What’s A Hair Transplant in Gibsonville NC – Local Doctors

Hair Restoration

(888) 660-8079

Gibsonville, NC

  • Effective
  • FREE Quote
  • Certified Experts
  • 100% NC Licensed Experts
open 24 hours - 7 days a week

(888) 660-8079

schedule an inspection & free quote

Gibsonville Hair Restoration420 Reviews.
Affordable, Top Rated, Certified
Gibsonville Hair Restoration
Gibsonville, NC 27249 USA
Phone: (888) 660-8079

Call Now

(888) 660-8079

open 24 hours - 7 days a week

Gibsonville NC 27249 Gibsonville NC 27249
Home > North Carolina > What’s A Hair Transplant in Gibsonville NC – Local Doctors

1. Concern: Exactly what is hair transplant or hair remediation surgical treatment in Gibsonville, North Carolina?

Answer: Hair transplant is the very same thing as hair restoration surgical treatment. It is a small, outpatient surgery, that draws from 4 to 8 hours depending on the number of grafts (normally 1000 to 3500 grafts) that are transplanted. Much of the time the client is simply sitting watching movies while the specialists cut and prepare the grafts utilizing a microscopic lense. It involves transplanting grafts of hair follicles that will grow and stay with the patient for the rest of his life. These transplanted grafts are surgically donated by the patient’s own permanent hair location (the sides above and behind the ears, and the back of the head location of the scalp. The hair transplant cosmetic surgeon does not offer the client any new hair. He re-arranges the client’s hair, completing the thin sporadic locations, providing the patient an amazing impression of more hair!

2. Question: Does the physician use “plug” transplants?

Answer: No. The plug transplant approach was carried out in the 50s, 60s, 70s, and 80s. The plugs were large tuffs of hair, 10 – 30 hairs per tuff. Today the cutting-edge allows the doctor to use follicular unit implants that includes 1 to 4 hairs per graft. The follicular system graft approach offers the patient a natural appearance and the hair transplant is undetectable.

3. Concern: Why does not transplanted hair fall out?

Answer: The hairs surgically taken from the patient’s long-term donor area (sides and back of scalp) are genetically set not to fall out. The hair in the client’s thinning location (generally the front, mid-scalp, and crown area) is usually genetically programmed to be somewhat prone to fall out as the individual grows older.

4. Concern: Is a hair transplant painful and what about the anesthesia?

Answer: Gibsonville, NC cosmetic surgeons and other transplant physicians that depend on date in their technique supply a pain-free experience. The medical professional numbs the scalp throughout surgical treatment and typically offers the client a moderate sedative. Normally the client sees movies (DVD) during the surgery.

5. Question: Will the client miss out on time from his job after surgical treatment?

Response: Many clients will have the ability to go back to work in 1-2 days after surgery. For appearance sake the patient might select to take a few additional day of rests work. Dr. Halby normally doesn’t shave the surrounding hair and for that reason the client can in a lot of cases comb his hair in such a way to hide the current hair transplant.

6. Question: Can I exercise after surgery?

Answer: Patients are not to do difficult exercise, bewaring with their new grafts for 3-4 days after surgery. Patients are to avoid raising heavy weights for 1 week.

7. Concern: Why do women lose hair?

Response: The common pattern of female pattern baldness is not the exact same as that of male pattern baldness. In Women the hair is usually thin over the whole head, although the frontal hairline is generally preserved. Moderate hair loss of the crown may take place in females, however only hardly ever does it go completely bald as it frequently carries out in guys.

Some of the common reasons for female loss of hair in Gibsonville, NC are:

a) Hypothyroidism – low thyroid hormone may trigger thinning and/or irregular hair loss.

b) Telogen effluvium – there is shedding of hair involving the whole scalp. This might be chronic, but on the other hand it could be severe following tension to the body such as high fever, hunger, blood loss, etc.

c) Pregnancy, hormonal modifications, and low estrogen (a hormone that combats the balding effect of testosterone).

d) Alopecia areata – a disease of unknown cause that reoccurs repeatedly and results in an irregular hair loss to the scalp and/or eyebrow.

e) Loose anagen syndrome – a condition that causes shedding of hair prior to the hair’s regular development cydcle is completed.

f) Trichotillomania – a condition whereby the private compulsively plucks his own hair leading to long-term loss of hair.

g) Excessive harsh chemical hair styling.

h) Androgenetic alopecia – diffuse hereditary pattern loss of hair.

i) Traction alopecia – in some cases triggered by repeated tight braiding.

j) Aging.

8. Does Rogaine (minoxidil) assist with loss of hair?

Answer: Rogaine may assist rather for some people (guys or women). Just a 6-12 month trial will inform if it will assist you.

9. Does Propecia help?

Answer: Propecia might help somewhat for some men. Just a 6-12 month trial will inform if it will assist you. Propecia is not FDA authorized for use in women. Women of childbearing age must not take it due to the fact that there has been some cases of associated abnormality in the male fetus.

Hair Growth ClinicHair Shedding
Treatment

Cash & Check Our Gibsonville Hair Restoration experts accept all forms of cash and checks payments.

Credit Card Yes, credit card payment is accepted by our Gibsonville experts.

Offers & Discounts Special offers may be available in Gibsonville NC. Ask when you call.

Other Options Other payment options may be available. Please call for more info.