What’s A Hair Transplant in El Sobrante CA – Local Doctors

Hair Restoration

(888) 660-8079

El Sobrante, CA

  • Effective
  • FREE Quote
  • Certified Experts
  • 100% CA Licensed Experts
open 24 hours - 7 days a week

(888) 660-8079

schedule an inspection & free quote

El Sobrante Hair Restoration419 Reviews.
Affordable, Top Rated, Certified
El Sobrante Hair Restoration
El Sobrante, CA 94803 USA
Phone: (888) 660-8079

Call Now

(888) 660-8079

open 24 hours - 7 days a week

El Sobrante CA 94803 El Sobrante CA 94803
Home > California > What’s A Hair Transplant in El Sobrante CA – Local Doctors

1. Question: What is hair transplant or hair restoration surgical treatment in El Sobrante, California?

Response: Hair transplant is the very same thing as hair repair surgical treatment. It is a small, outpatient surgery, that draws from 4 to 8 hours depending on the variety of grafts (usually 1000 to 3500 grafts) that are transplanted. Much of the time the client is simply sitting seeing motion pictures while the service technicians cut and prepare the grafts using a microscope. It includes transplanting grafts of hair roots that will grow and remain with the patient for the rest of his life. These transplanted grafts are surgically donated by the client’s own permanent hair area (the sides above and behind the ears, and the back of the head location of the scalp. The hair transplantation cosmetic surgeon does not provide the client any brand-new hair. He re-arranges the client’s hair, filling out the thin sporadic locations, giving the patient an amazing illusion of more hair!

2. Question: Does the physician usage “plug” transplants?

Answer: No. The plug transplant technique was done in the 50s, 60s, 70s, and 80s. The plugs were large tuffs of hair, 10 – 30 hairs per tuff. Today the cutting-edge enables the doctor to utilize follicular unit grafts that includes 1 to 4 hairs per graft. The follicular system graft technique provides the patient a natural appearance and the transplant is undetectable.

3. Concern: Why does not transplanted hair fall out?

Answer: The hairs surgically drawn from the patient’s irreversible donor location (sides and back of scalp) are genetically set not to fall out. The hair in the client’s thinning location (typically the front, mid-scalp, and crown area) is normally genetically set to be somewhat prone to fall out as the specific gets older.

4. Concern: Is a hair transplantation agonizing and exactly what about the anesthesia?

Response: El Sobrante, CA cosmetic surgeons and other transplant physicians that depend on date in their method provide a pain-free experience. The physician numbs the scalp throughout surgery and typically gives the patient a mild sedative. Normally the client enjoys films (DVD) during the surgery.

5. Concern: Will the client miss time from his job after surgical treatment?

Answer: A lot of patients will be able to go back to work in 1-2 days after surgery. For look sake the patient might decide to take a few additional days off work. Dr. Halby generally does not shave the surrounding hair and for that reason the client can in numerous cases comb his hair in such a way to conceal the current hair transplant.

6. Question: Can I exercise after surgical treatment?

Answer: Patients are not to do exhausting exercise, bewaring with their brand-new grafts for 3-4 days after surgical treatment. Clients are to prevent raising heavy weights for 1 week.

7. Concern: Why do women lose hair?

Answer: The typical pattern of female pattern baldness is not the same as that of male pattern baldness. In Women the hair is generally thin over the entire head, although the frontal hairline is typically preserved. Moderate hair loss of the crown might occur in ladies, but just hardly ever does it go completely bald as it often performs in men.

