What’s A Hair Transplant in Hico TX – Local Doctors

Hair Restoration

(888) 660-8079

Hico, TX

  • Effective
  • FREE Quote
  • Certified Experts
  • 100% TX Licensed Experts
open 24 hours - 7 days a week

(888) 660-8079

schedule an inspection & free quote

Hico Hair Restoration421 Reviews.
Affordable, Top Rated, Certified
Hico Hair Restoration
Hico, TX 76457 USA
Phone: (888) 660-8079

Call Now

(888) 660-8079

open 24 hours - 7 days a week

Hico TX 76457 Hico TX 76457
Home > Texas > What’s A Hair Transplant in Hico TX – Local Doctors

1. Question: What is hair transplant or hair repair surgical treatment in Hico, Texas?

Answer: Hair transplant is the very same thing as hair restoration surgical treatment. It is a minor, outpatient surgery, that takes from 4 to 8 hours depending upon the variety of grafts (normally 1000 to 3500 grafts) that are transplanted. Much of the time the patient is simply sitting seeing movies while the specialists cut and prepare the grafts using a microscopic lense. It includes transplanting grafts of hair follicles that will grow and remain with the client for the rest of his life. These transplanted grafts are surgically donated by the client’s own long-term hair area (the sides above and behind the ears, and the back of the head location of the scalp. The hair transplantation surgeon doesn’t provide the client any brand-new hair. He re-arranges the client’s hair, filling in the thin sparse areas, giving the patient a fantastic impression of more hair!

2. Concern: Does the physician use “plug” transplants?

Response: No. The plug transplant approach was done in the 50s, 60s, 70s, and 80s. The plugs were large tuffs of hair, 10 – 30 hairs per tuff. Today the cutting-edge enables the physician to use follicular system grafts that consists of 1 to 4 hairs per graft. The follicular system graft technique gives the patient a natural appearance and the transplant is undetectable.

3. Concern: Why does not transplanted hair fall out?

Answer: The hairs surgically drawn from the client’s long-term donor location (sides and back of scalp) are genetically configured not to fall out. The hair in the client’s thinning location (normally the front, mid-scalp, and crown area) is usually genetically configured to be rather susceptible to fall out as the specific ages.

4. Question: Is a hair transplantation uncomfortable and what about the anesthesia?

Answer: Hico, TX surgeons and other transplant physicians that are up to date in their strategy provide a pain-free experience. The physician numbs the scalp throughout surgery and generally gives the patient a moderate sedative. Usually the client enjoys motion pictures (DVD) throughout the surgery.

5. Question: Will the patient miss out on time from his task after surgery?

Answer: A lot of clients will be able to go back to work in 1-2 days after surgical treatment. For look sake the patient may decide to take a couple of extra day of rests work. Dr. Halby generally doesn’t shave the surrounding hair and therefore the patient can oftentimes comb his hair in such a way to conceal the current hair transplantation.

6. Concern: Can I work out after surgical treatment?

Answer: Patients are not to do strenuous exercise, bewaring with their brand-new grafts for 3-4 days after surgical treatment. Patients are to avoid lifting heavy weights for 1 week.

7. Concern: Why do women lose hair?

Answer: The common pattern of female pattern baldness is not the very same as that of male pattern baldness. In Ladies the hair is usually thin over the whole head, although the frontal hairline is normally protected. Moderate hair loss of the crown might happen in females, however just hardly ever does it go totally bald as it frequently carries out in men.

Some of the typical reasons for female loss of hair in Hico, TX are:

a) Hypothyroidism – low thyroid hormonal agent may cause thinning and/or irregular hair loss.

b) Telogen effluvium – there is shedding of hair involving the entire scalp. This may be persistent, however on the other hand it might be acute list below stress to the body such as high fever, starvation, blood loss, and so on

c) Pregnancy, hormonal modifications, and low estrogen (a hormonal agent that combats the baldness result of testosterone).

d) Alopecia areata – an illness of unknown cause that comes and goes consistently and leads to an irregular loss of hair to the scalp and/or eyebrow.

e) Loose anagen syndrome – a condition that causes shedding of hair before the hair’s normal development cydcle is finished.

f) Trichotillomania – a condition where the individual compulsively plucks his own hair leading to long-term hair loss.

g) Extreme harsh chemical hair styling.

h) Androgenetic alopecia – scattered genetic pattern loss of hair.

i) Traction alopecia – often brought on by duplicated tight braiding.

j) Aging.

8. Does Rogaine (minoxidil) assist with hair loss?

Answer: Rogaine may assist rather for some individuals (males or females). Just a 6-12 month trial will inform if it will help you.

9. Does Propecia help?

Answer: Propecia might help rather for some males. Just a 6-12 month trial will inform if it will help you. Propecia is not FDA authorized for use in ladies. Females of childbearing age should not take it because there has actually been some cases of associated birth flaws in the male fetus.

Rapid Hair LossHair Transplant For Women Cost

Cash & Check Our Hico Hair Restoration experts accept all forms of cash and checks payments.

Credit Card Yes, credit card payment is accepted by our Hico experts.

Offers & Discounts Special offers may be available in Hico TX. Ask when you call.

Other Options Other payment options may be available. Please call for more info.