What’s A Hair Transplant in Liberty IL – Local Doctors

Hair Restoration

(888) 660-8079

Liberty, IL

  • Effective
  • FREE Quote
  • Certified Experts
  • 100% IL Licensed Experts
open 24 hours - 7 days a week

(888) 660-8079

schedule an inspection & free quote

Liberty Hair Restoration46 Reviews.
Affordable, Top Rated, Certified
Liberty Hair Restoration
Liberty, IL 62347 USA
Phone: (888) 660-8079

Call Now

(888) 660-8079

open 24 hours - 7 days a week

Liberty IL 62347 Liberty IL 62347
Home > Illinois > What’s A Hair Transplant in Liberty IL – Local Doctors

1. Question: Exactly what is hair transplant or hair repair surgery in Liberty, Illinois?

Answer: Hair transplant is the same thing as hair remediation surgical treatment. It is a small, outpatient surgical treatment, that takes from 4 to 8 hours depending on the variety of grafts (typically 1000 to 3500 grafts) that are transplanted. Much of the time the patient is merely sitting watching films while the technicians cut and prepare the grafts using a microscopic lense. It includes transplanting grafts of hair roots that will grow and remain with the patient for the rest of his life. These transplanted grafts are surgically donated by the client’s own long-term hair area (the sides above and behind the ears, and the back of the head area of the scalp. The hair transplant surgeon does not give the patient any new hair. He re-arranges the client’s hair, completing the thin sporadic areas, giving the client an incredible impression of more hair!

2. Question: Does the doctor use “plug” transplants?

Answer: No. The plug transplant technique was carried out in the 50s, 60s, 70s, and 80s. The plugs were big tuffs of hair, 10 – 30 hairs per tuff. Today the state of the art enables the medical professional to use follicular unit grafts that consists of 1 to 4 hairs per graft. The follicular unit graft method gives the patient a natural appearance and the transplantation is undetectable.

3. Question: Why doesn’t transplanted hair fall out?

Answer: The hairs surgically taken from the patient’s irreversible donor area (sides and back of scalp) are genetically set not to fall out. The hair in the client’s thinning location (generally the front, mid-scalp, and crown area) is generally genetically configured to be somewhat prone to fall out as the individual gets older.

4. Question: Is a hair transplant painful and exactly what about the anesthesia?

Response: Liberty, IL cosmetic surgeons and other transplant physicians that are up to date in their method offer a pain-free experience. The doctor numbs the scalp throughout surgical treatment and normally gives the patient a moderate sedative. Normally the patient watches motion pictures (DVD) throughout the surgery.

5. Question: Will the client miss time from his job after surgical treatment?

Answer: Most clients will have the ability to go back to work in 1-2 days after surgical treatment. For look sake the patient might decide to take a few extra day of rests work. Dr. Halby normally does not shave the surrounding hair and therefore the patient can in lots of cases comb his hair in such a way to conceal the recent hair transplantation.

6. Concern: Can I exercise after surgery?

Response: Patients are not to do laborious exercise, being cautious with their new grafts for 3-4 days after surgery. Patients are to prevent lifting heavy weights for 1 week.

7. Question: Why do women lose hair?

Answer: The typical pattern of female pattern baldness is not the like that of male pattern baldness. In Females the hair is usually thin over the entire head, although the frontal hairline is usually preserved. Moderate hair loss of the crown might happen in ladies, but just rarely does it go completely bald as it regularly does in men.

A few of the common causes of female hair loss in Liberty, IL are:

a) Hypothyroidism – low thyroid hormonal agent might trigger thinning and/or irregular loss of hair.

b) Telogen effluvium – there is shedding of hair involving the entire scalp. This might be persistent, but on the other hand it might be intense list below tension to the body such as high fever, starvation, blood loss, etc.

c) Pregnancy, hormonal modifications, and low estrogen (a hormone that combats the baldness impact of testosterone).

d) Alopecia areata – a disease of unidentified cause that reoccurs repeatedly and leads to a patchy hair loss to the scalp and/or eyebrow.

e) Loose anagen syndrome – a condition that causes shedding of hair prior to the hair’s normal development cydcle is completed.

f) Trichotillomania – a condition where the individual compulsively plucks his own hair resulting in irreversible loss of hair.

g) Extreme severe chemical hair styling.

h) Androgenetic alopecia – diffuse genetic pattern hair loss.

i) Traction alopecia – often triggered by duplicated tight braiding.

j) Aging.

8. Does Rogaine (minoxidil) assist with hair loss?

Answer: Rogaine might help somewhat for some individuals (men or ladies). Only a 6-12 month trial will tell if it will help you.

9. Does Propecia help?

Answer: Propecia might assist rather for some guys. Just a 6-12 month trial will tell if it will help you. Propecia is not FDA authorized for use in women. Women of childbearing age should not take it since there has actually been some cases of associated abnormality in the male fetus.

Laser Hair CombHair Replacement Service

  • What’s A Hair Transplant in Rockton IL – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Murphysboro IL – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Stone Park IL – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Paw Paw IL – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Fillmore IL – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Belleville IL – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Albion IL – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Godfrey IL – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Hillsboro IL – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Teutopolis IL – Local Doctors
  • Local Results

    • PRP Hair Restoration Liberty Lake WA | Hair Regrowth ...


      Thinning hair can make any man or woman feel self-conscious about not having the thick hair they once had. With hair restoration treatments at Sarah Hamilton FACE, you can feel confident about the appearance of your hair.
    • North Shore Hair Transplant Specialists - Home


      Dr. Richard Keller is a premier provider of medical and surgical, (FUT & FUE), hair restoration services in Chicago and surrounding areas. Dr. Richard Keller is a Fellow of the International Society of Hair Restoration Surgery and a Diplomat of the American Board of Hair Restoration Surgery.
    • Restore Hair - Official Site


      RESTORE Hair is Chicago's leader in hair restoration and hair transplantation for both men and women. Our F.U.E method is a permanent, safe & pain-free way to regrow your hair with no scar or stitches. We also offer non-surgical options. See why Brian Urlacher and thousands more have chosen RESTORE.
    • Home | A Total Look Hair Design, Inc. | Wigs Lake County IL


      Our Wigs and Hair Pieces allow you the freedom to live a full active life. Our products are of the highest quality and our friendly, personal and confidential service is our trademark.
    • Hair Restoration PRP Schaumburg, IL | Skin Rejuvenation


      Hair Restoration/PRP Schaumburg, IL. ... Because the majority of people experiencing hair loss would like to avoid the invasive hair restoration options available today, finding the best noninvasive hair restoration is often a top goal. PRP.
    • Hair Restoration | Chicago Hair Transplant Clinic ...


      Vladimir Panine, MD and Chicago Hair Transplant Clinic are recognized leaders in hair transplantation surgery, a natural and permanent solution to hair loss. Offering patients ultra-refined follicular unit hair transplants as well as follicular unit extraction, or FUE hair restoration surgery. Located in Chicago.
    • Richard S. Keller M.D., ABHRS, FISHRS Hair Transplant ...


      Dr. Keller of North Shore Hair Transplant Specialists has over 13 years of experience in hair transplantation and performs hair transplants exclusively at his clinic located in Chicago, IL. Why Dr. Keller is recommended.

    Cash & Check Our Liberty Hair Restoration experts accept all forms of cash and checks payments.

    Credit Card Yes, credit card payment is accepted by our Liberty experts.

    Offers & Discounts Special offers may be available in Liberty IL. Ask when you call.

    Other Options Other payment options may be available. Please call for more info.