What’s A Hair Transplant in Mcallen TX – Local Doctors

Hair Restoration

(888) 660-8079

Mcallen, TX

  • Effective
  • FREE Quote
  • Certified Experts
  • 100% TX Licensed Experts
open 24 hours - 7 days a week

(888) 660-8079

schedule an inspection & free quote

Mcallen Hair Restoration432 Reviews.
Affordable, Top Rated, Certified
Mcallen Hair Restoration
Mcallen, TX 78501 USA
Phone: (888) 660-8079

Call Now

(888) 660-8079

open 24 hours - 7 days a week

Mcallen TX 78501 Mcallen TX 78501
Home > Texas > What’s A Hair Transplant in Mcallen TX – Local Doctors

1. Concern: Exactly what is hair transplantation or hair repair surgical treatment in Mcallen, Texas?

Answer: Hair transplantation is the very same thing as hair repair surgery. It is a small, outpatient surgical treatment, that takes from 4 to 8 hours depending on the variety of grafts (usually 1000 to 3500 grafts) that are transplanted. Much of the time the client is merely sitting enjoying motion pictures while the service technicians cut and prepare the grafts using a microscopic lense. It involves transplanting grafts of hair roots that will grow and stay with the client for the rest of his life. These transplanted grafts are surgically contributed by the patient’s own permanent hair area (the sides above and behind the ears, and the back of the head area of the scalp. The hair transplantation cosmetic surgeon does not offer the patient any brand-new hair. He re-arranges the client’s hair, completing the thin sporadic locations, giving the client a fantastic impression of more hair!

2. Concern: Does the doctor use “plug” transplants?

Answer: No. The plug transplant approach was carried out in the 50s, 60s, 70s, and 80s. The plugs were large tuffs of hair, 10 – 30 hairs per tuff. Today the state of the art permits the medical professional to utilize follicular system grafts that consists of 1 to 4 hairs per graft. The follicular unit graft technique gives the patient a natural appearance and the transplantation is undetected.

3. Question: Why does not transplanted hair fall out?

Answer: The hairs surgically taken from the client’s long-term donor location (sides and back of scalp) are genetically configured not to fall out. The hair in the patient’s thinning location (normally the front, mid-scalp, and crown location) is typically genetically programmed to be rather prone to fall out as the specific grows older.

4. Question: Is a hair transplant painful and exactly what about the anesthesia?

Response: Mcallen, TX cosmetic surgeons and other transplant physicians that are up to date in their technique offer a pain-free experience. The medical professional numbs the scalp during surgery and generally provides the patient a moderate sedative. Usually the client watches motion pictures (DVD) during the surgical treatment.

5. Question: Will the client miss out on time from his task after surgical treatment?

Answer: Many clients will have the ability to go back to work in 1-2 days after surgery. For appearance sake the patient may opt to take a couple of additional days off work. Dr. Halby typically does not shave the surrounding hair and for that reason the patient can in many cases comb his hair in such a way to hide the current hair transplant.

6. Concern: Can I work out after surgery?

Response: Patients are not to do exhausting exercise, taking care with their new grafts for 3-4 days after surgery. Clients are to prevent raising heavy weights for 1 week.

7. Concern: Why do women lose hair?

Answer: The common pattern of female pattern baldness is not the like that of male pattern baldness. In Females the hair is usually thin over the entire head, although the frontal hairline is typically preserved. Moderate loss of hair of the crown may happen in women, however only hardly ever does it go absolutely bald as it frequently carries out in males.

Some of the common causes of female loss of hair in Mcallen, TX are:

a) Hypothyroidism – low thyroid hormone may trigger thinning and/or patchy loss of hair.

b) Telogen effluvium – there is shedding of hair including the entire scalp. This might be persistent, however on the other hand it might be intense following stress to the body such as high fever, hunger, blood loss, and so on

c) Pregnancy, hormonal changes, and low estrogen (a hormone that combats the balding result of testosterone).

d) Alopecia areata – a disease of unidentified cause that reoccurs repeatedly and leads to an irregular loss of hair to the scalp and/or eyebrow.

e) Loose anagen syndrome – a condition that triggers shedding of hair before the hair’s normal growth cydcle is completed.

f) Trichotillomania – a condition where the individual compulsively plucks his own hair leading to irreversible loss of hair.

g) Extreme harsh chemical hair styling.

h) Androgenetic alopecia – scattered hereditary pattern loss of hair.

i) Traction alopecia – sometimes brought on by repeated tight braiding.

j) Aging.

