What’s A Hair Transplant in Graniteville SC – Local Doctors

Hair Restoration

(888) 660-8079

Graniteville, SC

  • Effective
  • FREE Quote
  • Certified Experts
  • 100% SC Licensed Experts
open 24 hours - 7 days a week

(888) 660-8079

schedule an inspection & free quote

Graniteville Hair Restoration420 Reviews.
Affordable, Top Rated, Certified
Graniteville Hair Restoration
Graniteville, SC 29829 USA
Phone: (888) 660-8079

Call Now

(888) 660-8079

open 24 hours - 7 days a week

Graniteville SC 29829 Graniteville SC 29829
Home > South Carolina > What’s A Hair Transplant in Graniteville SC – Local Doctors

1. Question: What is hair transplantation or hair remediation surgical treatment in Graniteville, South Carolina?

Answer: Hair transplant is the exact same thing as hair restoration surgery. It is a small, outpatient surgical procedure, that takes from 4 to 8 hours depending upon the number of grafts (normally 1000 to 3500 grafts) that are transplanted. Much of the time the client is merely sitting enjoying motion pictures while the specialists cut and prepare the grafts using a microscopic lense. It involves transplanting grafts of hair follicles that will grow and stay with the patient for the rest of his life. These transplanted grafts are surgically contributed by the client’s own permanent hair location (the sides above and behind the ears, and the back of the head location of the scalp. The hair transplant surgeon does not offer the patient any brand-new hair. He re-arranges the client’s hair, completing the thin sparse areas, offering the patient an amazing impression of more hair!

2. Concern: Does the medical professional use “plug” transplants?

Response: No. The plug transplant technique was done in the 50s, 60s, 70s, and 80s. The plugs were large tuffs of hair, 10 – 30 hairs per tuff. Today the cutting-edge allows the medical professional to use follicular unit implants that includes 1 to 4 hairs per graft. The follicular unit graft technique provides the client a natural look and the transplant is undetected.

3. Question: Why doesn’t transplanted hair fall out?

Answer: The hairs surgically taken from the client’s permanent donor area (sides and back of scalp) are genetically programmed not to fall out. The hair in the patient’s thinning area (normally the front, mid-scalp, and crown location) is normally genetically configured to be somewhat prone to fall out as the private grows older.

4. Concern: Is a hair transplant painful and exactly what about the anesthesia?

Answer: Graniteville, SC cosmetic surgeons and other transplant medical professionals that depend on date in their technique offer a pain-free experience. The doctor numbs the scalp throughout surgical treatment and usually provides the patient a moderate sedative. Usually the patient enjoys motion pictures (DVD) during the surgery.

5. Concern: Will the patient miss out on time from his job after surgery?

Answer: A lot of patients will be able to return to work in 1-2 days after surgical treatment. For look sake the patient may pick to take a couple of additional days off work. Dr. Halby usually doesn’t shave the surrounding hair and therefore the patient can in lots of cases comb his hair in such a way to conceal the recent hair transplant.

6. Question: Can I work out after surgical treatment?

Answer: Patients are not to do difficult exercise, taking care with their brand-new grafts for 3-4 days after surgery. Clients are to prevent lifting heavy weights for 1 week.

7. Question: Why do ladies lose hair?

Answer: The normal pattern of female pattern baldness is not the exact same as that of male pattern baldness. In Females the hair is typically thin over the entire head, although the frontal hairline is generally maintained. Moderate hair loss of the crown may take place in women, however only hardly ever does it go totally bald as it regularly carries out in men.

Some of the typical reasons for female hair loss in Graniteville, SC are:

a) Hypothyroidism – low thyroid hormone may trigger thinning and/or patchy loss of hair.

b) Telogen effluvium – there is shedding of hair including the whole scalp. This may be chronic, but on the other hand it could be intense following stress to the body such as high fever, hunger, blood loss, etc.

c) Pregnancy, hormone changes, and low estrogen (a hormone that neutralizes the balding result of testosterone).

d) Alopecia areata – a disease of unknown cause that comes and goes repeatedly and leads to a patchy hair loss to the scalp and/or eyebrow.

e) Loose anagen syndrome – a condition that triggers shedding of hair before the hair’s typical growth cydcle is completed.

f) Trichotillomania – a condition whereby the individual compulsively plucks his own hair resulting in long-term hair loss.

g) Extreme extreme chemical hair styling.

h) Androgenetic alopecia – diffuse genetic pattern loss of hair.

i) Traction alopecia – often triggered by duplicated tight braiding.

j) Aging.

8. Does Rogaine (minoxidil) help with loss of hair?

Answer: Rogaine may assist rather for some individuals (males or females). Only a 6-12 month trial will inform if it will assist you.

9. Does Propecia help?

Response: Propecia may help somewhat for some guys. Just a 6-12 month trial will inform if it will help you. Propecia is not FDA authorized for usage in women. Ladies of childbearing age need to not take it because there has been some cases of associated abnormality in the male fetus.

Male Hair RestorationStop Balding

  • What’s A Hair Transplant in Gilbert SC – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Aiken SC – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Bennettsville SC – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Lyman SC – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Glendale SC – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Trenton SC – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Taylors SC – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Cheraw SC – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Rains SC – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Goose Creek SC – Local Doctors
  • Local Results

    • Job Board | 88.3 WAFJ


      88.3 WAFJ provides free listings on the job board for the community with the goal of connecting quality employees with companies doing business in the CSRA.
    • Dictionary.com's List of Every Word of the Year ...


      A list of every Word of the Year selection released by Dictionary.com. Dictionary.com's first Word of the Year was chosen in 2010.
    • www.nyc.gov


      1000. 2000. 5000. 5000. 10000. 5000. 30000. 5000. 2000. 5000. 5000. 3500. 3500. 5000. 10000. 13500. 28500. 3000. 5000. 20000. 25000. 5000. 30000. 15000. 20000. 20000. 2500. 3000. 3500. 5000. 15000. 3500. 5000
    • fort knox Relocation Guide - Military Relocation Services ...


      fort knox 660 Knox Blvd., Radcliff, KY 270.351.7770 www.heritageky.org FORT KNOX 2016 POST GUIDE TABLE OF CONTENTS 4WELCOME TO FORT KNOX.....4 5NEWCOMER INFORMATION.....5 8HOUSING.....8 2016 MARCOA Publishing, Inc. P.O. Box 509100, San Diego, CA 92150-9100 10HEALTH CARE.....10 (858) 695-9600; Fax: (858) 695-9641 Tol Free: (800) 854-2935 Tol ...

    Cash & Check Our Graniteville Hair Restoration experts accept all forms of cash and checks payments.

    Credit Card Yes, credit card payment is accepted by our Graniteville experts.

    Offers & Discounts Special offers may be available in Graniteville SC. Ask when you call.

    Other Options Other payment options may be available. Please call for more info.