What’s A Hair Transplant in Louisa KY – Local Doctors

Hair Restoration

(888) 660-8079

Louisa, KY

  • Effective
  • FREE Quote
  • Certified Experts
  • 100% KY Licensed Experts
open 24 hours - 7 days a week

(888) 660-8079

schedule an inspection & free quote

Louisa Hair Restoration47 Reviews.
Affordable, Top Rated, Certified
Louisa Hair Restoration
Louisa, KY 41230 USA
Phone: (888) 660-8079

Call Now

(888) 660-8079

open 24 hours - 7 days a week

Louisa KY 41230 Louisa KY 41230
Home > Kentucky > What’s A Hair Transplant in Louisa KY – Local Doctors

1. Concern: Exactly what is hair transplant or hair repair surgical treatment in Louisa, Kentucky?

Answer: Hair transplantation is the very same thing as hair repair surgery. It is a minor, outpatient surgical procedure, that takes from 4 to 8 hours depending on the variety of grafts (typically 1000 to 3500 grafts) that are transplanted. Much of the time the client is simply sitting seeing films while the specialists cut and prepare the grafts utilizing a microscope. It involves transplanting grafts of hair roots that will grow and stay with the client for the rest of his life. These transplanted grafts are surgically donated by the client’s own long-term hair area (the sides above and behind the ears, and the back of the head location of the scalp. The hair transplant cosmetic surgeon doesn’t provide the client any brand-new hair. He re-arranges the client’s hair, filling out the thin sparse locations, providing the client an amazing impression of more hair!

2. Concern: Does the medical professional use “plug” transplants?

Answer: No. The plug transplant approach was done in the 50s, 60s, 70s, and 80s. The plugs were big tuffs of hair, 10 – 30 hairs per tuff. Today the state of the art allows the medical professional to utilize follicular unit grafts that consists of 1 to 4 hairs per graft. The follicular unit graft method offers the client a natural look and the hair transplant is undetected.

3. Question: Why does not transplanted hair fall out?

Answer: The hairs surgically taken from the patient’s irreversible donor location (sides and back of scalp) are genetically set not to fall out. The hair in the patient’s thinning location (typically the front, mid-scalp, and crown location) is typically genetically set to be somewhat prone to fall out as the specific grows older.

4. Concern: Is a hair transplantation unpleasant and exactly what about the anesthesia?

Answer: Louisa, KY surgeons and other transplant physicians that are up to date in their technique provide a pain-free experience. The medical professional numbs the scalp during surgical treatment and typically gives the patient a moderate sedative. Typically the client watches motion pictures (DVD) during the surgical treatment.

5. Question: Will the client miss time from his job after surgical treatment?

Answer: Most clients will be able to go back to work in 1-2 days after surgical treatment. For appearance sake the patient might opt to take a few extra days off work. Dr. Halby generally does not shave the surrounding hair and for that reason the client can in lots of cases comb his hair in such a way to hide the recent hair transplantation.

6. Question: Can I exercise after surgery?

Response: Clients are not to do difficult exercise, being mindful with their brand-new grafts for 3-4 days after surgery. Clients are to avoid lifting heavy weights for 1 week.

7. Question: Why do ladies lose hair?

Response: The common pattern of female pattern baldness is not the same as that of male pattern baldness. In Women the hair is usually thin over the entire head, although the frontal hairline is usually preserved. Moderate hair loss of the crown may occur in females, but only seldom does it go totally bald as it frequently carries out in men.

Some of the typical causes of female hair loss in Louisa, KY are:

a) Hypothyroidism – low thyroid hormone may cause thinning and/or patchy hair loss.

b) Telogen effluvium – there is shedding of hair including the entire scalp. This might be chronic, however on the other hand it could be intense list below tension to the body such as high fever, starvation, blood loss, etc.

c) Pregnancy, hormone modifications, and low estrogen (a hormone that counteracts the balding impact of testosterone).

d) Alopecia areata – an illness of unknown cause that comes and goes repeatedly and leads to a patchy hair loss to the scalp and/or eyebrow.

e) Loose anagen syndrome – a condition that triggers shedding of hair prior to the hair’s typical growth cydcle is completed.

f) Trichotillomania – a condition whereby the individual compulsively plucks his own hair leading to irreversible hair loss.

g) Excessive severe chemical hair styling.

h) Androgenetic alopecia – diffuse hereditary pattern loss of hair.

i) Traction alopecia – often triggered by repeated tight braiding.

j) Aging.

