What’s A Hair Transplant in Hinckley ME – Local Doctors

Hair Restoration

(888) 660-8079

Hinckley, ME

  • Effective
  • FREE Quote
  • Certified Experts
  • 100% ME Licensed Experts
open 24 hours - 7 days a week

(888) 660-8079

schedule an inspection & free quote

Hinckley Hair Restoration423 Reviews.
Affordable, Top Rated, Certified
Hinckley Hair Restoration
Hinckley, ME 04944 USA
Phone: (888) 660-8079

Call Now

(888) 660-8079

open 24 hours - 7 days a week

Hinckley ME 04944 Hinckley ME 04944
Home > Maine > What’s A Hair Transplant in Hinckley ME – Local Doctors

1. Question: What is hair transplantation or hair remediation surgical treatment in Hinckley, Maine?

Answer: Hair transplant is the exact same thing as hair remediation surgery. It is a small, outpatient surgery, that takes from 4 to 8 hours depending on the variety of grafts (typically 1000 to 3500 grafts) that are transplanted. Much of the time the patient is simply sitting watching motion pictures while the professionals cut and prepare the grafts using a microscopic lense. It includes transplanting grafts of hair roots that will grow and remain with the client for the rest of his life. These transplanted grafts are surgically donated by the patient’s own long-term hair area (the sides above and behind the ears, and the back of the head location of the scalp. The hair transplantation cosmetic surgeon does not give the client any new hair. He re-arranges the patient’s hair, filling out the thin sparse locations, giving the client an amazing impression of more hair!

2. Concern: Does the doctor use “plug” transplants?

Answer: No. The plug transplant technique was performed in the 50s, 60s, 70s, and 80s. The plugs were large tuffs of hair, 10 – 30 hairs per tuff. Today the cutting-edge allows the medical professional to use follicular system implants that includes 1 to 4 hairs per graft. The follicular unit graft method offers the patient a natural appearance and the transplant is undetected.

3. Question: Why doesn’t transplanted hair fall out?

Answer: The hairs surgically drawn from the client’s permanent donor location (sides and back of scalp) are genetically set not to fall out. The hair in the client’s thinning area (usually the front, mid-scalp, and crown area) is generally genetically configured to be somewhat prone to fall out as the private grows older.

4. Question: Is a hair transplantation painful and exactly what about the anesthesia?

Answer: Hinckley, ME surgeons and other transplant doctors that depend on date in their strategy offer a pain-free experience. The doctor numbs the scalp throughout surgery and generally gives the client a mild sedative. Generally the client views movies (DVD) throughout the surgical treatment.

5. Question: Will the client miss out on time from his job after surgery?

Response: Most clients will be able to go back to operate in 1-2 days after surgical treatment. For look sake the client may decide to take a few extra day of rests work. Dr. Halby normally doesn’t shave the surrounding hair and for that reason the patient can oftentimes comb his hair in such a way to hide the current hair transplantation.

6. Concern: Can I exercise after surgery?

Answer: Patients are not to do strenuous workout, bewaring with their brand-new grafts for 3-4 days after surgical treatment. Patients are to avoid raising heavy weights for 1 week.

7. Concern: Why do women lose hair?

Answer: The common pattern of female pattern baldness is not the like that of male pattern baldness. In Women the hair is usually thin over the whole head, although the frontal hairline is generally maintained. Moderate hair loss of the crown may occur in ladies, but only seldom does it go completely bald as it regularly does in guys.

