What’s A Hair Transplant in Enfield CT – Local Doctors

Hair Restoration

(888) 660-8079

Enfield, CT

  • Effective
  • FREE Quote
  • Certified Experts
  • 100% CT Licensed Experts
open 24 hours - 7 days a week

(888) 660-8079

schedule an inspection & free quote

Enfield Hair Restoration411 Reviews.
Affordable, Top Rated, Certified
Enfield Hair Restoration
Enfield, CT 06082 USA
Phone: (888) 660-8079

Call Now

(888) 660-8079

open 24 hours - 7 days a week

Enfield CT 06082 Enfield CT 06082
Home > Connecticut > What’s A Hair Transplant in Enfield CT – Local Doctors

1. Question: What is hair transplant or hair remediation surgery in Enfield, Connecticut?

Answer: Hair hair transplant is the same thing as hair restoration surgical treatment. It is a small, outpatient surgical treatment, that draws from 4 to 8 hours depending on the variety of grafts (normally 1000 to 3500 grafts) that are transplanted. Much of the time the client is merely sitting viewing films while the specialists cut and prepare the grafts utilizing a microscopic lense. It involves transplanting grafts of hair roots that will grow and remain with the client for the rest of his life. These transplanted grafts are surgically donated by the client’s own long-term hair location (the sides above and behind the ears, and the back of the head area of the scalp. The hair transplant cosmetic surgeon doesn’t provide the client any brand-new hair. He re-arranges the client’s hair, filling out the thin sporadic locations, offering the client an incredible impression of more hair!

2. Concern: Does the medical professional usage “plug” transplants?

Answer: No. The plug transplant method was carried out in the 50s, 60s, 70s, and 80s. The plugs were large tuffs of hair, 10 – 30 hairs per tuff. Today the state of the art allows the medical professional to use follicular system grafts that consists of 1 to 4 hairs per graft. The follicular unit graft approach offers the client a natural look and the hair transplant is undetectable.

3. Concern: Why doesn’t transplanted hair fall out?

Answer: The hairs surgically taken from the patient’s long-term donor location (sides and back of scalp) are genetically set not to fall out. The hair in the patient’s thinning area (usually the front, mid-scalp, and crown location) is normally genetically programmed to be somewhat vulnerable to fall out as the individual ages.

4. Question: Is a hair transplantation uncomfortable and what about the anesthesia?

Answer: Enfield, CT surgeons and other transplant medical professionals that are up to date in their strategy supply a pain-free experience. The physician numbs the scalp throughout surgical treatment and usually gives the patient a mild sedative. Generally the client views films (DVD) during the surgery.

5. Concern: Will the client miss time from his job after surgical treatment?

Response: A lot of clients will be able to return to operate in 1-2 days after surgical treatment. For appearance sake the patient may decide to take a couple of additional days off work. Dr. Halby usually does not shave the surrounding hair and for that reason the patient can in many cases comb his hair in such a way to hide the recent hair transplantation.

6. Question: Can I exercise after surgical treatment?

Answer: Clients are not to do laborious workout, taking care with their new grafts for 3-4 days after surgical treatment. Clients are to prevent lifting heavy weights for 1 week.

7. Concern: Why do ladies lose hair?

Answer: The common pattern of female pattern baldness is not the like that of male pattern baldness. In Ladies the hair is usually thin over the whole head, although the frontal hairline is usually protected. Moderate loss of hair of the crown may occur in females, however only seldom does it go completely bald as it regularly performs in guys.

