What’s A Hair Transplant in Madison ME – Local Doctors

Hair Restoration

(888) 660-8079

Madison, ME

  • Effective
  • FREE Quote
  • Certified Experts
  • 100% ME Licensed Experts
open 24 hours - 7 days a week

(888) 660-8079

schedule an inspection & free quote

Madison Hair Restoration429 Reviews.
Affordable, Top Rated, Certified
Madison Hair Restoration
Madison, ME 04950 USA
Phone: (888) 660-8079

Call Now

(888) 660-8079

open 24 hours - 7 days a week

Madison ME 04950 Madison ME 04950
Home > Maine > What’s A Hair Transplant in Madison ME – Local Doctors

1. Concern: Exactly what is hair transplant or hair repair surgery in Madison, Maine?

Answer: Hair hair transplant is the same thing as hair restoration surgery. It is a minor, outpatient surgery, that takes from 4 to 8 hours depending on the variety of grafts (normally 1000 to 3500 grafts) that are transplanted. Much of the time the client is merely sitting enjoying motion pictures while the specialists cut and prepare the grafts using a microscopic lense. It includes transplanting grafts of hair follicles that will grow and remain with the client for the rest of his life. These transplanted grafts are surgically contributed by the client’s own permanent hair area (the sides above and behind the ears, and the back of the head location of the scalp. The hair transplant cosmetic surgeon doesn’t give the client any brand-new hair. He re-arranges the patient’s hair, filling out the thin sporadic areas, providing the patient an incredible illusion of more hair!

2. Concern: Does the doctor usage “plug” transplants?

Answer: No. The plug transplant approach was carried out in the 50s, 60s, 70s, and 80s. The plugs were large tuffs of hair, 10 – 30 hairs per tuff. Today the cutting-edge allows the physician to use follicular system implants that consists of 1 to 4 hairs per graft. The follicular system graft technique offers the client a natural appearance and the hair transplant is undetectable.

3. Question: Why does not transplanted hair fall out?

Answer: The hairs surgically taken from the client’s long-term donor area (sides and back of scalp) are genetically configured not to fall out. The hair in the patient’s thinning area (normally the front, mid-scalp, and crown location) is usually genetically programmed to be somewhat susceptible to fall out as the individual ages.

4. Concern: Is a hair transplantation painful and what about the anesthesia?

Response: Madison, ME cosmetic surgeons and other transplant physicians that depend on date in their strategy provide a pain-free experience. The doctor numbs the scalp during surgical treatment and usually offers the patient a moderate sedative. Generally the client watches movies (DVD) during the surgical treatment.

5. Question: Will the patient miss time from his task after surgery?

Response: Many patients will be able to go back to operate in 1-2 days after surgery. For look sake the patient might pick to take a few extra days off work. Dr. Halby usually doesn’t shave the surrounding hair and therefore the client can in lots of cases comb his hair in such a manner to hide the recent hair transplant.

6. Concern: Can I exercise after surgical treatment?

Answer: Clients are not to do strenuous workout, bewaring with their brand-new grafts for 3-4 days after surgical treatment. Patients are to avoid lifting heavy weights for 1 week.

7. Concern: Why do females lose hair?

Answer: The common pattern of female pattern baldness is not the exact same as that of male pattern baldness. In Women the hair is generally thin over the entire head, although the frontal hairline is normally maintained. Moderate hair loss of the crown might occur in females, but just hardly ever does it go totally bald as it frequently does in guys.

Some of the typical reasons for female hair loss in Madison, ME are:

a) Hypothyroidism – low thyroid hormone may trigger thinning and/or irregular loss of hair.

b) Telogen effluvium – there is shedding of hair including the whole scalp. This might be chronic, but on the other hand it might be intense list below tension to the body such as high fever, starvation, blood loss, etc.

c) Pregnancy, hormone changes, and low estrogen (a hormonal agent that counteracts the baldness effect of testosterone).

d) Alopecia areata – an illness of unknown cause that comes and goes repeatedly and leads to an irregular hair loss to the scalp and/or eyebrow.

e) Loose anagen syndrome – a condition that triggers shedding of hair prior to the hair’s typical growth cydcle is finished.

f) Trichotillomania – a condition where the private compulsively plucks his own hair leading to long-term hair loss.

g) Extreme extreme chemical hair styling.

h) Androgenetic alopecia – scattered genetic pattern loss of hair.

i) Traction alopecia – in some cases caused by duplicated tight braiding.

j) Aging.

8. Does Rogaine (minoxidil) aid with loss of hair?

Answer: Rogaine might help somewhat for some people (males or females). Only a 6-12 month trial will tell if it will assist you.

9. Does Propecia assist?

Answer: Propecia may assist rather for some men. Only a 6-12 month trial will inform if it will help you. Propecia is not FDA authorized for usage in females. Females of childbearing age ought to not take it since there has been some cases of associated abnormality in the male fetus.

Men’s
Hair Transplant Surgery Cost
Frontal Baldness

  • What’s A Hair Transplant in Peaks Island ME – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Caribou ME – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in New Gloucester ME – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Palmyra ME – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Livermore ME – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Hartland ME – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Dennysville ME – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Oxford ME – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Kittery ME – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Patten ME – Local Doctors
  • Local Results

    Cash & Check Our Madison Hair Restoration experts accept all forms of cash and checks payments.

    Credit Card Yes, credit card payment is accepted by our Madison experts.

    Offers & Discounts Special offers may be available in Madison ME. Ask when you call.

    Other Options Other payment options may be available. Please call for more info.