Some of the common reasons for female loss of hair in El Sobrante, CA are:

a) Hypothyroidism – low thyroid hormonal agent might cause thinning and/or irregular loss of hair.

b) Telogen effluvium – there is shedding of hair involving the entire scalp. This may be persistent, but on the other hand it might be severe list below stress to the body such as high fever, starvation, blood loss, and so on

c) Pregnancy, hormone changes, and low estrogen (a hormone that counteracts the baldness effect of testosterone).

d) Alopecia areata – an illness of unidentified cause that reoccurs consistently and results in a patchy loss of hair to the scalp and/or eyebrow.

e) Loose anagen syndrome – a condition that causes shedding of hair prior to the hair’s typical growth cydcle is completed.

f) Trichotillomania – a condition where the individual compulsively plucks his own hair resulting in long-term hair loss.

g) Excessive extreme chemical hair styling.

h) Androgenetic alopecia – scattered hereditary pattern loss of hair.

i) Traction alopecia – sometimes brought on by duplicated tight braiding.

j) Aging.

8. Does Rogaine (minoxidil) assist with hair loss?

Answer: Rogaine might help somewhat for some people (guys or ladies). Only a 6-12 month trial will inform if it will assist you.

9. Does Propecia help?

Answer: Propecia might help somewhat for some guys. Only a 6-12 month trial will tell if it will help you. Propecia is not FDA approved for usage in women. Ladies of childbearing age should not take it since there has actually been some cases of associated birth defects in the male fetus.

Hair Transplant For
Women Cost
Hair Replacement Service

  • What’s A Hair Transplant in Clayton CA – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Blue Jay CA – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in West Hills CA – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Garden Grove CA – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Huron CA – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Nevada City CA – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Elk Creek CA – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Chester CA – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Chowchilla CA – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Albion CA – Local Doctors
  • Local Results

    • Hair Transplant Without Scaring El Sobrante California 94820


      Hair Transplantation In El Sobrante CA 94820 With The Cicatricial Alopecias. Cicatricial Alopecia (CA) causes irreversible hair loss and negatively affects self-image and self-esteem of the patient. Cicatricial alopecia leads to permanent damage to the stem cells in the hair follicle bulge.
    • Q-Hair Salon - El Sobrante, CA - Yelp


      Photo of Q-Hair Salon - El Sobrante, CA, United States by Jenna H. Photo of Q-Hair Salon - El Sobrante, CA, United States by Charlie Z. “ Teresa the owner has been cutting my hair since 2001 when she was still working at Great Clips and I will never go else where.” in 7 reviews
    • Find And Book A Locs And Natural Hair In El Sobrante, CA ...


      Read a review or book an appointment with Locs And Natural Hairs in El Sobrante, CA such as Locs And Natural Hair Effortless Hair Studio,Chop Salon & Spa,Jazzy Hair Goals.
    • Find And Book A Hair Replacement And Extension Salon In El ...


      Read a review or book an appointment with Hair Replacement And Extension Salons in El Sobrante, CA such as Hair Replacement And Extension Salon Effortless Styles at “The Bar Aesthetics”,Chop Salon & Spa,Jazzy Hair Goals.
    • Our Best El Sobrante, CA Hair Restoration Specialists ...


      Find Hair Restoration Specialists in El Sobrante, CA. Read Ratings and Reviews on El Sobrante, CA Hair Restoration Specialists on Angie’s List so you can pick the right Hair Transplant the first time.
    • El Sobrante Hair Salons - beautyseeker.com


      Hair Salons in El Sobrante, CA Find the best Hair Salons and Hair Stylists in El Sobrante. Hair salons offer hair services including professional hair styling and hair texturing. Many hair salons also offer hair coloring, highlights, head and scalp treatments and formal styling. Find Hair Salons in another area.
    • C & R Alteration 3634 San Pablo Dam Rd El Sobrante, CA ...


      Get directions, reviews and information for C & R Alteration in El Sobrante, CA.

    Cash & Check Our El Sobrante Hair Restoration experts accept all forms of cash and checks payments.

    Credit Card Yes, credit card payment is accepted by our El Sobrante experts.

    Offers & Discounts Special offers may be available in El Sobrante CA. Ask when you call.

    Other Options Other payment options may be available. Please call for more info.