What’s A Hair Transplant in East Machias ME – Local Doctors

Hair Restoration

(888) 660-8079

East Machias, ME

  • Effective
  • FREE Quote
  • Certified Experts
  • 100% ME Licensed Experts
open 24 hours - 7 days a week

(888) 660-8079

schedule an inspection & free quote

East Machias Hair Restoration422 Reviews.
Affordable, Top Rated, Certified
East Machias Hair Restoration
East Machias, ME 04630 USA
Phone: (888) 660-8079

Call Now

(888) 660-8079

open 24 hours - 7 days a week

East Machias ME 04630 East Machias ME 04630
Home > Maine > What’s A Hair Transplant in East Machias ME – Local Doctors

1. Question: What is hair transplantation or hair remediation surgery in East Machias, Maine?

Response: Hair transplantation is the very same thing as hair remediation surgical treatment. It is a small, outpatient surgical procedure, that draws from 4 to 8 hours depending upon the variety of grafts (generally 1000 to 3500 grafts) that are transplanted. Much of the time the client is merely sitting enjoying movies while the technicians cut and prepare the grafts utilizing a microscopic lense. It involves transplanting grafts of hair follicles that will grow and remain with the client for the rest of his life. These transplanted grafts are surgically contributed by the patient’s own long-term hair location (the sides above and behind the ears, and the back of the head area of the scalp. The hair transplant cosmetic surgeon doesn’t provide the patient any brand-new hair. He re-arranges the patient’s hair, filling in the thin sparse areas, offering the patient a remarkable impression of more hair!

2. Question: Does the medical professional use “plug” transplants?

Answer: No. The plug transplant method was done in the 50s, 60s, 70s, and 80s. The plugs were large tuffs of hair, 10 – 30 hairs per tuff. Today the cutting-edge permits the physician to utilize follicular unit grafts that includes 1 to 4 hairs per graft. The follicular system graft method provides the client a natural look and the transplant is undetected.

3. Concern: Why does not transplanted hair fall out?

Answer: The hairs surgically drawn from the client’s long-term donor area (sides and back of scalp) are genetically configured not to fall out. The hair in the client’s thinning area (typically the front, mid-scalp, and crown area) is typically genetically set to be rather vulnerable to fall out as the individual ages.

4. Concern: Is a hair transplant uncomfortable and exactly what about the anesthesia?

Answer: East Machias, ME cosmetic surgeons and other transplant physicians that depend on date in their strategy provide a pain-free experience. The medical professional numbs the scalp throughout surgery and normally provides the patient a mild sedative. Generally the patient watches movies (DVD) throughout the surgical treatment.

5. Question: Will the patient miss time from his task after surgery?

Response: A lot of patients will be able to go back to work in 1-2 days after surgery. For look sake the client might opt to take a few extra days off work. Dr. Halby usually doesn’t shave the surrounding hair and for that reason the patient can oftentimes comb his hair in such a manner to conceal the recent hair transplant.

6. Question: Can I exercise after surgery?

Answer: Patients are not to do strenuous workout, bewaring with their brand-new grafts for 3-4 days after surgical treatment. Clients are to prevent lifting heavy weights for 1 week.

7. Question: Why do women lose hair?

Answer: The common pattern of female pattern baldness is not the exact same as that of male pattern baldness. In Females the hair is usually thin over the whole head, although the frontal hairline is usually protected. Moderate hair loss of the crown may happen in ladies, however only seldom does it go totally bald as it frequently performs in men.

Some of the common causes of female loss of hair in East Machias, ME are:

a) Hypothyroidism – low thyroid hormonal agent may cause thinning and/or patchy loss of hair.

b) Telogen effluvium – there is shedding of hair involving the entire scalp. This might be chronic, but on the other hand it could be acute following tension to the body such as high fever, hunger, blood loss, and so on

c) Pregnancy, hormonal changes, and low estrogen (a hormone that combats the balding effect of testosterone).

d) Alopecia areata – a disease of unknown cause that comes and goes repeatedly and leads to an irregular loss of hair to the scalp and/or eyebrow.

e) Loose anagen syndrome – a condition that causes shedding of hair before the hair’s typical growth cydcle is finished.

f) Trichotillomania – a condition whereby the individual compulsively plucks his own hair resulting in irreversible hair loss.

g) Extreme severe chemical hair styling.

h) Androgenetic alopecia – diffuse genetic pattern hair loss.

i) Traction alopecia – often triggered by repeated tight braiding.

j) Aging.

