What’s A Hair Transplant in Montgomery Village MD – Local Doctors

Hair Restoration

(888) 660-8079

Montgomery Village, MD

  • Effective
  • FREE Quote
  • Certified Experts
  • 100% MD Licensed Experts
open 24 hours - 7 days a week

(888) 660-8079

schedule an inspection & free quote

Montgomery Village Hair Restoration411 Reviews.
Affordable, Top Rated, Certified
Montgomery Village Hair Restoration
Montgomery Village, MD 20886 USA
Phone: (888) 660-8079

Call Now

(888) 660-8079

open 24 hours - 7 days a week

Montgomery Village MD 20886 Montgomery Village MD 20886
Home > Maryland > What’s A Hair Transplant in Montgomery Village MD – Local Doctors

1. Question: What is hair transplant or hair restoration surgery in Montgomery Village, Maryland?

Answer: Hair transplantation is the very same thing as hair repair surgery. It is a minor, outpatient surgical procedure, that takes from 4 to 8 hours depending upon the variety of grafts (normally 1000 to 3500 grafts) that are transplanted. Much of the time the patient is simply sitting viewing films while the service technicians cut and prepare the grafts using a microscopic lense. It involves transplanting grafts of hair roots that will grow and stay with the client for the rest of his life. These transplanted grafts are surgically contributed by the client’s own long-term hair location (the sides above and behind the ears, and the back of the head location of the scalp. The hair transplant cosmetic surgeon doesn’t provide the patient any brand-new hair. He re-arranges the client’s hair, filling out the thin sparse areas, providing the client an amazing illusion of more hair!

2. Concern: Does the doctor use “plug” transplants?

Answer: No. The plug transplant approach was done in the 50s, 60s, 70s, and 80s. The plugs were big tuffs of hair, 10 – 30 hairs per tuff. Today the state of the art enables the physician to use follicular unit implants that consists of 1 to 4 hairs per graft. The follicular system graft approach offers the client a natural look and the transplantation is undetectable.

3. Question: Why doesn’t transplanted hair fall out?

Response: The hairs surgically taken from the client’s permanent donor location (sides and back of scalp) are genetically set not to fall out. The hair in the patient’s thinning area (usually the front, mid-scalp, and crown area) is typically genetically set to be rather susceptible to fall out as the specific grows older.

4. Concern: Is a hair transplant painful and what about the anesthesia?

Response: Montgomery Village, MD surgeons and other transplant medical professionals that are up to date in their technique offer a pain-free experience. The doctor numbs the scalp during surgery and usually provides the client a moderate sedative. Generally the patient sees motion pictures (DVD) throughout the surgery.

5. Concern: Will the patient miss out on time from his task after surgical treatment?

Answer: The majority of clients will have the ability to go back to operate in 1-2 days after surgery. For appearance sake the patient might opt to take a few additional days off work. Dr. Halby generally doesn’t shave the surrounding hair and for that reason the client can in most cases comb his hair in such a manner to conceal the recent hair transplant.

6. Question: Can I exercise after surgery?

Answer: Patients are not to do strenuous workout, being cautious with their new grafts for 3-4 days after surgical treatment. Patients are to avoid lifting heavy weights for 1 week.

7. Concern: Why do ladies lose hair?

Answer: The common pattern of female pattern baldness is not the like that of male pattern baldness. In Women the hair is generally thin over the entire head, although the frontal hairline is normally maintained. Moderate hair loss of the crown might occur in females, however just rarely does it go absolutely bald as it regularly does in men.

A few of the typical causes of female hair loss in Montgomery Village, MD are:

a) Hypothyroidism – low thyroid hormone may cause thinning and/or irregular hair loss.

b) Telogen effluvium – there is shedding of hair including the entire scalp. This may be chronic, however on the other hand it might be acute list below tension to the body such as high fever, starvation, blood loss, etc.

c) Pregnancy, hormonal changes, and low estrogen (a hormonal agent that counteracts the balding result of testosterone).

d) Alopecia areata – a disease of unknown cause that reoccurs repeatedly and results in an irregular loss of hair to the scalp and/or eyebrow.

e) Loose anagen syndrome – a condition that triggers shedding of hair before the hair’s normal growth cydcle is finished.

f) Trichotillomania – a condition whereby the individual compulsively plucks his own hair resulting in long-term loss of hair.

g) Excessive severe chemical hair styling.

h) Androgenetic alopecia – diffuse genetic pattern loss of hair.

i) Traction alopecia – often brought on by duplicated tight braiding.

j) Aging.

