What’s A Hair Transplant in Lewisville TX – Local Doctors

Hair Restoration

(888) 660-8079

Lewisville, TX

  • Effective
  • FREE Quote
  • Certified Experts
  • 100% TX Licensed Experts
open 24 hours - 7 days a week

(888) 660-8079

schedule an inspection & free quote

Lewisville Hair Restoration424 Reviews.
Affordable, Top Rated, Certified
Lewisville Hair Restoration
Lewisville, TX 75029 USA
Phone: (888) 660-8079

Call Now

(888) 660-8079

open 24 hours - 7 days a week

Lewisville TX 75029 Lewisville TX 75029
Home > Texas > What’s A Hair Transplant in Lewisville TX – Local Doctors

1. Concern: What is hair transplantation or hair restoration surgical treatment in Lewisville, Texas?

Response: Hair hair transplant is the same thing as hair remediation surgery. It is a small, outpatient surgical treatment, that draws from 4 to 8 hours depending upon the number of grafts (normally 1000 to 3500 grafts) that are transplanted. Much of the time the patient is simply sitting seeing films while the specialists cut and prepare the grafts utilizing a microscopic lense. It involves transplanting grafts of hair follicles that will grow and remain with the patient for the rest of his life. These transplanted grafts are surgically contributed by the client’s own long-term hair location (the sides above and behind the ears, and the back of the head location of the scalp. The hair transplantation surgeon does not offer the client any new hair. He re-arranges the client’s hair, filling out the thin sparse locations, giving the patient an incredible illusion of more hair!

2. Question: Does the medical professional use “plug” transplants?

Answer: No. The plug transplant method was carried out in the 50s, 60s, 70s, and 80s. The plugs were large tuffs of hair, 10 – 30 hairs per tuff. Today the cutting-edge enables the doctor to use follicular system implants that consists of 1 to 4 hairs per graft. The follicular unit graft method gives the client a natural look and the transplantation is undetected.

3. Concern: Why doesn’t transplanted hair fall out?

Answer: The hairs surgically drawn from the patient’s permanent donor area (sides and back of scalp) are genetically programmed not to fall out. The hair in the patient’s thinning area (normally the front, mid-scalp, and crown area) is generally genetically configured to be somewhat vulnerable to fall out as the individual grows older.

4. Concern: Is a hair transplant agonizing and exactly what about the anesthesia?

Answer: Lewisville, TX surgeons and other transplant medical professionals that depend on date in their technique supply a pain-free experience. The medical professional numbs the scalp throughout surgery and generally gives the patient a moderate sedative. Usually the patient watches motion pictures (DVD) during the surgical treatment.

5. Concern: Will the patient miss time from his job after surgery?

Response: The majority of clients will be able to go back to operate in 1-2 days after surgical treatment. For appearance sake the client may decide to take a few extra days off work. Dr. Halby normally does not shave the surrounding hair and for that reason the client can in a lot of cases comb his hair in such a manner to conceal the recent hair transplantation.

6. Question: Can I work out after surgical treatment?

Answer: Clients are not to do laborious exercise, taking care with their new grafts for 3-4 days after surgery. Clients are to prevent raising heavy weights for 1 week.

7. Question: Why do women lose hair?

Answer: The common pattern of female pattern baldness is not the very same as that of male pattern baldness. In Ladies the hair is typically thin over the entire head, although the frontal hairline is typically preserved. Moderate loss of hair of the crown may occur in women, but only seldom does it go totally bald as it frequently does in males.

A few of the common causes of female loss of hair in Lewisville, TX are:

a) Hypothyroidism – low thyroid hormone might cause thinning and/or patchy loss of hair.

b) Telogen effluvium – there is shedding of hair including the entire scalp. This might be chronic, but on the other hand it could be severe following tension to the body such as high fever, starvation, blood loss, etc.

c) Pregnancy, hormone modifications, and low estrogen (a hormone that combats the balding result of testosterone).

d) Alopecia areata – an illness of unidentified cause that comes and goes repeatedly and results in a patchy loss of hair to the scalp and/or eyebrow.

e) Loose anagen syndrome – a condition that causes shedding of hair before the hair’s typical development cydcle is finished.

f) Trichotillomania – a condition where the specific compulsively plucks his own hair resulting in permanent loss of hair.

g) Excessive severe chemical hair styling.

h) Androgenetic alopecia – scattered genetic pattern loss of hair.

i) Traction alopecia – sometimes brought on by repeated tight braiding.

j) Aging.

