What’s A Hair Transplant in Lakeville MA – Local Doctors

Hair Restoration

(888) 660-8079

Lakeville, MA

  • Effective
  • FREE Quote
  • Certified Experts
  • 100% MA Licensed Experts
open 24 hours - 7 days a week

(888) 660-8079

schedule an inspection & free quote

Lakeville Hair Restoration411 Reviews.
Affordable, Top Rated, Certified
Lakeville Hair Restoration
Lakeville, MA 02347 USA
Phone: (888) 660-8079

Call Now

(888) 660-8079

open 24 hours - 7 days a week

Lakeville MA 02347 Lakeville MA 02347
Home > Massachusetts > What’s A Hair Transplant in Lakeville MA – Local Doctors

1. Question: Exactly what is hair transplant or hair restoration surgery in Lakeville, Massachusetts?

Answer: Hair transplantation is the same thing as hair repair surgical treatment. It is a small, outpatient surgery, that takes from 4 to 8 hours depending on the number of grafts (normally 1000 to 3500 grafts) that are transplanted. Much of the time the client is merely sitting enjoying films while the specialists cut and prepare the grafts using a microscope. It involves transplanting grafts of hair roots that will grow and stay with the client for the rest of his life. These transplanted grafts are surgically donated by the client’s own permanent hair location (the sides above and behind the ears, and the back of the head location of the scalp. The hair transplantation surgeon doesn’t offer the client any brand-new hair. He re-arranges the patient’s hair, completing the thin sparse areas, giving the patient an amazing illusion of more hair!

2. Concern: Does the medical professional usage “plug” transplants?

Response: No. The plug transplant method was carried out in the 50s, 60s, 70s, and 80s. The plugs were big tuffs of hair, 10 – 30 hairs per tuff. Today the cutting-edge enables the medical professional to utilize follicular unit grafts that includes 1 to 4 hairs per graft. The follicular system graft technique gives the client a natural look and the transplant is undetected.

3. Question: Why doesn’t transplanted hair fall out?

Answer: The hairs surgically taken from the client’s irreversible donor area (sides and back of scalp) are genetically configured not to fall out. The hair in the client’s thinning location (generally the front, mid-scalp, and crown area) is generally genetically configured to be somewhat vulnerable to fall out as the private ages.

4. Concern: Is a hair transplant unpleasant and what about the anesthesia?

Answer: Lakeville, MA surgeons and other transplant doctors that depend on date in their method offer a pain-free experience. The doctor numbs the scalp during surgery and typically gives the patient a moderate sedative. Typically the patient watches motion pictures (DVD) during the surgery.

5. Question: Will the client miss time from his task after surgical treatment?

Answer: A lot of clients will be able to go back to work in 1-2 days after surgery. For appearance sake the client might choose to take a few extra days off work. Dr. Halby usually does not shave the surrounding hair and therefore the patient can in a lot of cases comb his hair in such a way to hide the recent hair transplantation.

6. Concern: Can I exercise after surgical treatment?

Answer: Patients are not to do laborious exercise, being careful with their brand-new grafts for 3-4 days after surgery. Patients are to avoid lifting heavy weights for 1 week.

7. Concern: Why do women lose hair?

Response: The typical pattern of female pattern baldness is not the like that of male pattern baldness. In Women the hair is normally thin over the entire head, although the frontal hairline is usually protected. Moderate loss of hair of the crown might occur in females, but only seldom does it go totally bald as it regularly does in males.

A few of the typical causes of female hair loss in Lakeville, MA are:

a) Hypothyroidism – low thyroid hormone may trigger thinning and/or irregular loss of hair.

b) Telogen effluvium – there is shedding of hair including the entire scalp. This may be chronic, however on the other hand it could be severe following tension to the body such as high fever, starvation, blood loss, and so on

c) Pregnancy, hormonal changes, and low estrogen (a hormonal agent that combats the baldness impact of testosterone).

d) Alopecia areata – an illness of unidentified cause that comes and goes consistently and leads to a patchy hair loss to the scalp and/or eyebrow.

e) Loose anagen syndrome – a condition that triggers shedding of hair before the hair’s normal development cydcle is completed.

f) Trichotillomania – a condition where the specific compulsively plucks his own hair resulting in long-term hair loss.

g) Extreme severe chemical hair styling.

h) Androgenetic alopecia – scattered genetic pattern loss of hair.

i) Traction alopecia – sometimes caused by repeated tight braiding.

j) Aging.