8. Does Rogaine (minoxidil) assistance with loss of hair?

Answer: Rogaine may assist rather for some individuals (men or women). Just a 6-12 month trial will tell if it will help you.

9. Does Propecia assist?

Answer: Propecia might assist rather for some guys. Just a 6-12 month trial will inform if it will assist you. Propecia is not FDA approved for usage in ladies. Ladies of childbearing age should not take it because there has actually been some cases of associated birth flaws in the male fetus.

Hair Replacement
Procedure
Loss Of Hair In Women

  • What’s A Hair Transplant in Elkton MD – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Gunpowder MD – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Perryville MD – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Brookeville MD – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Ijamsville MD – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Emmitsburg MD – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Lexington Park MD – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Curtis Bay MD – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Mechanicsville MD – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Chestertown MD – Local Doctors
  • Local Results

    • Silver Spring, Maryland - Wikipedia


      Silver Spring is an unincorporated community and census-designated place located inside the Capital Beltway in Montgomery County, Maryland, United States.It had a population of 76,716 according to 2013 estimates by the United States Census Bureau, making it the fourth most populous place in Maryland, after Baltimore, Columbia, and Germantown, and the second largest in Montgomery County after ...
    • Credit Union eligibility: work, school, organization or ...


      Most Marylanders are eligible for SECU membership. See our list of companies, schools, agencies and organizations that comprise SECU's field of membership.
    • Easton Business Management Association - Business Directory


      Competition Photos, Inc. - 35 East Dover Street Easton, MD 21601.Wedding and portrait photography: we do all types of portraits - in our studio or at location of your choice having done over 150 weddings we can provide a program to meet your needs. 30 years experience.
    • Columbia, Maryland - Wikipedia


      Columbia is a census-designated place in Howard County, Maryland, United States, and is one of the principal cities of the Baltimore metropolitan area and the Washington metropolitan area.It is a planned community consisting of 10 self-contained villages. It began with the idea that a city could enhance its residents' quality of life.Creator and developer James W. Rouse saw the new community ...
    • Hairstyle and Appearance Regulations & Discrimination


      Back to list of subjects Back to Legal Publications Menu. Hairstyle and Appearance Regulations & Discrimination. See also: Uniforms, Clothing and Equipment Monthly Law Journal Article: "Grooming and Appearance Rules for Public Safety Workers Part Two - Tattoos, Piercings, Jewelry, Dental Ornamentation, Cosmetics and Religious Headwear," 2007 (2) AELE Mo. L. J. 201.
    • Riverside Health - UM Health Partners - Provider Search


      Use this form to search for providers by specialty, location, or name. You may narrow your search results by entering information in multiple search fields.
    • Orthopedic Specialists of New Jersey


      * A disorder characterized by muscle twitches, cramps, and carpopedal spasm, and when severe, laryngospasm and seizures. This condition is associated with unstable depolarization of axonal membranes, primarily in the peripheral nervous system.
    • List of Companies that Drug Test in Texas – Test Clear


      Thinking about getting a job in Texas but worried about drug testing? Click now to see a complete list of companies that drug test in Texas.
    • Archives - Philly.com


      Archives and past articles from the Philadelphia Inquirer, Philadelphia Daily News, and Philly.com.
    • Rug Book Shop - RBS Catalog


      The Rug Book Shop 2603 Talbot Road Baltimore, Maryland 21216-1621 (410) 367-8194 E-Mail: [email protected] Web Site: www.rugbookshop.com Prices include shipping to customers in the United States by regular mail.

    Cash & Check Our Montgomery Village Hair Restoration experts accept all forms of cash and checks payments.

    Credit Card Yes, credit card payment is accepted by our Montgomery Village experts.

    Offers & Discounts Special offers may be available in Montgomery Village MD. Ask when you call.

    Other Options Other payment options may be available. Please call for more info.