What’s A Hair Transplant in Itmann WV – Local Doctors

Hair Restoration

(888) 660-8079

Itmann, WV

  • Effective
  • FREE Quote
  • Certified Experts
  • 100% WV Licensed Experts
open 24 hours - 7 days a week

(888) 660-8079

schedule an inspection & free quote

Itmann Hair Restoration434 Reviews.
Affordable, Top Rated, Certified
Itmann Hair Restoration
Itmann, WV 24847 USA
Phone: (888) 660-8079

Call Now

(888) 660-8079

open 24 hours - 7 days a week

Itmann WV 24847 Itmann WV 24847
Home > West Virginia > What’s A Hair Transplant in Itmann WV – Local Doctors

1. Concern: What is hair transplant or hair restoration surgery in Itmann, West Virginia?

Answer: Hair hair transplant is the very same thing as hair repair surgery. It is a small, outpatient surgical procedure, that takes from 4 to 8 hours depending on the number of grafts (normally 1000 to 3500 grafts) that are transplanted. Much of the time the patient is merely sitting viewing motion pictures while the technicians cut and prepare the grafts using a microscope. It involves transplanting grafts of hair roots that will grow and remain with the client for the rest of his life. These transplanted grafts are surgically contributed by the client’s own permanent hair area (the sides above and behind the ears, and the back of the head area of the scalp. The hair transplantation surgeon doesn’t give the patient any brand-new hair. He re-arranges the client’s hair, filling in the thin sparse areas, offering the patient an amazing impression of more hair!

2. Question: Does the medical professional use “plug” transplants?

Response: No. The plug transplant approach was performed in the 50s, 60s, 70s, and 80s. The plugs were big tuffs of hair, 10 – 30 hairs per tuff. Today the cutting-edge enables the doctor to use follicular unit grafts that consists of 1 to 4 hairs per graft. The follicular system graft method gives the patient a natural look and the transplantation is undetectable.

3. Concern: Why doesn’t transplanted hair fall out?

Response: The hairs surgically drawn from the client’s irreversible donor location (sides and back of scalp) are genetically set not to fall out. The hair in the client’s thinning area (usually the front, mid-scalp, and crown area) is normally genetically programmed to be rather vulnerable to fall out as the individual ages.

4. Concern: Is a hair transplantation painful and what about the anesthesia?

Answer: Itmann, WV cosmetic surgeons and other transplant physicians that are up to date in their method provide a pain-free experience. The doctor numbs the scalp throughout surgery and usually provides the patient a moderate sedative. Usually the client enjoys movies (DVD) throughout the surgery.

5. Concern: Will the client miss time from his job after surgery?

Answer: Many patients will have the ability to return to operate in 1-2 days after surgery. For appearance sake the patient might decide to take a few extra days off work. Dr. Halby generally doesn’t shave the surrounding hair and therefore the patient can oftentimes comb his hair in such a manner to hide the current hair transplantation.

6. Question: Can I work out after surgical treatment?

Answer: Clients are not to do strenuous workout, being cautious with their new grafts for 3-4 days after surgical treatment. Clients are to prevent raising heavy weights for 1 week.

7. Question: Why do ladies lose hair?

Answer: The common pattern of female pattern baldness is not the same as that of male pattern baldness. In Ladies the hair is generally thin over the whole head, although the frontal hairline is normally preserved. Moderate loss of hair of the crown might happen in females, but only rarely does it go absolutely bald as it often does in guys.

Some of the common reasons for female loss of hair in Itmann, WV are:

a) Hypothyroidism – low thyroid hormonal agent may cause thinning and/or patchy hair loss.

b) Telogen effluvium – there is shedding of hair including the entire scalp. This may be chronic, but on the other hand it could be severe following stress to the body such as high fever, starvation, blood loss, and so on

c) Pregnancy, hormonal modifications, and low estrogen (a hormone that counteracts the baldness effect of testosterone).

d) Alopecia areata – a disease of unidentified cause that comes and goes repeatedly and leads to a patchy loss of hair to the scalp and/or eyebrow.

e) Loose anagen syndrome – a condition that causes shedding of hair before the hair’s regular development cydcle is completed.

f) Trichotillomania – a condition whereby the specific compulsively plucks his own hair leading to irreversible hair loss.

g) Excessive extreme chemical hair styling.

h) Androgenetic alopecia – scattered genetic pattern hair loss.

i) Traction alopecia – sometimes brought on by repeated tight braiding.

j) Aging.

