJ 07753 USA
Phone: (888) 660-8079

Call Now

(888) 660-8079

open 24 hours - 7 days a week

Neptune NJ 07753 Neptune NJ 07753
Home > New Jersey > What’s A Hair Transplant in Neptune NJ – Local Doctors

1. Concern: What is hair transplant or hair restoration surgical treatment in Neptune, New Jersey?

Answer: Hair transplant is the exact same thing as hair remediation surgical treatment. It is a small, outpatient surgical treatment, that takes from 4 to 8 hours depending upon the number of grafts (typically 1000 to 3500 grafts) that are transplanted. Much of the time the patient is simply sitting watching motion pictures while the technicians cut and prepare the grafts utilizing a microscopic lense. It involves transplanting grafts of hair roots that will grow and stay with the client for the rest of his life. These transplanted grafts are surgically contributed by the client’s own irreversible hair area (the sides above and behind the ears, and the back of the head location of the scalp. The hair transplantation cosmetic surgeon doesn’t give the patient any brand-new hair. He re-arranges the patient’s hair, completing the thin sparse areas, giving the patient a fantastic illusion of more hair!

2. Question: Does the physician usage “plug” transplants?

Answer: No. The plug transplant approach was carried out in the 50s, 60s, 70s, and 80s. The plugs were large tuffs of hair, 10 – 30 hairs per tuff. Today the cutting-edge permits the physician to utilize follicular system grafts that includes 1 to 4 hairs per graft. The follicular system graft technique gives the client a natural appearance and the transplantation is undetected.

3. Concern: Why does not transplanted hair fall out?

Answer: The hairs surgically taken from the client’s long-term donor area (sides and back of scalp) are genetically set not to fall out. The hair in the client’s thinning area (normally the front, mid-scalp, and crown location) is generally genetically programmed to be somewhat susceptible to fall out as the specific ages.

4. Question: Is a hair transplant uncomfortable and what about the anesthesia?

Response: Neptune, NJ cosmetic surgeons and other transplant medical professionals that depend on date in their technique supply a pain-free experience. The doctor numbs the scalp throughout surgery and normally provides the patient a moderate sedative. Usually the client views films (DVD) throughout the surgical treatment.

5. Question: Will the patient miss time from his job after surgery?

Response: The majority of clients will have the ability to return to work in 1-2 days after surgery. For appearance sake the client may decide to take a couple of extra days off work. Dr. Halby normally doesn’t shave the surrounding hair and for that reason the client can in numerous cases comb his hair in such a way to conceal the current hair transplant.

6. Concern: Can I work out after surgical treatment?

Answer: Clients are not to do difficult workout, taking care with their new grafts for 3-4 days after surgery. Patients are to prevent raising heavy weights for 1 week.

7. Concern: Why do women lose hair?

Answer: The typical pattern of female pattern baldness is not the like that of male pattern baldness. In Ladies the hair is usually thin over the whole head, although the frontal hairline is normally protected. Moderate hair loss of the crown may happen in women, however only seldom does it go completely bald as it frequently performs in men.

A few of the common reasons for female loss of hair in Neptune, NJ are:

a) Hypothyroidism – low thyroid hormone may cause thinning and/or patchy hair loss.

b) Telogen effluvium – there is shedding of hair including the entire scalp. This might be chronic, however on the other hand it could be acute list below stress to the body such as high fever, hunger, blood loss, etc.

c) Pregnancy, hormonal changes, and low estrogen (a hormonal agent that neutralizes the baldness effect of testosterone).

d) Alopecia areata – a disease of unidentified cause that reoccurs consistently and leads to an irregular hair loss to the scalp and/or eyebrow.

e) Loose anagen syndrome – a condition that triggers shedding of hair before the hair’s typical growth cydcle is finished.

f) Trichotillomania – a condition whereby the private compulsively plucks his own hair resulting in long-term loss of hair.

g) Excessive severe chemical hair styling.

h) Androgenetic alopecia – diffuse hereditary pattern loss of hair.

i) Traction alopecia – often triggered by repeated tight braiding.

j) Aging.

