What’s A Hair Transplant in Mount Pleasant SC – Local Doctors

Hair Restoration

(888) 660-8079

Mount Pleasant, SC

  • Effective
  • FREE Quote
  • Certified Experts
  • 100% SC Licensed Experts
open 24 hours - 7 days a week

(888) 660-8079

schedule an inspection & free quote

Mount Pleasant Hair Restoration421 Reviews.
Affordable, Top Rated, Certified
Mount Pleasant Hair Restoration
Mount Pleasant, SC 29464 USA
Phone: (888) 660-8079

Call Now

(888) 660-8079

open 24 hours - 7 days a week

Mount Pleasant SC 29464 Mount Pleasant SC 29464
Home > South Carolina > What’s A Hair Transplant in Mount Pleasant SC – Local Doctors

1. Concern: Exactly what is hair transplantation or hair restoration surgery in Mount Pleasant, South Carolina?

Answer: Hair transplantation is the very same thing as hair restoration surgery. It is a small, outpatient surgery, that takes from 4 to 8 hours depending upon the variety of grafts (generally 1000 to 3500 grafts) that are transplanted. Much of the time the patient is simply sitting watching films while the technicians cut and prepare the grafts using a microscopic lense. It involves transplanting grafts of hair follicles that will grow and remain with the patient for the rest of his life. These transplanted grafts are surgically contributed by the patient’s own long-term hair location (the sides above and behind the ears, and the back of the head area of the scalp. The hair transplantation surgeon does not provide the patient any brand-new hair. He re-arranges the patient’s hair, completing the thin sporadic locations, giving the patient a fantastic impression of more hair!

2. Concern: Does the physician use “plug” transplants?

Response: No. The plug transplant approach was carried out in the 50s, 60s, 70s, and 80s. The plugs were large tuffs of hair, 10 – 30 hairs per tuff. Today the cutting-edge permits the medical professional to use follicular system grafts that consists of 1 to 4 hairs per graft. The follicular unit graft method provides the patient a natural appearance and the transplantation is undetectable.

3. Concern: Why does not transplanted hair fall out?

Answer: The hairs surgically taken from the patient’s long-term donor location (sides and back of scalp) are genetically programmed not to fall out. The hair in the client’s thinning location (typically the front, mid-scalp, and crown area) is typically genetically configured to be somewhat susceptible to fall out as the private gets older.

4. Concern: Is a hair transplantation uncomfortable and what about the anesthesia?

Answer: Mount Pleasant, SC surgeons and other transplant physicians that depend on date in their strategy supply a pain-free experience. The medical professional numbs the scalp during surgical treatment and generally gives the client a mild sedative. Normally the patient views movies (DVD) throughout the surgery.

5. Question: Will the client miss out on time from his job after surgical treatment?

Answer: Most patients will have the ability to return to operate in 1-2 days after surgical treatment. For appearance sake the patient may opt to take a couple of additional days off work. Dr. Halby normally doesn’t shave the surrounding hair and for that reason the patient can oftentimes comb his hair in such a manner to hide the recent hair transplant.

6. Concern: Can I work out after surgery?

Answer: Clients are not to do difficult workout, taking care with their new grafts for 3-4 days after surgical treatment. Patients are to avoid raising heavy weights for 1 week.

7. Concern: Why do ladies lose hair?

Answer: The typical pattern of female pattern baldness is not the very same as that of male pattern baldness. In Women the hair is typically thin over the whole head, although the frontal hairline is generally preserved. Moderate loss of hair of the crown might happen in ladies, but just rarely does it go completely bald as it regularly does in males.

A few of the typical reasons for female hair loss in Mount Pleasant, SC are:

a) Hypothyroidism – low thyroid hormone might cause thinning and/or patchy loss of hair.

b) Telogen effluvium – there is shedding of hair including the whole scalp. This may be chronic, however on the other hand it could be intense following stress to the body such as high fever, hunger, blood loss, etc.

c) Pregnancy, hormonal changes, and low estrogen (a hormonal agent that combats the balding impact of testosterone).

d) Alopecia areata – an illness of unidentified cause that comes and goes consistently and leads to a patchy hair loss to the scalp and/or eyebrow.

e) Loose anagen syndrome – a condition that triggers shedding of hair before the hair’s typical growth cydcle is finished.

f) Trichotillomania – a condition whereby the private compulsively plucks his own hair resulting in irreversible loss of hair.

g) Extreme severe chemical hair styling.

h) Androgenetic alopecia – scattered genetic pattern loss of hair.

i) Traction alopecia – in some cases triggered by repeated tight braiding.

j) Aging.

