What’s A Hair Transplant in Lake Park GA – Local Doctors

Hair Restoration

(888) 660-8079

Lake Park, GA

  • Effective
  • FREE Quote
  • Certified Experts
  • 100% GA Licensed Experts
open 24 hours - 7 days a week

(888) 660-8079

schedule an inspection & free quote

Lake Park Hair Restoration425 Reviews.
Affordable, Top Rated, Certified
Lake Park Hair Restoration
Lake Park, GA 31636 USA
Phone: (888) 660-8079

Call Now

(888) 660-8079

open 24 hours - 7 days a week

Lake Park GA 31636 Lake Park GA 31636
Home > Georgia > What’s A Hair Transplant in Lake Park GA – Local Doctors

1. Question: What is hair transplant or hair repair surgical treatment in Lake Park, Georgia?

Answer: Hair transplant is the exact same thing as hair restoration surgical treatment. It is a small, outpatient surgical treatment, that takes from 4 to 8 hours depending upon the number of grafts (usually 1000 to 3500 grafts) that are transplanted. Much of the time the client is simply sitting viewing films while the service technicians cut and prepare the grafts utilizing a microscopic lense. It includes transplanting grafts of hair follicles that will grow and stay with the patient for the rest of his life. These transplanted grafts are surgically contributed by the client’s own long-term hair area (the sides above and behind the ears, and the back of the head location of the scalp. The hair transplant cosmetic surgeon doesn’t offer the patient any brand-new hair. He re-arranges the client’s hair, filling out the thin sporadic areas, offering the client an incredible impression of more hair!

2. Concern: Does the medical professional use “plug” transplants?

Answer: No. The plug transplant technique was performed in the 50s, 60s, 70s, and 80s. The plugs were large tuffs of hair, 10 – 30 hairs per tuff. Today the cutting-edge allows the medical professional to use follicular unit grafts that consists of 1 to 4 hairs per graft. The follicular unit graft method offers the patient a natural appearance and the hair transplant is undetected.

3. Question: Why does not transplanted hair fall out?

Answer: The hairs surgically drawn from the client’s irreversible donor area (sides and back of scalp) are genetically configured not to fall out. The hair in the patient’s thinning area (normally the front, mid-scalp, and crown location) is generally genetically configured to be rather prone to fall out as the private grows older.

4. Question: Is a hair transplant unpleasant and what about the anesthesia?

Answer: Lake Park, GA cosmetic surgeons and other transplant doctors that are up to date in their technique offer a pain-free experience. The medical professional numbs the scalp during surgery and typically gives the client a mild sedative. Usually the client views motion pictures (DVD) throughout the surgical treatment.

5. Concern: Will the patient miss time from his job after surgical treatment?

Response: Most patients will be able to return to operate in 1-2 days after surgery. For look sake the patient might choose to take a few additional days off work. Dr. Halby usually doesn’t shave the surrounding hair and therefore the client can oftentimes comb his hair in such a manner to hide the recent hair transplantation.

6. Question: Can I exercise after surgery?

Answer: Clients are not to do difficult workout, taking care with their brand-new grafts for 3-4 days after surgery. Patients are to prevent raising heavy weights for 1 week.

7. Concern: Why do women lose hair?

Answer: The common pattern of female pattern baldness is not the like that of male pattern baldness. In Females the hair is typically thin over the entire head, although the frontal hairline is typically maintained. Moderate loss of hair of the crown might occur in ladies, but just seldom does it go totally bald as it frequently does in males.

Some of the common causes of female hair loss in Lake Park, GA are:

a) Hypothyroidism – low thyroid hormonal agent may trigger thinning and/or patchy loss of hair.

b) Telogen effluvium – there is shedding of hair involving the whole scalp. This may be persistent, but on the other hand it could be intense following stress to the body such as high fever, starvation, blood loss, etc.

c) Pregnancy, hormonal modifications, and low estrogen (a hormonal agent that counteracts the baldness result of testosterone).

d) Alopecia areata – an illness of unidentified cause that reoccurs consistently and leads to an irregular hair loss to the scalp and/or eyebrow.

e) Loose anagen syndrome – a condition that causes shedding of hair prior to the hair’s normal growth cydcle is finished.

f) Trichotillomania – a condition where the individual compulsively plucks his own hair leading to permanent hair loss.

g) Extreme harsh chemical hair styling.

h) Androgenetic alopecia – scattered genetic pattern hair loss.

i) Traction alopecia – sometimes triggered by repeated tight braiding.

j) Aging.

8. Does Rogaine (minoxidil) assist with loss of hair?

Answer: Rogaine may help rather for some people (guys or ladies). Just a 6-12 month trial will inform if it will assist you.

9. Does Propecia help?

Answer: Propecia might assist somewhat for some men. Only a 6-12 month trial will inform if it will assist you. Propecia is not FDA approved for use in females. Ladies of childbearing age need to not take it because there has been some cases of associated birth flaws in the male fetus.

Hair Transplant For
Women Cost
Hair Replacement
Near Me

  • What’s A Hair Transplant in Rossville GA – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Hiawassee GA – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Grantville GA – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Griffin GA – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Eastman GA – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Duluth GA – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Jenkinsburg GA – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Ludowici GA – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Buford GA – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Swainsboro GA – Local Doctors
  • Local Results

    Cash & Check Our Lake Park Hair Restoration experts accept all forms of cash and checks payments.

    Credit Card Yes, credit card payment is accepted by our Lake Park experts.

    Offers & Discounts Special offers may be available in Lake Park GA. Ask when you call.

    Other Options Other payment options may be available. Please call for more info.