What’s A Hair Transplant in Larkspur CO – Local Doctors

Hair Restoration

(888) 660-8079

Larkspur, CO

  • Effective
  • FREE Quote
  • Certified Experts
  • 100% CO Licensed Experts
open 24 hours - 7 days a week

(888) 660-8079

schedule an inspection & free quote

Larkspur Hair Restoration49 Reviews.
Affordable, Top Rated, Certified
Larkspur Hair Restoration
Larkspur, CO 80118 USA
Phone: (888) 660-8079

Call Now

(888) 660-8079

open 24 hours - 7 days a week

Larkspur CO 80118 Larkspur CO 80118
Home > Colorado > What’s A Hair Transplant in Larkspur CO – Local Doctors

1. Concern: What is hair transplantation or hair restoration surgery in Larkspur, Colorado?

Answer: Hair transplantation is the same thing as hair remediation surgery. It is a minor, outpatient surgery, that takes from 4 to 8 hours depending on the variety of grafts (typically 1000 to 3500 grafts) that are transplanted. Much of the time the client is merely sitting enjoying movies while the specialists cut and prepare the grafts using a microscope. It involves transplanting grafts of hair follicles that will grow and stay with the client for the rest of his life. These transplanted grafts are surgically donated by the client’s own long-term hair location (the sides above and behind the ears, and the back of the head area of the scalp. The hair transplant surgeon doesn’t offer the client any new hair. He re-arranges the patient’s hair, completing the thin sporadic areas, offering the patient an incredible impression of more hair!

2. Concern: Does the doctor use “plug” transplants?

Answer: No. The plug transplant method was carried out in the 50s, 60s, 70s, and 80s. The plugs were big tuffs of hair, 10 – 30 hairs per tuff. Today the state of the art allows the physician to utilize follicular unit grafts that includes 1 to 4 hairs per graft. The follicular system graft approach offers the client a natural look and the hair transplant is undetected.

3. Question: Why doesn’t transplanted hair fall out?

Answer: The hairs surgically taken from the client’s long-term donor area (sides and back of scalp) are genetically set not to fall out. The hair in the client’s thinning area (typically the front, mid-scalp, and crown location) is generally genetically configured to be somewhat vulnerable to fall out as the individual ages.

4. Concern: Is a hair transplantation unpleasant and exactly what about the anesthesia?

Answer: Larkspur, CO cosmetic surgeons and other transplant medical professionals that are up to date in their method provide a pain-free experience. The physician numbs the scalp during surgical treatment and usually offers the client a moderate sedative. Normally the client sees movies (DVD) during the surgical treatment.

5. Question: Will the client miss out on time from his task after surgical treatment?

Answer: Many clients will have the ability to return to work in 1-2 days after surgery. For appearance sake the client may select to take a couple of extra days off work. Dr. Halby normally does not shave the surrounding hair and therefore the client can oftentimes comb his hair in such a manner to hide the current hair transplantation.

6. Question: Can I exercise after surgical treatment?

Answer: Clients are not to do laborious exercise, being careful with their new grafts for 3-4 days after surgical treatment. Patients are to prevent lifting heavy weights for 1 week.

7. Concern: Why do ladies lose hair?

Answer: The typical pattern of female pattern baldness is not the same as that of male pattern baldness. In Women the hair is usually thin over the entire head, although the frontal hairline is usually protected. Moderate loss of hair of the crown may occur in females, but only rarely does it go completely bald as it often carries out in guys.

A few of the typical reasons for female hair loss in Larkspur, CO are:

a) Hypothyroidism – low thyroid hormonal agent may trigger thinning and/or patchy hair loss.

b) Telogen effluvium – there is shedding of hair involving the entire scalp. This may be chronic, however on the other hand it might be intense following stress to the body such as high fever, starvation, blood loss, and so on

c) Pregnancy, hormone changes, and low estrogen (a hormone that neutralizes the baldness impact of testosterone).

d) Alopecia areata – a disease of unknown cause that comes and goes consistently and leads to an irregular hair loss to the scalp and/or eyebrow.

e) Loose anagen syndrome – a condition that causes shedding of hair prior to the hair’s regular development cydcle is completed.

f) Trichotillomania – a condition where the specific compulsively plucks his own hair resulting in irreversible hair loss.

g) Extreme harsh chemical hair styling.

h) Androgenetic alopecia – diffuse hereditary pattern loss of hair.

i) Traction alopecia – in some cases brought on by repeated tight braiding.

j) Aging.

8. Does Rogaine (minoxidil) aid with loss of hair?

Response: Rogaine might assist somewhat for some people (men or females). Just a 6-12 month trial will tell if it will assist you.

9. Does Propecia assist?

Answer: Propecia might assist somewhat for some men. Just a 6-12 month trial will tell if it will assist you. Propecia is not FDA authorized for use in ladies. Females of childbearing age must not take it since there has been some cases of associated birth defects in the male fetus.

Male Hair RestorationStress And Hair
Loss

  • What’s A Hair Transplant in Oak Creek CO – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Eldorado Springs CO – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Dacono CO – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Shawnee CO – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Frisco CO – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Vilas CO – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Center CO – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Loveland CO – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Ward CO – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Woody Creek CO – Local Doctors
  • Local Results

    Cash & Check Our Larkspur Hair Restoration experts accept all forms of cash and checks payments.

    Credit Card Yes, credit card payment is accepted by our Larkspur experts.

    Offers & Discounts Special offers may be available in Larkspur CO. Ask when you call.

    Other Options Other payment options may be available. Please call for more info.