What’s A Hair Transplant in Merrick NY – Local Doctors

Hair Restoration

(888) 660-8079

Merrick, NY

  • Effective
  • FREE Quote
  • Certified Experts
  • 100% NY Licensed Experts
open 24 hours - 7 days a week

(888) 660-8079

schedule an inspection & free quote

Merrick Hair Restoration43 Reviews.
Affordable, Top Rated, Certified
Merrick Hair Restoration
Merrick, NY 11566 USA
Phone: (888) 660-8079

Call Now

(888) 660-8079

open 24 hours - 7 days a week

Merrick NY 11566 Merrick NY 11566
Home > New York > What’s A Hair Transplant in Merrick NY – Local Doctors

1. Concern: Exactly what is hair transplantation or hair remediation surgical treatment in Merrick, New York?

Answer: Hair hair transplant is the very same thing as hair remediation surgery. It is a small, outpatient surgical treatment, that takes from 4 to 8 hours depending on the variety of grafts (typically 1000 to 3500 grafts) that are transplanted. Much of the time the patient is simply sitting watching movies while the service technicians cut and prepare the grafts using a microscope. It includes transplanting grafts of hair roots that will grow and remain with the patient for the rest of his life. These transplanted grafts are surgically contributed by the client’s own permanent hair location (the sides above and behind the ears, and the back of the head area of the scalp. The hair transplantation cosmetic surgeon does not provide the patient any brand-new hair. He re-arranges the patient’s hair, filling in the thin sparse locations, giving the patient an incredible impression of more hair!

2. Concern: Does the doctor usage “plug” transplants?

Answer: No. The plug transplant method was done in the 50s, 60s, 70s, and 80s. The plugs were big tuffs of hair, 10 – 30 hairs per tuff. Today the state of the art permits the medical professional to utilize follicular system implants that includes 1 to 4 hairs per graft. The follicular unit graft method offers the client a natural appearance and the transplant is undetectable.

3. Question: Why doesn’t transplanted hair fall out?

Answer: The hairs surgically taken from the client’s irreversible donor area (sides and back of scalp) are genetically programmed not to fall out. The hair in the client’s thinning location (normally the front, mid-scalp, and crown area) is usually genetically set to be somewhat vulnerable to fall out as the specific gets older.

4. Question: Is a hair transplantation unpleasant and exactly what about the anesthesia?

Answer: Merrick, NY surgeons and other transplant physicians that are up to date in their technique provide a pain-free experience. The physician numbs the scalp throughout surgery and usually gives the patient a mild sedative. Normally the client views films (DVD) during the surgery.

5. Question: Will the client miss time from his job after surgical treatment?

Answer: The majority of patients will be able to return to operate in 1-2 days after surgery. For appearance sake the patient may pick to take a few additional days off work. Dr. Halby typically does not shave the surrounding hair and for that reason the patient can in a lot of cases comb his hair in such a way to conceal the current hair transplantation.

6. Question: Can I work out after surgical treatment?

Response: Patients are not to do exhausting workout, being mindful with their new grafts for 3-4 days after surgical treatment. Clients are to prevent lifting heavy weights for 1 week.

7. Concern: Why do ladies lose hair?

Answer: The common pattern of female pattern baldness is not the like that of male pattern baldness. In Ladies the hair is usually thin over the entire head, although the frontal hairline is typically protected. Moderate loss of hair of the crown might take place in ladies, however only hardly ever does it go completely bald as it frequently carries out in men.

Some of the common causes of female hair loss in Merrick, NY are:

a) Hypothyroidism – low thyroid hormonal agent may cause thinning and/or irregular hair loss.

b) Telogen effluvium – there is shedding of hair involving the entire scalp. This might be persistent, however on the other hand it might be intense following tension to the body such as high fever, hunger, blood loss, and so on

c) Pregnancy, hormonal changes, and low estrogen (a hormonal agent that combats the baldness result of testosterone).

d) Alopecia areata – an illness of unknown cause that reoccurs repeatedly and leads to an irregular loss of hair to the scalp and/or eyebrow.

e) Loose anagen syndrome – a condition that causes shedding of hair before the hair’s regular development cydcle is completed.

f) Trichotillomania – a condition where the private compulsively plucks his own hair resulting in permanent hair loss.

g) Excessive severe chemical hair styling.

h) Androgenetic alopecia – scattered genetic pattern hair loss.

i) Traction alopecia – in some cases triggered by repeated tight braiding.

j) Aging.