8. Does Rogaine (minoxidil) aid with loss of hair?

Answer: Rogaine may assist somewhat for some people (males or women). Only a 6-12 month trial will tell if it will help you.

9. Does Propecia help?

Answer: Propecia might assist somewhat for some men. Just a 6-12 month trial will inform if it will assist you. Propecia is not FDA approved for use in females. Women of childbearing age should not take it since there has actually been some cases of associated birth problems in the male fetus.

Hair Loss ControlDandruff And Hair Loss

  • What’s A Hair Transplant in Cherryfield ME – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Presque Isle ME – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Sedgwick ME – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Greenville ME – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Bradley ME – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Albion ME – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Livermore Falls ME – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Mount Desert ME – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Grand Lake Stream ME – Local Doctors
  • What’s A Hair Transplant in Sabattus ME – Local Doctors
  • Local Results

    • Ultimate Image Hair Salon - Hair Salon - Machias, Maine ...


      See more of Ultimate Image Hair Salon on Facebook. Log In. Forgot account? or. Create New Account. Not Now. Ultimate Image Hair Salon. Hair Salon in Machias, Maine. 4.9. 4.9 out of 5 stars. ... Town of East Machias. Government Organization. McGuire Seasonal Services. Local Business. Smoky Toast Cafe. American Restaurant. The Bold Raven Salon ...
    • Our Best East Machias, ME Hair Restoration Specialists ...


      Find Top-Rated East Machias Hair Restoration Specialists There are top-rated hair restoration specialists in your area and to avoid. After 20 years, it's now free to join.
    • Best 18 Health Clinics in East Machias, ME with Reviews ...


      Health Clinics in East Machias on YP.com. See reviews, photos, directions, phone numbers and more for the best Health & Welfare Clinics in East Machias, ME. Start your search by typing in the business name below.
    • Best 30 Medical in East Machias, ME with Reviews - YP.com


      Medical in East Machias on YP.com. See reviews, photos, directions, phone numbers and more for the best Medical Clinics in East Machias, ME. Start your search by typing in the business name below.
    • Hair salons, in East Machias, ME - East Machias, Maine ...


      Find the best Hair salons, around East Machias,ME and get detailed driving directions with road conditions, live traffic updates, and reviews of local business along the way.
    • Hair Drug Testing East Machias ME


      To schedule a hair drug test or hair alcohol test at a hair drug testing East Machias ME location Call (800)-488-5350 or you can schedule the test on-line 24/7. In addition to hair drug test East Machias, ME centers, American Drug Testing also provides hair drug test screenings at testing centers located throughout County, ME.
    • Micro Hair Restoration in Maine ME Hair Transplant ...


      In Maine, Micro Hair Restoration can cost $6,000 or more, but the same Micro Hair Restoration is only $2,600 in Costa Rica. The medical facilities are superb and the plastic surgeons are among the finest in the world.
    • Wayne's Barber Shop - Wayne Wood - Home | Facebook


      See more of Wayne's Barber Shop - Wayne Wood on Facebook. Log In. Forgot account? or. Create New Account. Not Now. Wayne's Barber Shop - Wayne Wood. Hair Salon in Machias, Maine. 4.7. 4.7 out of 5 stars. Closed Now. Community See All. 601 people like this. 598 people follow this. ... Town of East Machias. Government Organization. Michaela ...
    • Dr. Mercedes Ang, MD - Book an Appointment - East Machias, ME


      Dr. Mercedes Ang, MD is an internal medicine specialist in East Machias, ME. She specializes in internal medicine.
    • East Machias restaurant owner is devastated after fire ...


      EAST MACHIAS, Maine (WABI) - An East Machias restaurant owner is devastated after losing her business to an early morning fire. ... and tears into this place making it a hard loss for them, too.

    Cash & Check Our East Machias Hair Restoration experts accept all forms of cash and checks payments.

    Credit Card Yes, credit card payment is accepted by our East Machias experts.

    Offers & Discounts Special offers may be available in East Machias ME. Ask when you call.

    Other Options Other payment options may be available. Please call for more info.