8. Does Rogaine (minoxidil) help with hair loss?

Answer: Rogaine may assist rather for some people (males or females). Only a 6-12 month trial will inform if it will assist you.

9. Does Propecia help?

Answer: Propecia might help somewhat for some males. Just a 6-12 month trial will inform if it will assist you. Propecia is not FDA authorized for usage in females. Ladies of childbearing age must not take it since there has actually been some cases of associated birth defects in the male fetus.

Male Hair RestorationHair
Loss Procedures

  • What’s A Hair Transplant in Sagamore Beach MA – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Marion MA – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Hampden MA – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Blackstone MA – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Cummaquid MA – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in West Boylston MA – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Brockton MA – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Southwick MA – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Buckland MA – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Westfield MA – Local Doctors
  • Local Results

    • Best 30 Hair Salon in Lakeville, MA with Reviews - YP.com


      Hair Salon in Lakeville on YP.com. See reviews, photos, directions, phone numbers and more for the best Hair Stylists in Lakeville, MA.
    • Best 30 Hair Restoration in Somerville, MA with Reviews ...


      Hair Restoration in Somerville on YP.com. See reviews, photos, directions, phone numbers and more for the best Hair Replacement in Somerville, MA. Start your search by typing in the business name below.
    • Hair Transplants & Hair Loss Restoration in CT, MA, RI ...


      Mark DiStefano, MD is the founder of DiStefano Hair Loss Restoration Centers. He is a member of the American Board of Hair Restoration Surgery as well as the International Board of Hair Restoration surgery.
    • Carmen's Hair Studio - Home | Facebook


      Carmen's Hair Studio. 74 likes. Full Service Salon Staffed by Licensed Professionals
    • Physicians Who Treat Alopecia Areata Near Lakeville, MA


      Alopecia is the loss of hair. The immune system attacks the hair follicles and the hair falls out in patches. There can be many different reasons for hair loss but the most common form is inherited.
    • Lakeville Medical Spas and Med Spas - The Best Medical ...


      Medical Spas and Med Spas in Lakeville, MA Find the best Medical Spas and Med Spas in Lakeville. Medical spas, also known as Med Spas offer high end treatments for skin and body, including chemical peels, dermabrasion, laser skin and hair treatments, and often botox and other medical treatments and cosmetic procedures.
    • New England TV personality Tom E. Curran restores his hair


      New England TV personality Tom E. Curran restores his hair. Posted on August 9, 2013 in Hairlines. When you’re on television in front of millions of viewers, your appearance is just as important as the news you’re delivering, especially in the Boston sports market where fans can be fickle and prickly.
    • Hair Loss Treatment Boston | New England Center For Hair ...


      NE Hair founded by Dr. Ryan Welter, is at the forefront of hair transplant surgery and regenerative therapies. Located between Boston, MA and Providence, RI, NE Hair currently serves patients from around the world seeking out the latest in hair restoration treatments and the best medical and surgical results possible!
    • Hair Restoration in Rockville, MD| John Kiely, MD


      Hair restoration includes the various procedures available to help those in need regrow their hair naturally. At our office, we have various means by which we can help you achieve your goals of a more attractive appearance, and we work with you from start to finish to provide you with the self-esteem you deserve.
    • DiStefano Hair Restoration Center - Home | Facebook


      Regardless of how you decide to approach your receding hairline, if you do anything at all, one of the best defenses—at any age, and at any stage of loss—is the right hair care regimen.

    Cash & Check Our Lakeville Hair Restoration experts accept all forms of cash and checks payments.

    Credit Card Yes, credit card payment is accepted by our Lakeville experts.

    Offers & Discounts Special offers may be available in Lakeville MA. Ask when you call.

    Other Options Other payment options may be available. Please call for more info.