8. Does Rogaine (minoxidil) assist with loss of hair?

Answer: Rogaine may help rather for some individuals (men or ladies). Just a 6-12 month trial will tell if it will help you.

9. Does Propecia assist?

Answer: Propecia may help somewhat for some males. Just a 6-12 month trial will tell if it will assist you. Propecia is not FDA authorized for usage in ladies. Females of childbearing age need to not take it since there has been some cases of associated abnormality in the male fetus.

Regrow Hair
Naturally
Dandruff And Hair Loss

  • What’s A Hair Transplant in Marlinton WV – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Ravenswood WV – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Teays WV – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in New Martinsville WV – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Lindside WV – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Old Fields WV – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Kenova WV – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Kingwood WV – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Falling Waters WV – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Sutton WV – Local Doctors
  • Local Results

    • Our Best Itmann, WV Hair Restoration Specialists | Angie's ...


      Find Hair Restoration Specialists in Itmann, WV. Read Ratings and Reviews on Itmann, WV Hair Restoration Specialists on Angie’s List so you can pick the right Hair Transplant the first time.
    • Best 14 Hair Replacement in Huntington, WV with Reviews ...


      From Business: Bosley Medical is the world's most trusted and experienced hair restoration and hair transplant expert, pioneering the art and science of hair restoration for men… Add to mybook Remove from mybook
    • Best 8 Hair Restoration in Charleston, WV with Reviews ...


      Charleston, WV; Hair Restoration; Hair Restoration in Charleston, WV. About Search Results. About Search Results. YP - The Real Yellow Pages SM - helps you find the right local businesses to meet your specific needs. Search results are sorted by a combination of factors to give you a set of choices in response to your search criteria. These ...
    • Hair Surgery: Hair Transplant West Virginia / Hair ...


      Great Hair Transplants Serving West Virginia. No matter if you live in Charleston, Huntington, Parkersburg, Wheeling, Morgantown or any other West Virginia location, Great Hair Transplants is pleased to provide the finest hair transplant, hair restoration and hair loss prevention services for you.
    • Aspire Salon


      We offer a variety of salon services including hair, nail treatments, facials, waxing and more. We also specialize in hair restoration and offer a variety of options for those suffering with hair loss and thinning hair. Aspire Salon is a salon like no other in the Parkersburg area.
    • Hair Club - Charleston | Hair Transplant Reviews in Charleston


      Hair Club - Charleston offers a wide selection of hair loss treatments in Charleston, WV. Hair Loss Specialists takes your hair restoration treatments seriously, that's why we've partnered with top hair transplant clinics such as Hair Club - Charleston.
    • Restore Hair - Official Site


      RESTORE Hair is Chicago's leader in hair restoration and hair transplantation for both men and women. Our F.U.E method is a permanent, safe & pain-free way to regrow your hair with no scar or stitches.
    • Hair Transplant Cost : Bosley


      To get the most accurate answer to the question “how much does hair transplant cost”, Bosley encourages prospective patients to come in for a free scalp and hair analysis to determine the size of the procedure needed to achieve your restoration goals.
    • Resolutions 2 - Huntington, WV - Resolutions 2


      Resolutions2, located in Huntington, WV, is a multi-faceted women's center developed by women to address the needs of all women, but, in particular, those very special requirements women have after undergoing significant changes to their bodies.
    • Hair Restoration in Edgarton West Virginia – hairyoncemore


      Surgical and Non Surgical Hair Restoration Options in Edgarton West Virginia We take our hair for granted until we start losing them; Sounds cliché, but experience tells that it’s true. The internet is stuffed with surgical and non-surgical Hair Restoration options, and we don’t say they are ineffective.

    Cash & Check Our Itmann Hair Restoration experts accept all forms of cash and checks payments.

    Credit Card Yes, credit card payment is accepted by our Itmann experts.

    Offers & Discounts Special offers may be available in Itmann WV. Ask when you call.

    Other Options Other payment options may be available. Please call for more info.