What’s A Hair Transplant in Huntington TX – Local Doctors

Hair Restoration

(888) 660-8079

Huntington, TX

  • Effective
  • FREE Quote
  • Certified Experts
  • 100% TX Licensed Experts
open 24 hours - 7 days a week

(888) 660-8079

schedule an inspection & free quote

Huntington Hair Restoration43 Reviews.
Affordable, Top Rated, Certified
Huntington Hair Restoration
Huntington, TX 75949 USA
Phone: (888) 660-8079

Call Now

(888) 660-8079

open 24 hours - 7 days a week

Huntington TX 75949 Huntington TX 75949
Home > Texas > What’s A Hair Transplant in Huntington TX – Local Doctors

1. Concern: Exactly what is hair transplantation or hair restoration surgical treatment in Huntington, Texas?

Answer: Hair transplantation is the exact same thing as hair remediation surgical treatment. It is a minor, outpatient surgery, that draws from 4 to 8 hours depending on the number of grafts (generally 1000 to 3500 grafts) that are transplanted. Much of the time the patient is merely sitting seeing motion pictures while the technicians cut and prepare the grafts using a microscope. It includes transplanting grafts of hair roots that will grow and remain with the patient for the rest of his life. These transplanted grafts are surgically donated by the client’s own irreversible hair location (the sides above and behind the ears, and the back of the head area of the scalp. The hair transplant surgeon does not offer the client any new hair. He re-arranges the patient’s hair, filling out the thin sporadic areas, offering the patient an amazing illusion of more hair!

2. Question: Does the physician use “plug” transplants?

Answer: No. The plug transplant approach was performed in the 50s, 60s, 70s, and 80s. The plugs were big tuffs of hair, 10 – 30 hairs per tuff. Today the state of the art allows the medical professional to utilize follicular system grafts that consists of 1 to 4 hairs per graft. The follicular system graft approach offers the patient a natural appearance and the transplant is undetectable.

3. Question: Why doesn’t transplanted hair fall out?

Answer: The hairs surgically taken from the patient’s permanent donor area (sides and back of scalp) are genetically configured not to fall out. The hair in the patient’s thinning location (usually the front, mid-scalp, and crown area) is usually genetically set to be somewhat susceptible to fall out as the specific ages.

4. Concern: Is a hair transplant painful and what about the anesthesia?

Answer: Huntington, TX surgeons and other transplant doctors that depend on date in their method provide a pain-free experience. The physician numbs the scalp throughout surgical treatment and normally gives the client a mild sedative. Typically the client watches films (DVD) during the surgical treatment.

5. Concern: Will the patient miss out on time from his task after surgical treatment?

Answer: Most clients will have the ability to return to operate in 1-2 days after surgical treatment. For appearance sake the patient might opt to take a few extra days off work. Dr. Halby generally does not shave the surrounding hair and for that reason the client can oftentimes comb his hair in such a way to hide the current hair transplantation.

6. Question: Can I work out after surgical treatment?

Response: Patients are not to do difficult workout, taking care with their brand-new grafts for 3-4 days after surgery. Clients are to avoid lifting heavy weights for 1 week.

7. Question: Why do women lose hair?

Answer: The typical pattern of female pattern baldness is not the very same as that of male pattern baldness. In Women the hair is normally thin over the entire head, although the frontal hairline is usually protected. Moderate loss of hair of the crown may occur in ladies, however just rarely does it go completely bald as it regularly carries out in men.

Some of the typical reasons for female hair loss in Huntington, TX are:

a) Hypothyroidism – low thyroid hormonal agent might cause thinning and/or patchy hair loss.

b) Telogen effluvium – there is shedding of hair including the entire scalp. This might be persistent, but on the other hand it could be acute list below stress to the body such as high fever, hunger, blood loss, and so on

c) Pregnancy, hormonal changes, and low estrogen (a hormone that combats the balding effect of testosterone).

d) Alopecia areata – a disease of unidentified cause that reoccurs repeatedly and results in a patchy hair loss to the scalp and/or eyebrow.

e) Loose anagen syndrome – a condition that causes shedding of hair before the hair’s typical growth cydcle is completed.

f) Trichotillomania – a condition where the private compulsively plucks his own hair leading to long-term hair loss.

g) Excessive harsh chemical hair styling.

h) Androgenetic alopecia – diffuse genetic pattern loss of hair.

i) Traction alopecia – sometimes triggered by duplicated tight braiding.

j) Aging.

8. Does Rogaine (minoxidil) assist with hair loss?

Answer: Rogaine might help somewhat for some individuals (males or women). Only a 6-12 month trial will tell if it will assist you.

9. Does Propecia assist?

Answer: Propecia may assist somewhat for some men. Just a 6-12 month trial will inform if it will help you. Propecia is not FDA approved for use in females. Women of childbearing age should not take it because there has been some cases of associated abnormality in the male fetus.

Men’s
Hair Transplant Surgery Cost
What’s A Hair Transplant

  • What’s A Hair Transplant in Brownsboro TX – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Colleyville TX – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Lake Jackson TX – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Clifton TX – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Elgin TX – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Kerens TX – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Pasadena TX – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Eastland TX – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Apple Springs TX – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Rankin TX – Local Doctors
  • Local Results

    Cash & Check Our Huntington Hair Restoration experts accept all forms of cash and checks payments.

    Credit Card Yes, credit card payment is accepted by our Huntington experts.

    Offers & Discounts Special offers may be available in Huntington TX. Ask when you call.

    Other Options Other payment options may be available. Please call for more info.