8. Does Rogaine (minoxidil) aid with hair loss?

Answer: Rogaine might assist somewhat for some individuals (males or ladies). Just a 6-12 month trial will inform if it will assist you.

9. Does Propecia assist?

Answer: Propecia may help rather for some guys. Only a 6-12 month trial will tell if it will assist you. Propecia is not FDA approved for use in women. Females of childbearing age should not take it due to the fact that there has been some cases of associated birth defects in the male fetus.

Men’s
Hair Transplant Surgery Cost
Men Hair Transplant

  • What’s A Hair Transplant in Navasota TX – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Scurry TX – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in La Pryor TX – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Holland TX – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Alief TX – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Miami TX – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Elm Mott TX – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Waco TX – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in San Angelo TX – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Chandler TX – Local Doctors
  • Local Results

    • Dallas Metroplex Hair Salons and Stylists - afrohair


      Addison, Texas AHead Of Hair Salon Stylist: Wendy Bradley 214 649-7199 15402 Addison Rd #A Addison, Texas (map & directions) www.aheadofhairsalon.com Specializing In (WEAVING, FUSION EXTENSION STRAND BY STRAND , NET WEAVING HEALTHY HAIR CARE, SHORT STYLE, CUTS, COLORS Submitted Friday, October 9, 2015 at 12:33
    • DreamWash Auto Spa - Lewisville, TX - Yelp


      32 reviews of DreamWash Auto Spa "DreamWash Auto Spa is a first class operation all the way around. The DreamWash tunnel, detail services and customer service are all top-notch. I have the platinum unlimited pass and I use it once a week…
    • List of Companies that Drug Test in Texas – Test Clear


      Thinking about getting a job in Texas but worried about drug testing? Click now to see a complete list of companies that drug test in Texas.
    • Flower Mound Dermatology - Flower Mound, TX - Yelp


      9 reviews of Flower Mound Dermatology "Ray Vaughn, P.A.-C I've seen Ray several times over the past year. I have to say he is one of the most caring, compassionate professional healthcare professional I've ever visited. His bedside manor is…
    • Amarillo, Texas (TX) profile: population, maps, real ...


      According to our research of Texas and other state lists there were 786 registered sex offenders living in Amarillo, Texas as of December 06, 2018. The ratio of number of residents in Amarillo to the number of sex offenders is 252 to 1. Median real estate property taxes paid for housing units with ...
    • Dallas, TX Businesses For Sale - BizBuySell.com


      Find the Dallas, TX business opportunity that’s right for you on BizBuySell. We have a variety of Dallas business opportunities currently for sale like coin laundries, bakeries, retail shops, websites and many more!
    • Union Reporters, a stronger united work force


      Union Reporters offer the best information and opportunities for union members, city and government workers and all military personnel. Join our community.
    • Abilene, Texas - Wikipedia


      Abilene (/ ˈ æ b ɪ l iː n / AB-i-leen) is a city in Taylor and Jones Counties in West Texas, United States.The population was 117,063 according to the 2010 census, making it the 27th-most populous city in the state of Texas.It is the principal city of the Abilene Metropolitan Statistical Area, which had a 2011 estimated population of 166,416. It is the county seat of Taylor County.
    • Texas Businesses For Sale - BizBuySell.com


      Browse through Texas businesses for sale on BizBuySell. View a variety of Texas business opportunities from small home based businesses to established high cash flow businesses, and find the right business for sale in Texas today!
    • DICKEY’S BARBECUE PIT Closed Location List - UPDATED ...


      DICKEY’S PIT BARBECUE Closed Location List is an interactive and continually updated work-in-progress. Please share information on Dickey’s franchise closures, ownership changes, franchise transfers and reopenings.UPDATED!

    Cash & Check Our Lewisville Hair Restoration experts accept all forms of cash and checks payments.

    Credit Card Yes, credit card payment is accepted by our Lewisville experts.

    Offers & Discounts Special offers may be available in Lewisville TX. Ask when you call.

    Other Options Other payment options may be available. Please call for more info.