8. Does Rogaine (minoxidil) help with loss of hair?

Answer: Rogaine may assist somewhat for some individuals (guys or women). Only a 6-12 month trial will tell if it will assist you.

9. Does Propecia help?

Response: Propecia may assist somewhat for some males. Only a 6-12 month trial will inform if it will assist you. Propecia is not FDA authorized for use in females. Women of childbearing age must not take it due to the fact that there has actually been some cases of associated birth problems in the male fetus.

Hair Replacement
Procedure
Frontal Baldness

  • What’s A Hair Transplant in Edgefield SC – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Summerville SC – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Ridgeland SC – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Chester SC – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Iva SC – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Travelers Rest SC – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Bluffton SC – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Gaffney SC – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Hilton Head Island SC – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Roebuck SC – Local Doctors
  • Local Results

    • FUE Hair Transplant Surgeon | Charlotte NC, Charleston ...


      Michael Vories, MD performs FUE Hair Transplantation exclusively and personally places every hair graft to assure the best possible result. Carolina Hair Surgery has surgical offices in the Charlotte, North Carolina and Charleston, South Carolina metropolitan areas.
    • Hair Restoration with NeoGraft - Mount Pleasant, SC: The ...


      After shedding, the new growth will begin in 3-4 months and your hair will continue to grow normally to deliver a natural-looking result. What to Expect During Hair Restoration. NeoGraft hair transplantation is a safe and minimally invasive procedure.
    • Hair Restoration Specialist - Mount Pleasant, SC: Jack ...


      Are you embarrassed of your receding hairline? Dr. Jack Hensel Jr. in Mount Pleasant, South Carolina, offers a discrete solution to your hair loss. Utilizing the advanced technology of the NeoGraft® hair restoration system, he helps patients achieve natural-looking results with minimal downtime and no visible scarring.
    • Charleston Hair Transplant Office - Carolina Hair Surgery ...


      Carolina Hair Surgery Charleston Hair Transplant Center Wando Commons 498 Wando Park Blvd. – Suite 400 Mount Pleasant, SC 29464 – 7942
    • Our Best Mount Pleasant, SC Hair Restoration Specialists ...


      Find Hair Restoration Specialists in Mount Pleasant, SC. Read Ratings and Reviews on Mount Pleasant, SC Hair Restoration Specialists on Angie’s List so you can pick the right Hair Transplant the first time.
    • Hair Restoration | Tresses | Hair Salon | Mount Pleasant ...


      Hair Restoration is the latest nonsurgical hair replacement solution in the industry. The custom made pieces recreate the look and feel of a human’s natural scalp and hair. Hair Restoration is for men and women who suffer from alopecia, cancer related treatments, or desire the latest fashion statement.
    • Mount Pleasant SC Dermatologist Doctors - Hair Loss Home ...


      Mount Pleasant South Carolina Dermatologist Doctors physician directory - Causes of hair loss in men or in women include thyroid disease, alopecia areata, telogen effluvium, and tinea capitis. Hair loss prevention and treatment may involve minoxidil (Rogaine) or finasteride (Propecia).
    • Mike Vories, MD Hair Transplant Surgeon in Mount Pleasant ...


      Dr. Mike Vories has over 10 years of hair transplant experience and now performs advanced FUE - follicular unit excision (formerly known as follicular unit extraction) exclusively at his clinic in South Carolina.
    • Our Best Charleston, SC Hair Restoration Specialists ...


      Find Hair Restoration Specialists in Charleston, SC. Read Ratings and Reviews on Charleston, SC Hair Restoration Specialists on Angie’s List so you can pick the right Hair Transplant the first time.
    • Potential Recommendation of Dr. Mike Vories of Mount ...


      Potential Recommendation of Dr. Mike Vories of Mount Pleasant, South Carolina Dear forum members, As many of you know, we gather as much information as possible about a physician, their staff, technique and track record before they are even considered for recommendation on the Hair Transplant Network.

    Cash & Check Our Mount Pleasant Hair Restoration experts accept all forms of cash and checks payments.

    Credit Card Yes, credit card payment is accepted by our Mount Pleasant experts.

    Offers & Discounts Special offers may be available in Mount Pleasant SC. Ask when you call.

    Other Options Other payment options may be available. Please call for more info.