What’s A Hair Transplant in East Spencer NC – Local Doctors

Hair Restoration

(888) 660-8079

East Spencer, NC

  • Effective
  • FREE Quote
  • Certified Experts
  • 100% NC Licensed Experts
open 24 hours - 7 days a week

(888) 660-8079

schedule an inspection & free quote

East Spencer Hair Restoration45 Reviews.
Affordable, Top Rated, Certified
East Spencer Hair Restoration
East Spencer, NC 28039 USA
Phone: (888) 660-8079

Call Now

(888) 660-8079

open 24 hours - 7 days a week

East Spencer NC 28039 East Spencer NC 28039
Home > North Carolina > What’s A Hair Transplant in East Spencer NC – Local Doctors

1. Concern: What is hair transplant or hair repair surgery in East Spencer, North Carolina?

Answer: Hair transplant is the exact same thing as hair restoration surgical treatment. It is a small, outpatient surgery, that takes from 4 to 8 hours depending on the number of grafts (usually 1000 to 3500 grafts) that are transplanted. Much of the time the client is merely sitting viewing movies while the technicians cut and prepare the grafts utilizing a microscope. It involves transplanting grafts of hair follicles that will grow and remain with the client for the rest of his life. These transplanted grafts are surgically donated by the patient’s own permanent hair location (the sides above and behind the ears, and the back of the head location of the scalp. The hair transplant cosmetic surgeon doesn’t give the client any brand-new hair. He re-arranges the client’s hair, filling in the thin sporadic areas, providing the client a remarkable illusion of more hair!

2. Concern: Does the physician usage “plug” transplants?

Response: No. The plug transplant method was carried out in the 50s, 60s, 70s, and 80s. The plugs were big tuffs of hair, 10 – 30 hairs per tuff. Today the state of the art permits the medical professional to utilize follicular system implants that consists of 1 to 4 hairs per graft. The follicular system graft approach offers the patient a natural appearance and the transplant is undetectable.

3. Concern: Why does not transplanted hair fall out?

Answer: The hairs surgically drawn from the client’s permanent donor location (sides and back of scalp) are genetically configured not to fall out. The hair in the patient’s thinning location (typically the front, mid-scalp, and crown location) is generally genetically set to be somewhat susceptible to fall out as the specific grows older.

4. Concern: Is a hair transplant agonizing and what about the anesthesia?

Answer: East Spencer, NC cosmetic surgeons and other transplant physicians that are up to date in their strategy supply a pain-free experience. The physician numbs the scalp throughout surgery and usually provides the client a moderate sedative. Usually the patient enjoys films (DVD) during the surgical treatment.

5. Concern: Will the patient miss out on time from his task after surgery?

Answer: The majority of clients will have the ability to return to work in 1-2 days after surgical treatment. For appearance sake the client might decide to take a few extra days off work. Dr. Halby normally does not shave the surrounding hair and for that reason the patient can in a lot of cases comb his hair in such a way to hide the recent hair transplant.

6. Question: Can I work out after surgical treatment?

Answer: Clients are not to do exhausting exercise, bewaring with their new grafts for 3-4 days after surgery. Patients are to prevent lifting heavy weights for 1 week.

7. Concern: Why do women lose hair?

Response: The common pattern of female pattern baldness is not the same as that of male pattern baldness. In Women the hair is generally thin over the whole head, although the frontal hairline is normally preserved. Moderate loss of hair of the crown might take place in females, however only hardly ever does it go absolutely bald as it often carries out in men.

Some of the typical reasons for female hair loss in East Spencer, NC are:

a) Hypothyroidism – low thyroid hormone might trigger thinning and/or irregular hair loss.

b) Telogen effluvium – there is shedding of hair involving the entire scalp. This may be persistent, however on the other hand it could be intense following tension to the body such as high fever, starvation, blood loss, and so on

c) Pregnancy, hormonal modifications, and low estrogen (a hormone that counteracts the balding result of testosterone).

d) Alopecia areata – a disease of unidentified cause that reoccurs consistently and results in a patchy loss of hair to the scalp and/or eyebrow.

e) Loose anagen syndrome – a condition that causes shedding of hair before the hair’s regular growth cydcle is finished.

f) Trichotillomania – a condition whereby the individual compulsively plucks his own hair leading to permanent hair loss.

g) Excessive severe chemical hair styling.

h) Androgenetic alopecia – diffuse hereditary pattern hair loss.

i) Traction alopecia – in some cases caused by repeated tight braiding.

j) Aging.

8. Does Rogaine (minoxidil) aid with hair loss?

Answer: Rogaine may help rather for some people (males or females). Only a 6-12 month trial will tell if it will help you.

9. Does Propecia assist?

Answer: Propecia might assist rather for some males. Just a 6-12 month trial will inform if it will assist you. Propecia is not FDA approved for usage in ladies. Ladies of childbearing age should not take it because there has been some cases of associated birth defects in the male fetus.

Male Hair RestorationStress And Hair
Loss

Cash & Check Our East Spencer Hair Restoration experts accept all forms of cash and checks payments.

Credit Card Yes, credit card payment is accepted by our East Spencer experts.

Offers & Discounts Special offers may be available in East Spencer NC. Ask when you call.

Other Options Other payment options may be available. Please call for more info.