8. Does Rogaine (minoxidil) assist with loss of hair?

Answer: Rogaine might help somewhat for some individuals (men or women). Just a 6-12 month trial will inform if it will help you.

9. Does Propecia assist?

Answer: Propecia may help rather for some males. Just a 6-12 month trial will inform if it will assist you. Propecia is not FDA authorized for usage in ladies. Women of childbearing age should not take it since there has actually been some cases of associated birth problems in the male fetus.

Dandruff And Hair LossLaser Hair Therapy

  • What’s A Hair Transplant in Springfield NJ – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Verona NJ – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Wallington NJ – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Pennsville NJ – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Linwood NJ – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Atco NJ – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Dunellen NJ – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Lakehurst NJ – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Denville NJ – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Paulsboro NJ – Local Doctors
  • Local Results

    • Mosaic | Wellness & Beauty


      The Creation of Beauty Comes from Variety of Pieces… Mosaic is one of the BEST Hair Salons and Day Spa in Monmouth County, NJ. With almost 10,000-square-foot facility, Mosaic is a One-Stop destination for all things HAIR, NAILS, SKIN & BODY CARE.
    • Member Directory - Point Pleasant Borough Chamber of Commerce


      To quickly locate a business or business category, start typing the business name or business category (e.g., "hair stylist") in the Search bar below and the membership list will dynamically filter down to the desired target search term (the target term can be located anywhere in the member record).
    • NJ Assembly Majority Office - Home Page


      Greenwald Statement on Continued Closure of Atlantic City Rail Line by NJ Transit In response to today’s announcement by Governor Phil Murphy that funds from a financial settlement will be reinvested into existing and future Northeast Corridor infrastructure projects, Assembly Majority Leader Lou Greenwald released the following statement:
    • Orthopedic Specialists of New Jersey


      Orthopedic Specialists of New Jersey. Comprehensive list of surgeons and services in New Jersey. orthopedists orthopedist
    • Ocean County Business Association | Members


      Paul Haney Smart Carpet & Flooring 1913 Atlantic Avenue, #R4, Manasquan, NJ 08736 P: 732-520-5247 F: 732-292-1430 [email protected] www.smartcarpet.com. SMART Carpet & Flooring has eliminated all the hassle of buying new carpet and flooring. Our system is simple, everything is done at home - your home - where color and quality selection matter most.
    • Painting Contractor | Painting Contractor USA Nationwide ...


      Painting Contractor USA is the leading nationwide painting company that specializes in industrial and commercial facilities. We also specialize in factories and warehouses. We have the expertise to complete all sizes of painting projects. Painting Contractor USA is committed to providing quality painting services with customer satisfaction and dependability that can't be beat.
    • PCHS Alumni E-Mail Directory


      1996. Maria C. Alvarez Email: olg[email protected] Spouse: Not married Residence: New Brunswick, NJ Children: 1 son (2 1/2 years old) College: Jersey City State College, Jersey City , NJ
    • Business Partners Archive | PHCA


      200 Dryden Road Dresher, PA 19025 Phone: (215) 441-7700 Website: http://www.completehealthcareresources.com Service: Consultants, Management Company Contract Pharmacy ...
    • Types and Symbols of the Bible - New Foundations Ministries


      Preface: We have been asked to put together a short study guide on the types and symbols used in the Bible. This is by no means an in-depth study of these terms, but a ready guide to promote a deeper study of each subject. Every term in the Bible has a meaning, such as numbers, directions, colors, metals, names, places, etc.
    • Twitpic


      Dear Twitpic Community - thank you for all the wonderful photos you have taken over the years. We have now placed Twitpic in an archived state.

    Cash & Check Our Neptune Hair Restoration experts accept all forms of cash and checks payments.

    Credit Card Yes, credit card payment is accepted by our Neptune experts.

    Offers & Discounts Special offers may be available in Neptune NJ. Ask when you call.

    Other Options Other payment options may be available. Please call for more info.