What’s A Hair Transplant in Harpswell ME – Local Doctors

Hair Restoration

(888) 660-8079

Harpswell, ME

  • Effective
  • FREE Quote
  • Certified Experts
  • 100% ME Licensed Experts
open 24 hours - 7 days a week

(888) 660-8079

schedule an inspection & free quote

Harpswell Hair Restoration431 Reviews.
Affordable, Top Rated, Certified
Harpswell Hair Restoration
Harpswell, ME 04079 USA
Phone: (888) 660-8079

Call Now

(888) 660-8079

open 24 hours - 7 days a week

Harpswell ME 04079 Harpswell ME 04079
Home > Maine > What’s A Hair Transplant in Harpswell ME – Local Doctors

1. Concern: What is hair transplantation or hair repair surgical treatment in Harpswell, Maine?

Response: Hair transplant is the exact same thing as hair restoration surgery. It is a small, outpatient surgical treatment, that takes from 4 to 8 hours depending upon the variety of grafts (typically 1000 to 3500 grafts) that are transplanted. Much of the time the client is simply sitting watching movies while the professionals cut and prepare the grafts utilizing a microscope. It involves transplanting grafts of hair follicles that will grow and remain with the client for the rest of his life. These transplanted grafts are surgically contributed by the client’s own permanent hair area (the sides above and behind the ears, and the back of the head area of the scalp. The hair transplantation surgeon does not offer the patient any new hair. He re-arranges the patient’s hair, completing the thin sparse locations, giving the client an incredible illusion of more hair!

2. Concern: Does the medical professional usage “plug” transplants?

Answer: No. The plug transplant technique was performed in the 50s, 60s, 70s, and 80s. The plugs were big tuffs of hair, 10 – 30 hairs per tuff. Today the cutting-edge permits the medical professional to utilize follicular system grafts that includes 1 to 4 hairs per graft. The follicular unit graft method provides the patient a natural look and the transplantation is undetected.

3. Question: Why doesn’t transplanted hair fall out?

Answer: The hairs surgically taken from the patient’s permanent donor area (sides and back of scalp) are genetically programmed not to fall out. The hair in the patient’s thinning location (usually the front, mid-scalp, and crown location) is usually genetically configured to be somewhat prone to fall out as the private ages.

4. Question: Is a hair transplantation uncomfortable and exactly what about the anesthesia?

Answer: Harpswell, ME surgeons and other transplant doctors that depend on date in their strategy offer a pain-free experience. The doctor numbs the scalp throughout surgical treatment and typically gives the client a mild sedative. Usually the client watches movies (DVD) during the surgical treatment.

5. Question: Will the client miss time from his job after surgery?

Response: Most patients will have the ability to return to operate in 1-2 days after surgery. For look sake the patient may decide to take a few additional days off work. Dr. Halby typically doesn’t shave the surrounding hair and for that reason the client can in most cases comb his hair in such a way to hide the recent hair transplantation.

6. Question: Can I work out after surgery?

Answer: Patients are not to do exhausting workout, taking care with their new grafts for 3-4 days after surgical treatment. Patients are to avoid raising heavy weights for 1 week.

7. Concern: Why do ladies lose hair?

Answer: The typical pattern of female pattern baldness is not the like that of male pattern baldness. In Females the hair is normally thin over the entire head, although the frontal hairline is usually maintained. Moderate loss of hair of the crown may occur in ladies, however just rarely does it go absolutely bald as it often performs in males.

A few of the common causes of female loss of hair in Harpswell, ME are:

a) Hypothyroidism – low thyroid hormonal agent may cause thinning and/or patchy hair loss.

b) Telogen effluvium – there is shedding of hair including the entire scalp. This might be chronic, however on the other hand it could be acute list below tension to the body such as high fever, starvation, blood loss, etc.

c) Pregnancy, hormonal changes, and low estrogen (a hormonal agent that neutralizes the balding impact of testosterone).

d) Alopecia areata – an illness of unidentified cause that reoccurs repeatedly and leads to an irregular hair loss to the scalp and/or eyebrow.

e) Loose anagen syndrome – a condition that causes shedding of hair before the hair’s regular development cydcle is completed.

f) Trichotillomania – a condition whereby the individual compulsively plucks his own hair resulting in permanent hair loss.

g) Excessive harsh chemical hair styling.

h) Androgenetic alopecia – scattered genetic pattern loss of hair.

i) Traction alopecia – in some cases triggered by duplicated tight braiding.

j) Aging.

8. Does Rogaine (minoxidil) aid with hair loss?

Answer: Rogaine may assist somewhat for some people (males or ladies). Just a 6-12 month trial will inform if it will help you.

9. Does Propecia assist?

Answer: Propecia may help somewhat for some guys. Just a 6-12 month trial will tell if it will help you. Propecia is not FDA authorized for use in women. Women of childbearing age need to not take it since there has actually been some cases of associated birth problems in the male fetus.

Loss Of
Hair In Women
Men’s Hair Transplant Surgery Cost

  • What’s A Hair Transplant in Harmony ME – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Topsfield ME – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Garland ME – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Portland ME – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Sedgwick ME – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Casco ME – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Denmark ME – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Richmond ME – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Hancock ME – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Winter Harbor ME – Local Doctors
  • Local Results

    • Google


      Search the world's information, including webpages, images, videos and more. Google has many special features to help you find exactly what you're looking for.
    • 101 Things to do in Maine - mainetoday


      Whether you've lived here your whole life, are a recent transplant or are planning a visit, we want you to know that there's plenty of things to do in Maine. We've put together a list of 101 ideas that cover all four seasons and a variety of categories from food and drink to music, theater and the ...
    • Chebeague Island News


      November 7, 2018- Join the Chebeague Island Church for our children’s Christmas musical, “Aaron the Allergic Shepherd”, a humorous tale of one of the nativity shepherds who is also allergic to sheep!This musical is open to children of all ages, with speaking and singing roles available for all kids ages 8-12, with the performance on Sunday, December 23rd!
    • The Westbrook Historical Society


      On a long, tree-lined lane off East Bridge Street, sits the large house known locally as the Winslow-Boody home.James Winslow, a Mayflower descendent, moved from Massachusetts to Falmouth (as this area was then called) in the 1740s, after receiving a grant of 125 acres here.
    • Reverse Phone Lookup | Phone Number Search | Spokeo


      Spokeo searches thousands of sources across 12 billion public records to look up the most recent owner of that number, whether it’s a landline or cell phone number, the location, and even the carrier if available.

    Cash & Check Our Harpswell Hair Restoration experts accept all forms of cash and checks payments.

    Credit Card Yes, credit card payment is accepted by our Harpswell experts.

    Offers & Discounts Special offers may be available in Harpswell ME. Ask when you call.

    Other Options Other payment options may be available. Please call for more info.