What’s A Hair Transplant in Montoursville PA – Local Doctors

Hair Restoration

(888) 660-8079

Montoursville, PA

  • Effective
  • FREE Quote
  • Certified Experts
  • 100% PA Licensed Experts
open 24 hours - 7 days a week

(888) 660-8079

schedule an inspection & free quote

Montoursville Hair Restoration424 Reviews.
Affordable, Top Rated, Certified
Montoursville Hair Restoration
Montoursville, PA 17754 USA
Phone: (888) 660-8079

Call Now

(888) 660-8079

open 24 hours - 7 days a week

Montoursville PA 17754 Montoursville PA 17754
Home > Pennsylvania > What’s A Hair Transplant in Montoursville PA – Local Doctors

1. Question: What is hair transplant or hair repair surgical treatment in Montoursville, Pennsylvania?

Answer: Hair hair transplant is the same thing as hair restoration surgery. It is a small, outpatient surgery, that takes from 4 to 8 hours depending on the number of grafts (normally 1000 to 3500 grafts) that are transplanted. Much of the time the client is merely sitting viewing movies while the professionals cut and prepare the grafts using a microscopic lense. It includes transplanting grafts of hair follicles that will grow and stay with the client for the rest of his life. These transplanted grafts are surgically donated by the patient’s own long-term hair location (the sides above and behind the ears, and the back of the head area of the scalp. The hair transplantation cosmetic surgeon does not offer the client any brand-new hair. He re-arranges the patient’s hair, filling in the thin sporadic areas, offering the patient an amazing impression of more hair!

2. Question: Does the medical professional use “plug” transplants?

Answer: No. The plug transplant approach was carried out in the 50s, 60s, 70s, and 80s. The plugs were large tuffs of hair, 10 – 30 hairs per tuff. Today the state of the art permits the physician to utilize follicular unit grafts that includes 1 to 4 hairs per graft. The follicular system graft method provides the client a natural appearance and the transplantation is undetectable.

3. Concern: Why doesn’t transplanted hair fall out?

Answer: The hairs surgically drawn from the client’s long-term donor location (sides and back of scalp) are genetically configured not to fall out. The hair in the patient’s thinning area (usually the front, mid-scalp, and crown location) is normally genetically programmed to be somewhat vulnerable to fall out as the private ages.

4. Question: Is a hair transplantation agonizing and exactly what about the anesthesia?

Answer: Montoursville, PA cosmetic surgeons and other transplant doctors that depend on date in their technique offer a pain-free experience. The medical professional numbs the scalp during surgery and typically provides the patient a mild sedative. Typically the patient enjoys motion pictures (DVD) throughout the surgical treatment.

5. Question: Will the client miss out on time from his job after surgery?

Response: Most patients will be able to return to operate in 1-2 days after surgery. For look sake the patient might decide to take a couple of additional days off work. Dr. Halby usually doesn’t shave the surrounding hair and for that reason the client can in numerous cases comb his hair in such a manner to conceal the recent hair transplantation.

6. Concern: Can I exercise after surgery?

Answer: Clients are not to do strenuous exercise, taking care with their new grafts for 3-4 days after surgery. Patients are to prevent raising heavy weights for 1 week.

7. Question: Why do ladies lose hair?

Answer: The normal pattern of female pattern baldness is not the like that of male pattern baldness. In Ladies the hair is usually thin over the whole head, although the frontal hairline is generally maintained. Moderate loss of hair of the crown may take place in women, however just seldom does it go totally bald as it often performs in men.

A few of the common reasons for female loss of hair in Montoursville, PA are:

a) Hypothyroidism – low thyroid hormonal agent may cause thinning and/or irregular loss of hair.

b) Telogen effluvium – there is shedding of hair involving the entire scalp. This may be chronic, but on the other hand it could be intense following tension to the body such as high fever, hunger, blood loss, and so on

c) Pregnancy, hormonal modifications, and low estrogen (a hormone that counteracts the balding effect of testosterone).

d) Alopecia areata – a disease of unknown cause that reoccurs repeatedly and leads to an irregular loss of hair to the scalp and/or eyebrow.

e) Loose anagen syndrome – a condition that causes shedding of hair before the hair’s typical growth cydcle is finished.

f) Trichotillomania – a condition where the individual compulsively plucks his own hair resulting in permanent hair loss.

g) Excessive severe chemical hair styling.

h) Androgenetic alopecia – scattered hereditary pattern loss of hair.

i) Traction alopecia – in some cases triggered by duplicated tight braiding.

j) Aging.

8. Does Rogaine (minoxidil) assist with hair loss?

Response: Rogaine may assist somewhat for some individuals (guys or females). Only a 6-12 month trial will tell if it will help you.

9. Does Propecia help?

Answer: Propecia might help somewhat for some males. Only a 6-12 month trial will tell if it will assist you. Propecia is not FDA approved for use in women. Ladies of childbearing age must not take it since there has been some cases of associated birth problems in the male fetus.

Dandruff And Hair LossDandruff And Hair Loss

  • What’s A Hair Transplant in Pocopson PA – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Spring Mills PA – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Camp Hill PA – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Gilbertsville PA – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Elkland PA – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Bensalem PA – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Kingston PA – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Slippery Rock PA – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Muncy PA – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Mount Holly Springs PA – Local Doctors
  • Local Results

    • History of Palmyra


      To Dr. John Palm (1713-1799) is given the credit for the founding of Palmyra. He has been called, and rightly so, Palmyra's First Citizen, because of his prominence as a frontier doctor, a soldier, and as a citizen of long standing in the early community.
    • Lycoming County Obituaries, Lycoming County, Pennsylvania


      Lycoming County Obituaries. The purpose for this page is to provide a place for obituaries that researchers have found along the way. The obituaries posted MUST pertain to Lycomimg County.
    • Authenticating Original Movie Posters - CineMasterpieces


      Original Movie Posters. David A. Lieberman, CineMasterpieces.com . An original movie poster can be defined as: A poster that was issued for a movie by the National Screen Service (NSS), or by a movie studio, or by another company authorized by the studio for display in an actual movie theatre at the time of the films original release.

    Cash & Check Our Montoursville Hair Restoration experts accept all forms of cash and checks payments.

    Credit Card Yes, credit card payment is accepted by our Montoursville experts.

    Offers & Discounts Special offers may be available in Montoursville PA. Ask when you call.

    Other Options Other payment options may be available. Please call for more info.