8. Does Rogaine (minoxidil) assistance with loss of hair?

Response: Rogaine might help rather for some individuals (men or ladies). Only a 6-12 month trial will inform if it will assist you.

9. Does Propecia help?

Answer: Propecia may help somewhat for some men. Just a 6-12 month trial will tell if it will assist you. Propecia is not FDA approved for usage in women. Ladies of childbearing age need to not take it since there has been some cases of associated birth problems in the male fetus.

Herbal Remedy For Hair LossDandruff And Hair Loss

  • What’s A Hair Transplant in Cohoes NY – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Coram NY – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Lakewood NY – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Suffern NY – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Bolton Landing NY – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Red Hook NY – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Ridgewood NY – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Monticello NY – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Fine NY – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Chazy NY – Local Doctors
  • Local Results

    • Hair Restoration of America


      Laser Plus Spa / Hair Restoration 2717 Merrick Rd, Bellmore, NY 11710 Tel: (516) 882-1279. Get started with the first step. Complete and submit form below for more information or an appointment. ... Hair Restoration of America serves all areas of NY and Long Island including:
    • Our Best Merrick, NY Hair Restoration Specialists | Angie ...


      Find Hair Restoration Specialists in Merrick, NY. Read Ratings and Reviews on Merrick, NY Hair Restoration Specialists on Angie’s List so you can pick the right Hair Transplant the first time.
    • Hair Replacement in Merrick, NY - yellowpages.com


      Hair Replacement in Merrick on YP.com. See reviews, photos, directions, phone numbers and more for the best Hair Replacement in Merrick, NY. Start your search by typing in the business name below.
    • Hair Restoration of America


      Hair Restoration of America is proud to have on our team, as a Consultant, Dr. Gary Hitzig. His contribution to the hair restoration industry has been unmatched. Hair restoration is performed in centrally located Bellmore, Long Island.
    • 23 Hair Transplants Providers Near Merrick, New York


      About Hair Transplants. Having a hair transplant can change your whole life and greatly affect your self-confidence in a positive manner. News about Hair Transplants in Merrick
    • Best 30 Hair Restoration in Far Rockaway, NY with Reviews ...


      Hair Restoration in Far Rockaway on YP.com. See reviews, photos, directions, phone numbers and more for the best Hair Replacement in Far Rockaway, NY. Start your search by typing in the business name below.
    • Stem Cell Hair Restoration - Laser Plus Spa


      Our Doctors: The doctors at Hair Restoration of America are tops in both the latest scientific research and the application techniques of ACell hair restoration. Gary Hitzig, MD, FAACS Dr Gary Hitzig is a leading hair restoration specialist and pioneer of ACell vaccination.
    • MAXiM Hair Restoration – New York City


      At MAXIM Hair Restoration, our hair transplant team specializes in performing MEGA Sessions up to 4,000 grafts. This gives you an excellent result in just one session and greater density. At MAXIM Hair Restoration in New York City, we offer a customized solution that is tailored to your hair line, degree of hair loss, and expectations.
    • PRP for Hair Loss - Platelet Rich Plasma | Bernstein Medical


      For the medical treatment of hair loss, practitioners use PRP to stimulate the growth of follicles, thereby reversing the hair miniaturization seen in androgenetic alopecia (common baldness). It is conjectured that the introduction of platelets and white blood cells through platelet rich plasma (PRP) can amplify the body’s naturally-occurring wound healing mechanism.
    • Hair Transplant NYC | Hair Restoration New York


      Bernstein Medical - Center for Hair Restoration Welcome to our state-of-the-art center for hair restoration in New York. We offer the diagnosis and treatment of hair loss for men and women using the most advanced techniques and technologies.

    Cash & Check Our Merrick Hair Restoration experts accept all forms of cash and checks payments.

    Credit Card Yes, credit card payment is accepted by our Merrick experts.

    Offers & Discounts Special offers may be available in Merrick NY. Ask when you call.

    Other Options Other payment options may be available. Please call for more info.