A few of the typical causes of female loss of hair in Enfield, CT are:

a) Hypothyroidism – low thyroid hormone may cause thinning and/or irregular hair loss.

b) Telogen effluvium – there is shedding of hair including the entire scalp. This might be persistent, however on the other hand it might be severe list below tension to the body such as high fever, hunger, blood loss, and so on

c) Pregnancy, hormonal modifications, and low estrogen (a hormone that neutralizes the balding impact of testosterone).

d) Alopecia areata – an illness of unknown cause that reoccurs consistently and results in an irregular loss of hair to the scalp and/or eyebrow.

e) Loose anagen syndrome – a condition that causes shedding of hair prior to the hair’s typical growth cydcle is finished.

f) Trichotillomania – a condition whereby the specific compulsively plucks his own hair leading to irreversible loss of hair.

g) Extreme severe chemical hair styling.

h) Androgenetic alopecia – scattered genetic pattern hair loss.

i) Traction alopecia – in some cases caused by repeated tight braiding.

j) Aging.

8. Does Rogaine (minoxidil) help with hair loss?

Answer: Rogaine might help rather for some people (males or females). Just a 6-12 month trial will tell if it will assist you.

9. Does Propecia assist?

Response: Propecia might assist somewhat for some males. Only a 6-12 month trial will inform if it will help you. Propecia is not FDA approved for usage in women. Ladies of childbearing age ought to not take it since there has actually been some cases of associated birth problems in the male fetus.

Male Hair RestorationHair
Loss Supplements

  • What’s A Hair Transplant in Willington CT – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in North Grosvenordale CT – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Woodstock CT – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Cornwall Bridge CT – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in North Canton CT – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Middlefield CT – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in East Windsor CT – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Ellington CT – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in West Hartland CT – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Portland CT – Local Doctors
  • Local Results

    • Meet Our Team - ProHealth Physicians Ear, Nose & Throat


      Seth M. Brown, MBA, MD, FACS. Dr. Seth Brown, a native of West Hartford, studied and practiced medicine in New York for years before returning to Connecticut to provide his patients, friends and family with the best possible care.
    • Find a Doctor | Hartford Hospital


      Learn more about Find a Doctor at hartfordhospital.org
    • https://www.westlaw.com/


      We would like to show you a description here but the site won’t allow us.
    • Motorcycle Clubs Links to Motorcycle Clubs on the web


      Motorcycle Clubs Back to Menu. ADG MC - Seattle, Washington based club dedicated to ridin' and havin' a good time.; AMCA - Chief Blackhawk Chapter - We hold what is generally considered to be the Worlds Largest Anitique Motorcycle Swap Meet. You can view information on our meet or the vintage races. American Sport Touring Rider's Association - Sport-Touring for riders of all brands.ASTRA(tm)
    • Painting Contractor | Painting Contractor USA Nationwide ...


      Painting Contractor USA is the leading nationwide painting company that specializes in industrial and commercial facilities. We also specialize in factories and warehouses. We have the expertise to complete all sizes of painting projects. Painting Contractor USA is committed to providing quality painting services with customer satisfaction and dependability that can't be beat.
    • .::Pat Donnelly :: Antique Arms:.__________________________


      I have been active in the field of antique arms for nearly forty years: buying, selling, trading, acting as a consultant and purchaser for two national museums, and appraising for estate and insurance purposes.
    • Middle Tennessee Civil War Relics


      Home; Terms; New Items; Artillery; Buckles; Bullets; Buttons; Coins & Currency; Wholesale Civil War Artifact Displays; Documents; Images; Miscellaneous Excavated
    • Twitpic


      Dear Twitpic Community - thank you for all the wonderful photos you have taken over the years. We have now placed Twitpic in an archived state.
    • OnMilwaukee.com Festival Guide


      IN Festival Guide. Prepare for a paw party at Fromm Petfest . Today literally marked the last day of summer for the year, so what better way to savor the final scraps of leftover sunny fun than ...
    • Reverse Phone Lookup | Phone Number Search | Spokeo


      Spokeo searches thousands of sources across 12 billion public records to look up the most recent owner of that number, whether it’s a landline or cell phone number, the location, and even the carrier if available.

    Cash & Check Our Enfield Hair Restoration experts accept all forms of cash and checks payments.

    Credit Card Yes, credit card payment is accepted by our Enfield experts.

    Offers & Discounts Special offers may be available in Enfield CT. Ask when you call.

    Other Options Other payment options may be available. Please call for more info.