What’s A Hair Transplant in Monroe LA – Local Doctors

Hair Restoration

(888) 660-8079

Monroe, LA

  • Effective
  • FREE Quote
  • Certified Experts
  • 100% LA Licensed Experts
open 24 hours - 7 days a week

(888) 660-8079

schedule an inspection & free quote

Monroe Hair Restoration435 Reviews.
Affordable, Top Rated, Certified
Monroe Hair Restoration
Monroe, LA 71201 USA
Phone: (888) 660-8079

Call Now

(888) 660-8079

open 24 hours - 7 days a week

Monroe LA 71201 Monroe LA 71201
Home > Louisiana > What’s A Hair Transplant in Monroe LA – Local Doctors

1. Question: Exactly what is hair transplant or hair repair surgical treatment in Monroe, Louisiana?

Answer: Hair transplantation is the very same thing as hair restoration surgery. It is a minor, outpatient surgery, that takes from 4 to 8 hours depending on the variety of grafts (usually 1000 to 3500 grafts) that are transplanted. Much of the time the patient is simply sitting seeing movies while the professionals cut and prepare the grafts using a microscopic lense. It involves transplanting grafts of hair roots that will grow and remain with the client for the rest of his life. These transplanted grafts are surgically contributed by the patient’s own irreversible hair location (the sides above and behind the ears, and the back of the head location of the scalp. The hair transplantation surgeon does not provide the patient any brand-new hair. He re-arranges the client’s hair, filling out the thin sporadic locations, offering the client an amazing impression of more hair!

2. Question: Does the physician usage “plug” transplants?

Answer: No. The plug transplant method was carried out in the 50s, 60s, 70s, and 80s. The plugs were big tuffs of hair, 10 – 30 hairs per tuff. Today the state of the art enables the physician to use follicular system grafts that includes 1 to 4 hairs per graft. The follicular unit graft technique provides the patient a natural appearance and the transplant is undetectable.

3. Question: Why doesn’t transplanted hair fall out?

Answer: The hairs surgically drawn from the patient’s irreversible donor area (sides and back of scalp) are genetically configured not to fall out. The hair in the client’s thinning location (normally the front, mid-scalp, and crown location) is typically genetically configured to be somewhat prone to fall out as the private ages.

4. Concern: Is a hair transplantation uncomfortable and what about the anesthesia?

Response: Monroe, LA cosmetic surgeons and other transplant doctors that are up to date in their strategy provide a pain-free experience. The physician numbs the scalp throughout surgical treatment and typically gives the patient a mild sedative. Generally the client enjoys movies (DVD) during the surgical treatment.

5. Question: Will the client miss out on time from his task after surgery?

Answer: The majority of clients will be able to return to work in 1-2 days after surgical treatment. For appearance sake the client might pick to take a couple of extra day of rests work. Dr. Halby usually doesn’t shave the surrounding hair and therefore the patient can in numerous cases comb his hair in such a way to conceal the current hair transplantation.

6. Concern: Can I work out after surgical treatment?

Answer: Patients are not to do exhausting exercise, bewaring with their new grafts for 3-4 days after surgical treatment. Clients are to prevent lifting heavy weights for 1 week.

7. Concern: Why do women lose hair?

Answer: The normal pattern of female pattern baldness is not the same as that of male pattern baldness. In Ladies the hair is generally thin over the entire head, although the frontal hairline is usually protected. Moderate hair loss of the crown might occur in women, however only rarely does it go completely bald as it regularly carries out in guys.

Some of the typical causes of female loss of hair in Monroe, LA are:

a) Hypothyroidism – low thyroid hormone might cause thinning and/or patchy hair loss.

b) Telogen effluvium – there is shedding of hair involving the entire scalp. This might be chronic, but on the other hand it might be severe list below stress to the body such as high fever, hunger, blood loss, etc.

c) Pregnancy, hormonal changes, and low estrogen (a hormone that combats the baldness result of testosterone).

d) Alopecia areata – an illness of unknown cause that reoccurs repeatedly and leads to an irregular loss of hair to the scalp and/or eyebrow.

e) Loose anagen syndrome – a condition that causes shedding of hair before the hair’s regular development cydcle is finished.

f) Trichotillomania – a condition whereby the individual compulsively plucks his own hair resulting in irreversible hair loss.

g) Extreme extreme chemical hair styling.

h) Androgenetic alopecia – scattered hereditary pattern loss of hair.

i) Traction alopecia – in some cases brought on by duplicated tight braiding.

j) Aging.

8. Does Rogaine (minoxidil) assist with hair loss?

Response: Rogaine may help somewhat for some individuals (males or ladies). Only a 6-12 month trial will inform if it will help you.

9. Does Propecia help?

Answer: Propecia may assist somewhat for some males. Only a 6-12 month trial will tell if it will help you. Propecia is not FDA authorized for usage in women. Women of childbearing age ought to not take it due to the fact that there has actually been some cases of associated birth flaws in the male fetus.

Frontal
Baldness
Stop Balding

  • What’s A Hair Transplant in Ruston LA – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Marksville LA – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Barksdale Afb LA – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Blanchard LA – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Destrehan LA – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Winnsboro LA – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Summerfield LA – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Cade LA – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Lutcher LA – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in New Iberia LA – Local Doctors
  • Local Results

    Cash & Check Our Monroe Hair Restoration experts accept all forms of cash and checks payments.

    Credit Card Yes, credit card payment is accepted by our Monroe experts.

    Offers & Discounts Special offers may be available in Monroe LA. Ask when you call.

    Other Options Other payment options may be available. Please call for more info.