What’s A Hair Transplant in Flint MI – Local Doctors

Hair Restoration

(888) 660-8079

Flint, MI

  • Effective
  • FREE Quote
  • Certified Experts
  • 100% MI Licensed Experts
open 24 hours - 7 days a week

(888) 660-8079

schedule an inspection & free quote

Flint Hair Restoration48 Reviews.
Affordable, Top Rated, Certified
Flint Hair Restoration
Flint, MI 48501 USA
Phone: (888) 660-8079

Call Now

(888) 660-8079

open 24 hours - 7 days a week

Flint MI 48501 Flint MI 48501
Home > Michigan > What’s A Hair Transplant in Flint MI – Local Doctors

1. Concern: What is hair transplant or hair restoration surgery in Flint, Michigan?

Answer: Hair transplantation is the exact same thing as hair restoration surgery. It is a minor, outpatient surgical procedure, that draws from 4 to 8 hours depending upon the number of grafts (normally 1000 to 3500 grafts) that are transplanted. Much of the time the patient is simply sitting enjoying motion pictures while the professionals cut and prepare the grafts utilizing a microscope. It involves transplanting grafts of hair follicles that will grow and stay with the client for the rest of his life. These transplanted grafts are surgically contributed by the patient’s own long-term hair area (the sides above and behind the ears, and the back of the head location of the scalp. The hair transplantation surgeon does not give the patient any new hair. He re-arranges the client’s hair, filling in the thin sparse locations, giving the patient a fantastic illusion of more hair!

2. Question: Does the doctor usage “plug” transplants?

Answer: No. The plug transplant approach was carried out in the 50s, 60s, 70s, and 80s. The plugs were large tuffs of hair, 10 – 30 hairs per tuff. Today the state of the art permits the doctor to utilize follicular unit implants that consists of 1 to 4 hairs per graft. The follicular unit graft method offers the client a natural appearance and the hair transplant is undetectable.

3. Question: Why doesn’t transplanted hair fall out?

Answer: The hairs surgically drawn from the patient’s long-term donor location (sides and back of scalp) are genetically set not to fall out. The hair in the patient’s thinning location (normally the front, mid-scalp, and crown location) is normally genetically configured to be somewhat vulnerable to fall out as the private ages.

4. Question: Is a hair transplant unpleasant and exactly what about the anesthesia?

Response: Flint, MI cosmetic surgeons and other transplant medical professionals that are up to date in their method offer a pain-free experience. The medical professional numbs the scalp during surgery and normally offers the client a moderate sedative. Typically the patient enjoys movies (DVD) throughout the surgery.

5. Concern: Will the client miss out on time from his task after surgery?

Answer: Many patients will be able to go back to operate in 1-2 days after surgery. For look sake the patient might pick to take a few extra days off work. Dr. Halby normally does not shave the surrounding hair and therefore the patient can in a lot of cases comb his hair in such a manner to hide the recent hair transplantation.

6. Question: Can I exercise after surgery?

Answer: Clients are not to do exhausting exercise, bewaring with their new grafts for 3-4 days after surgery. Patients are to prevent lifting heavy weights for 1 week.

7. Question: Why do females lose hair?

Answer: The normal pattern of female pattern baldness is not the like that of male pattern baldness. In Ladies the hair is normally thin over the entire head, although the frontal hairline is normally maintained. Moderate hair loss of the crown may take place in women, but only rarely does it go totally bald as it regularly does in guys.

A few of the common causes of female loss of hair in Flint, MI are:

a) Hypothyroidism – low thyroid hormonal agent may cause thinning and/or irregular loss of hair.

b) Telogen effluvium – there is shedding of hair including the entire scalp. This may be chronic, however on the other hand it could be severe following tension to the body such as high fever, hunger, blood loss, and so on

c) Pregnancy, hormone modifications, and low estrogen (a hormonal agent that neutralizes the balding effect of testosterone).

d) Alopecia areata – an illness of unidentified cause that comes and goes repeatedly and leads to a patchy hair loss to the scalp and/or eyebrow.

e) Loose anagen syndrome – a condition that triggers shedding of hair before the hair’s normal development cydcle is finished.

f) Trichotillomania – a condition whereby the individual compulsively plucks his own hair resulting in permanent hair loss.

g) Excessive severe chemical hair styling.

h) Androgenetic alopecia – scattered genetic pattern loss of hair.

i) Traction alopecia – sometimes caused by duplicated tight braiding.

j) Aging.

8. Does Rogaine (minoxidil) aid with loss of hair?

Answer: Rogaine might help somewhat for some people (men or ladies). Just a 6-12 month trial will inform if it will assist you.

9. Does Propecia help?

Answer: Propecia may assist somewhat for some males. Only a 6-12 month trial will tell if it will help you. Propecia is not FDA approved for use in women. Women of childbearing age ought to not take it because there has actually been some cases of associated abnormality in the male fetus.

Dht BlockerHair Shedding
Treatment

  • What’s A Hair Transplant in Kawkawlin MI – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Harrison Township MI – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Farmington MI – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Goodrich MI – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Buchanan MI – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Grandville MI – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Coloma MI – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Leroy MI – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Romeo MI – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Montague MI – Local Doctors
  • Local Results

    Cash & Check Our Flint Hair Restoration experts accept all forms of cash and checks payments.

    Credit Card Yes, credit card payment is accepted by our Flint experts.

    Offers & Discounts Special offers may be available in Flint MI. Ask when you call.

    Other Options Other payment options may be available. Please call for more info.