What’s A Hair Transplant in Moss Point MS – Local Doctors

Hair Restoration

(888) 660-8079

Moss Point, MS

  • Effective
  • FREE Quote
  • Certified Experts
  • 100% MS Licensed Experts
open 24 hours - 7 days a week

(888) 660-8079

schedule an inspection & free quote

Moss Point Hair Restoration434 Reviews.
Affordable, Top Rated, Certified
Moss Point Hair Restoration
Moss Point, MS 39562 USA
Phone: (888) 660-8079

Call Now

(888) 660-8079

open 24 hours - 7 days a week

Moss Point MS 39562 Moss Point MS 39562
Home > Mississippi > What’s A Hair Transplant in Moss Point MS – Local Doctors

1. Concern: What is hair transplantation or hair remediation surgical treatment in Moss Point, Mississippi?

Answer: Hair hair transplant is the exact same thing as hair remediation surgery. It is a minor, outpatient surgery, that draws from 4 to 8 hours depending on the number of grafts (generally 1000 to 3500 grafts) that are transplanted. Much of the time the client is simply sitting viewing movies while the service technicians cut and prepare the grafts using a microscope. It involves transplanting grafts of hair roots that will grow and remain with the patient for the rest of his life. These transplanted grafts are surgically contributed by the patient’s own long-term hair location (the sides above and behind the ears, and the back of the head area of the scalp. The hair transplant surgeon doesn’t provide the patient any brand-new hair. He re-arranges the client’s hair, filling out the thin sporadic locations, giving the patient an amazing impression of more hair!

2. Question: Does the medical professional use “plug” transplants?

Answer: No. The plug transplant technique was carried out in the 50s, 60s, 70s, and 80s. The plugs were large tuffs of hair, 10 – 30 hairs per tuff. Today the cutting-edge permits the medical professional to use follicular system grafts that includes 1 to 4 hairs per graft. The follicular unit graft technique offers the client a natural look and the transplant is undetected.

3. Concern: Why does not transplanted hair fall out?

Response: The hairs surgically taken from the client’s long-term donor area (sides and back of scalp) are genetically configured not to fall out. The hair in the client’s thinning location (generally the front, mid-scalp, and crown location) is usually genetically configured to be rather prone to fall out as the specific gets older.

4. Concern: Is a hair transplantation painful and what about the anesthesia?

Answer: Moss Point, MS surgeons and other transplant physicians that are up to date in their technique supply a pain-free experience. The doctor numbs the scalp during surgery and typically gives the client a mild sedative. Usually the patient enjoys motion pictures (DVD) during the surgery.

5. Concern: Will the patient miss time from his task after surgery?

Response: A lot of clients will have the ability to return to operate in 1-2 days after surgical treatment. For appearance sake the patient may decide to take a few extra day of rests work. Dr. Halby usually does not shave the surrounding hair and therefore the patient can in most cases comb his hair in such a way to conceal the current hair transplant.

6. Concern: Can I work out after surgery?

Answer: Clients are not to do laborious workout, taking care with their new grafts for 3-4 days after surgery. Patients are to avoid raising heavy weights for 1 week.

7. Concern: Why do women lose hair?

Answer: The common pattern of female pattern baldness is not the like that of male pattern baldness. In Ladies the hair is normally thin over the entire head, although the frontal hairline is generally maintained. Moderate hair loss of the crown may happen in ladies, but only seldom does it go absolutely bald as it often performs in men.

Some of the typical reasons for female loss of hair in Moss Point, MS are:

a) Hypothyroidism – low thyroid hormone may cause thinning and/or patchy loss of hair.

b) Telogen effluvium – there is shedding of hair including the whole scalp. This may be chronic, but on the other hand it could be severe list below tension to the body such as high fever, starvation, blood loss, and so on

c) Pregnancy, hormonal modifications, and low estrogen (a hormonal agent that counteracts the baldness effect of testosterone).

d) Alopecia areata – an illness of unidentified cause that comes and goes repeatedly and results in an irregular loss of hair to the scalp and/or eyebrow.

e) Loose anagen syndrome – a condition that causes shedding of hair prior to the hair’s normal development cydcle is finished.

f) Trichotillomania – a condition where the private compulsively plucks his own hair resulting in permanent loss of hair.

g) Excessive harsh chemical hair styling.

h) Androgenetic alopecia – scattered genetic pattern loss of hair.

i) Traction alopecia – often brought on by duplicated tight braiding.

j) Aging.

8. Does Rogaine (minoxidil) assist with loss of hair?

Answer: Rogaine may assist somewhat for some individuals (guys or ladies). Only a 6-12 month trial will tell if it will assist you.

9. Does Propecia assist?

Answer: Propecia might help rather for some guys. Only a 6-12 month trial will tell if it will help you. Propecia is not FDA authorized for usage in ladies. Ladies of childbearing age should not take it because there has actually been some cases of associated birth flaws in the male fetus.

Hair Replacement ServiceLaser Hair Therapy

  • What’s A Hair Transplant in Caledonia MS – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Gautier MS – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Mississippi State MS – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Byhalia MS – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Vicksburg MS – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Mendenhall MS – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Water Valley MS – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Decatur MS – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Tie Plant MS – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Coffeeville MS – Local Doctors
  • Local Results

    • Walgreens. Trusted Since 1901.


      Walgreens is your home for Pharmacy, Photo and Health & Wellness products. Refill your prescriptions online, create memories with Walgreens Photo, and shop products for home delivery or Ship to Store. Walgreens. Trusted Since 1901.
    • Entertainment News |Latest Celebrity News, Videos & Photos ...


      The trailer is the first look at footage of the fallout from "Infinity War."
    • Life of George Monck by C. H. Firth, 1894


      Of separately published lives of Monck the most important is . The Life of General Monck, Duke of Albemarle, with Remarks upon his Actions, by Thomas Gumble, D.D., 8vo, 1671.
    • Latest News headlines, exclusives and opinion | The Sun


      News Corp is a network of leading companies in the worlds of diversified media, news, education, and information services.
    • Painting Contractor | Painting Contractor USA Nationwide ...


      Painting Contractor USA is the leading nationwide painting company that specializes in industrial and commercial facilities. We also specialize in factories and warehouses. We have the expertise to complete all sizes of painting projects. Painting Contractor USA is committed to providing quality painting services with customer satisfaction and dependability that can't be beat.
    • Find a Local Business Located in Ocean City, New Jersey


      Browse through all Ocean City Regional Chamber of Commerce member businesses. Use the search bar to view by category or business name. Click on a listing for business details.
    • Guest Home - Jango


      Jango is about making online music social, fun and simple. Free personal radio that learns from your taste and connects you to others who like what you like.
    • Sometimes I Just Have To Wonder About My Brain


      Ugh. Horrible night of sleep. Dreaming I was dreaming and thus, just below consciousness. Which was better than the dream where I was washing my baby's ears and there were endless colorful little salamanders in them.
    • New Year Honours 2013: full list of recipients - Telegraph


      Here is a full list of recipients of the New Year Honours 2013.
    • BizConnect Member Directory


      We highly recommend shopping and using the services of our distinguished group of local businesses and service providers. By supporting these local businesses you are helping them grow which helps our neighborhoods and communities thrive and grow as well.

    Cash & Check Our Moss Point Hair Restoration experts accept all forms of cash and checks payments.

    Credit Card Yes, credit card payment is accepted by our Moss Point experts.

    Offers & Discounts Special offers may be available in Moss Point MS. Ask when you call.

    Other Options Other payment options may be available. Please call for more info.