8. Does Rogaine (minoxidil) assist with hair loss?

Answer: Rogaine may assist somewhat for some individuals (men or ladies). Just a 6-12 month trial will tell if it will help you.

9. Does Propecia assist?

Answer: Propecia may assist somewhat for some guys. Only a 6-12 month trial will inform if it will assist you. Propecia is not FDA approved for usage in ladies. Ladies of childbearing age need to not take it because there has actually been some cases of associated birth defects in the male fetus.

Loss Of
Hair In Women
Laser Hair Therapy

  • What’s A Hair Transplant in Hitchcock TX – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Iowa Park TX – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Raymondville TX – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Trinity TX – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Belton TX – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Sierra Blanca TX – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Louise TX – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in La Salle TX – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Harlingen TX – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Arlington TX – Local Doctors
  • Local Results

    • Home - McAllen Chamber of Commerce


      Join the Chamber. The McAllen Chamber of Commerce is the most active and exciting business networking organization in South Texas and is committed to helping your business expand and grow.
    • The Best Medical Website Design = Inspiration


      The Best Medical Website Design = Inspiration. Vital Element, Inc. has been providing what some have called the "best medical website designs" for doctors and medical specialties for two decades.
    • List of Companies that Drug Test in Texas – Test Clear


      Thinking about getting a job in Texas but worried about drug testing? Click now to see a complete list of companies that drug test in Texas.
    • Union Reporters, a stronger united work force


      Union Reporters offer the best information and opportunities for union members, city and government workers and all military personnel. Join our community.
    • Abilene, Texas - Wikipedia


      Abilene (/ ˈ æ b ɪ l iː n / AB-i-leen) is a city in Taylor and Jones Counties in West Texas, United States.The population was 117,063 according to the 2010 census, making it the 27th-most populous city in the state of Texas.It is the principal city of the Abilene Metropolitan Statistical Area, which had a 2011 estimated population of 166,416. It is the county seat of Taylor County.
    • Painting Contractor | Painting Contractor USA Nationwide ...


      Painting Contractor USA is the leading nationwide painting company that specializes in industrial and commercial facilities. We also specialize in factories and warehouses. We have the expertise to complete all sizes of painting projects. Painting Contractor USA is committed to providing quality painting services with customer satisfaction and dependability that can't be beat.
    • DICKEY’S BARBECUE PIT Closed Location List - UPDATED ...


      DICKEY’S PIT BARBECUE Closed Location List is an interactive and continually updated work-in-progress. Please share information on Dickey’s franchise closures, ownership changes, franchise transfers and reopenings.UPDATED!
    • Corporate Offices Starting With the Letter "A"


      Corporate Offices Starting With the Letter "A" A & J Electrical Services Corporate Office in Houston TX; A & M Limousine Corporate Office in Palm Springs CA
    • Certified Installer | DuPont USA


      > Global Challenges. Our expertise and global reach help promote safety and health for the planet and its inhabitants. > Strategic Priorities Our focus revolves around Agriculture & Nutrition, Advanced Materials and Bio-Based Industrials.
    • Club Directory (Regional) - Auto Clubs, Classic Cars ...


      Locate Auto Clubs for Classic Cars, Marquee Cars and Trucks by Region. The Old Cars Weekly club directory offers the most comprehensive listings.

    Cash & Check Our Mcallen Hair Restoration experts accept all forms of cash and checks payments.

    Credit Card Yes, credit card payment is accepted by our Mcallen experts.

    Offers & Discounts Special offers may be available in Mcallen TX. Ask when you call.

    Other Options Other payment options may be available. Please call for more info.