8. Does Rogaine (minoxidil) assist with hair loss?

Answer: Rogaine might help rather for some people (males or females). Just a 6-12 month trial will tell if it will assist you.

9. Does Propecia help?

Answer: Propecia might assist somewhat for some males. Only a 6-12 month trial will inform if it will assist you. Propecia is not FDA authorized for use in women. Women of childbearing age need to not take it due to the fact that there has been some cases of associated birth defects in the male fetus.

Herbal Remedy For Hair LossStop Balding

  • What’s A Hair Transplant in Crestwood KY – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Washington KY – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Wilmore KY – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Madisonville KY – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Dawson Springs KY – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Evarts KY – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Beverly KY – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in East Bernstadt KY – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Richmond KY – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Greenup KY – Local Doctors
  • Local Results

    • Index Kl-Ky


      Rulers Index Kl-Ky Klaasesz, Jan (b. Feb. 5, 1907, IJlst, Friesland, Netherlands - d. Nov. 29, 1997, Voorschoten, Zuid-Holland), governor of Suriname (1949-56) and ...
    • New Haven, Kentucky > Business Industries: Yellow Pages ...


      Choose an Industry In New Haven You can add a business for just $49.95 per year. To add a business please submit your business info here.
    • Painting Contractor | Painting Contractor USA Nationwide ...


      Painting Contractor USA official website. Includes information on the industrial and commercial nationwide services that the painting contractor offers.
    • Environmental Contaminants Mapper: Home


      WARNING: You are using an old browser version and, therefore, some of the features of this application may not function properly.Please update your version of ...
    • Executive Residence - Wikipedia


      The Executive Residence is the central building of the White House complex located between the East Wing and West Wing.It is the most recognizable part of the complex, being the actual "house" part of the White House. This central building, first constructed from 1792 to 1800, is home to the President of the United States and the First Family.The Executive Residence primarily occupies four ...
    • Emigrants to Oregon In 1844


      Pioneers to Oregon In 1844. c ompiled by Stephenie Flora oregonpioneers.com copyright 2017 . Following is a list for the emigration of 1844.
    • HistoricalShop.com--Confederate Documents


      The Civil War Confederate Documents/Letters: 3010A - D. H. ANDERSON OF RICHMOND PHOTOGRAPHER, Postal envelope, CW period.Embossed with the logo of that Richmond photographer, goldenrod paper envelope.
    • HistoricalShop.com--African American History and Slavery Items


      Black History : 3121 - A WONDERFUL ACCOUNT OF THE CITY OF NEW ORLEANS IN 1848, NEGROES SELLING THEIR WARES IN THE STREETS, February 26th, 1848, folded letter sheet mailed from New Orleans upriver to Princeton, Illinois, March 1st black cancellation, large black 10 showing postage paid, from cousin Sarah, 3 plus long pages in ink.
    • R - Obituaries - klein-shiflett.com


      Obituaries R. M. SHIFLETT JR. The Star-Telegram, Fort Worth, TX, Sep. 2, 2007 Dr. R. M. Shiflett Jr. died Saturday, Sept. 22, 2007. Service: 1 p.m. Monday, United ...
    • 10,000 Famous Freemasons by William R. Denslow - Volume 3 ...


      K . Carl Kaas Norwegian lawyer and grand master of the Grand Lodge of Norway since 1957. b. in 1884. He played an important part in securing the return of the many valuable articles and library belonging to the grand lodge which had been removed by the Germans during WWII.

    Cash & Check Our Louisa Hair Restoration experts accept all forms of cash and checks payments.

    Credit Card Yes, credit card payment is accepted by our Louisa experts.

    Offers & Discounts Special offers may be available in Louisa KY. Ask when you call.

    Other Options Other payment options may be available. Please call for more info.