Some of the typical causes of female hair loss in Hinckley, ME are:

a) Hypothyroidism – low thyroid hormonal agent may cause thinning and/or irregular hair loss.

b) Telogen effluvium – there is shedding of hair involving the entire scalp. This may be persistent, but on the other hand it might be severe following tension to the body such as high fever, hunger, blood loss, etc.

c) Pregnancy, hormone modifications, and low estrogen (a hormonal agent that combats the balding effect of testosterone).

d) Alopecia areata – a disease of unidentified cause that comes and goes consistently and leads to an irregular loss of hair to the scalp and/or eyebrow.

e) Loose anagen syndrome – a condition that causes shedding of hair prior to the hair’s regular growth cydcle is completed.

f) Trichotillomania – a condition whereby the individual compulsively plucks his own hair resulting in long-term loss of hair.

g) Excessive harsh chemical hair styling.

h) Androgenetic alopecia – scattered genetic pattern loss of hair.

i) Traction alopecia – in some cases brought on by duplicated tight braiding.

j) Aging.

8. Does Rogaine (minoxidil) assist with loss of hair?

Answer: Rogaine may assist somewhat for some individuals (males or ladies). Only a 6-12 month trial will inform if it will help you.

9. Does Propecia help?

Answer: Propecia may assist rather for some males. Just a 6-12 month trial will tell if it will assist you. Propecia is not FDA approved for usage in ladies. Females of childbearing age should not take it because there has been some cases of associated birth defects in the male fetus.

Biotin Hair LossLaser Hair Comb

  • What’s A Hair Transplant in Robbinston ME – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Westbrook ME – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Shapleigh ME – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Pittsfield ME – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Parsonsfield ME – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in North Jay ME – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Pownal ME – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Dexter ME – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Baileyville ME – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Franklin ME – Local Doctors
  • Local Results

    • Coit Cleaners - Carpet Cleaning, Upholstery Cleaning, and ...


      Offers carpet, upholstery, drapery, and duct services franchise opportunity. Includes locator, order request form, and franchise application.
    • Taxi Driver - Wikipedia


      Taxi Driver is a 1976 American neo-noir psychological thriller film directed by Martin Scorsese, written by Paul Schrader, and starring Robert De Niro, Jodie Foster, Cybill Shepherd, Harvey Keitel, Peter Boyle, Albert Brooks and Leonard Harris.
    • Blue Hill Peninsula Chamber of Commerce Members


      Woman owned, wholesale and retail coffee roasters. Roasting and brewing organic and fair trade coffee year round in Deer Isle village and seasonally in downtown Stonington.
    • The Perfect Vagina | Documentary Heaven


      After having watched Penis Size Insecurity By Men, it's now time to move on to lesson two and have a look at womens insecurities: The Perfect Vagina. Fronted by Lisa Rogers, this documentary foc...
    • Antique Boat America / Antique Boat Canada


      Search Results: Over $100,000. 196 boats were found that matched your search. Scroll down and click on the ID or Boat Description to view. Click here to receive e-mail when more boats of this type become available ( Over $100,000 )
    • Trump’s Vintage Put Downs | Real Jew News


      Trump’s Vintage Put Downs. Elections 2016. Trump’s Vintage Put Downs By Brother Nathanael Kapner August 10, 2016 ©. TRUMP’S ART OF THE DEAL may be a best seller but can’t come close to his ‘art of the put down.’
    • Tom Phillips Home Page - MormonThink


      Tom Phillips, stake president in the Mormon Church, received his second anointing
    • To The Remnant: Prophets, Part 3: We Thank Thee, O God ...


      Allow me to illustrate what I mean. For purposes of this discussion, let's accept the proposition that our sustained prophets give revelation at every General Conference.
    • Blacks and the Mormon Priesthood


      Mormon Blacks and the Priesthood facts, problems, controversies, and contradictions
    • 1980s - Wikipedia


      Major civil discontent and violence occurred in the Middle East, including the Iran–Iraq War, the Soviet–Afghan War, the 1982 Lebanon War, the Nagorno-Karabakh War, the Bombing of Libya in 1986, and the First Intifada in the Gaza Strip and the West Bank.

    Cash & Check Our Hinckley Hair Restoration experts accept all forms of cash and checks payments.

    Credit Card Yes, credit card payment is accepted by our Hinckley experts.

    Offers & Discounts Special offers may be available in Hinckley ME. Ask when you call.

    Other Options Other payment options may be available. Please call for more info.